BLURRING


Je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Dit jaar hebben we ons huis laten schilderen en is er geen ruimte meer in ons budget om ook nog een herfsttripje te doen zoals vorig jaar. Wat was het toen mooi in Monschau. Net als dit weekend was het toen ook schitterend weer. Maar goed, gelukkig heb ik de foto's nog en pak ik die er maar even bij waardoor de herfstkleuren toch binnen mijn bereik zijn. 

Wat ook binnen ons bereik lag was het genieten van een lekker herfstbiertje buiten op het terras, ons eigen terras dan wel te verstaan. Ik was gisteren in ons eigen stadje en er waren genoeg terrasjes, maar ik vind er weinig aan om daar in mijn eentje een glas wijn of een bockbiertje te gaan drinken, dus dat heb ik uitgesteld totdat ik weer thuis was om dit samen met P. te doen. Wel zo gezellig om zo van die uitzonderlijk mooie herfstdag te genieten. 

En zo kom ik bij het eigenlijke onderwerp 'blurring'. Oh, u weet niet wat dat is? Nou ik ook niet, maar het is een mengvorm van horeca en winkels. Het MKB wil de weg inslaan dat er bijvoorbeeld bij de kapper of bij de kledingboetiekjes een glaasje wijn aangeboden mag worden, al dan niet betaald als stimulans om het winkelhart levendig te houden.

Ik ben het zelf nog niet tegengekomen maar de GGD-directeur van Friesland waarschuwt de wethouders alvast, want het schijnt dat er een intitiatiefwet 'gemengd kleinhandelsbedrijf' in de maak is die blurring mogelijk maakt en de verwachting is dat hiervoor een kamermeerderheid zal zijn. De GGD-directeur vindt dat we hiermee de verkeerde kant opgaan, want zo zegt zij: hiermee wordt ook aan kinderen wel heel erg het signaal afgegeven: drank hoort erbij.  

Voor mij hoeft het ook niet. Er zijn horecagelegenheden genoeg waar men een drankje kan nuttigen. En al zou de kledingzaak waar ik gisteren een bloesje kocht, mij een drankje aangeboden zou hebben, ook dan zou ik daar niet op ingegaan zijn. Bij mij horen tijd hebben om gezellig samen een drankje te doen nu eenmaal  heel erg bij elkaar en zie ik er niets in om snel even een biertje of een wijntje weg te werken omdat ik een aankoop heb gedaan.

2018-10/blurringp.jpg

                              klik

hanscke | Zondag 14 Oktober 2018 - 12:11 pm | | Standaard | Zeven reacties

CYBERWAR


Zal ik wel, zal ik niet, ik heb lang getwijfeld of ik dit blogje wel durf te schrijven en eigenlijk twijfel ik nog steeds, maar ik probeer het gewoon. Donderdag laat in de middag was er opeens allerlei commotie rond een persconferentie over een hackoperatie bij de OPCW. 

Het gleed wat langs mij heen, maar de berichtgeving sudderde op de tv de hele avond wat door en dat zette mij aan het denken. In het geheel genomen miste ik de directe aanleiding om hier nu opeens zoveel aandacht voor te vragen. De "spionnen" waren immers in april al opgepakt, iets wat ik toen niet heb opgepikt, als het al in het nieuws was geweest, ik vond het dus maar een rare vertoning dat dit nu zomaar, alsof het uit de lucht kwam vallen, met zoveel vertoning gebracht werd. Het irriteerde mij.

s' Avonds, in onze nazit, onder het genot van een glaasje wijn, bespraken P. en ik dit onderwerp nog eens met elkaar. "Waarom nu op dit moment deze bekendmaking, waarom niet gisteren of vorige week of volgende week?' opperde ik. P. deed een zwakke poging om mij te overtuigen dat vandaag het juiste moment was geweest omdat het onderzoek nu afgerond was en vorige week nog niet, maar hij vond dit antwoord zelf ook niet echt  sterk.

Hoe ik er op kwam weet ik niet meer precies, zo gaat dat dan in een discussie, maar het had te maken met wat genoemd werd, het klungelachtige gedoe en het amateuristische handelen van de spionnen. Dit bracht mij tot de gedachte dat het allemaal wel eens in scene gezet kon zijn door door de Russen. P. vond het nog niet eens zo'n gekke gedachte.

De volgende morgen zag ik de blunder in Leeuwarder Courant. Zij hadden een foto op de voorpagina geplaatst met daaronder de tekst: Vier Russische spionnen zijn gisteren op heterdaad betrapt toen ze probeerden de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OCPW) te hacken.....enzv

Toen ik dit las dacht ik: Ben ik nu gek of zijn zij het of heb ik iets gemist? Voor de zekerheid maar even het nieuws gechecked, maar ik had niets gemist en ben dus ook niet gek.

Vandaag stond er een rectificatie in de krant, dat dit een foto was welke de actie in april betrof. Het was geplaatst bij een artikel handelend over dit hele gedoe. Het artikel heeft als kop: Dit was niet het A-team van Rusland.

Na het lezen van dit artikel heb ik voor mijzelf de conclusie getrokken dat mijn gedachte nog helemaal niet zo gek is en ik ben er geloof ik ook wel aardig in geslaagd om mijn gedachten onder woorden te brengen. Niet dat het er iets toe doet, maar ik vind dit soort dingen je reinste stemmingmakerij en dat is iets waar ik een gloeiende hekel aan heb.

2018-10/cyberwar.jpg

                                          klik 

hanscke | Zaterdag 06 Oktober 2018 - 12:34 pm | | Standaard | Vijf reacties