ERFGOED KINDERDIJK


De bewoners van de 19 molens bij Kinderdijk zijn het massatoerisme zat en om iets tegen de overlast te doen hebben ze afgelopen weekend actie gevoerd. Hierover had ik een blogje willen schrijven, maar toen merkte ik dat ik plotsklaps niet meer on line was. Nu  dan alsnog het verlate blogje.

Ook ik ben een tijdje geleden, vorig jaar mei, als toerist in Kinderdijk geweest, ik ben dus één van die 600.000 toeristen per jaar die dit plekje bezoeken en ik bewaar er mooie herinneringen aan, ondanks dat het toen niet eens mooi weer was. Ook waren er toen, behalve wij maar heel weinig toeristen zoals te zien is op de foto onderaan dit blog.

Ik had toen met behulp van het wandelknooppuntennet zelf een wandeltocht van rond de 15 km. uitgezet waarbij we dus door Kinderdorp zouden komen. Tijdens die tocht heb ik genoten van het uitzicht op al die molens, maar ik was wel blij dat ik het bezoek aan Kinderdijk gekoppeld had aan die wandeltocht, want zo vroeg ik mij af, als we hier naar toe gereden waren met als enig doel die molens kijkens, dan waren wij snel klaar geweest met dat verhaal. Het is mooi, maar zeker geen dagvullend programma.

Om het geheel wat aantrekkelijker te maken worden er nieuwe toeristische initiatieven ontwikkeld. Er schijnt nu een rondvaartboot langs de molens te varen. Leuk zou je kunnen zeggen, maar dit is niet in overleg gedaan met de 60 bewoners van Kinderdijk en ik kan mij heel goed voorstellen dat dit bij hen in het verkeerde keelgat is geschoten. 

Via het medium radio hoor je dan dat zij als protest ansichtkaarten willen uitdelen met de tekst "Bedankt voor je bezoek. Wij wonen hier al eeuwen. 600.000 toeristen per jaar, 60 bewoners. Verhouding 10.000 tegen 1. #Overtoerisme". 

Maar het eigenlijke probleem lijkt van een heel andere orde te zijn.  De bewoners willen serieus genomen worden door de gemeente en meer betrokken worden bij de plannen met het Werelderfgoed Kinderdijk. Dat lijkt mij hun goed recht. Bovenstaand verhaal laat maar weer eens zien hoe een verhaal gekleurd gebracht kan worden waardoor het een geheel eigen leven kan gaan leiden.

2018-11/kinderdijkp.jpg

                                       KLIK

hanscke | Vrijdag 16 November 2018 - 8:34 pm | | Standaard | Drie reacties

UPGRADE


Dat was even schrikken, mijn weblog was er niet meer. Nergens te vinden. Heel langzamerhand begon er bij mij iets te dagen. Eind oktober had ik bericht van One.com  gekregen, het hosting bedrijf waar ik mijn website heb ondergebracht, dat er een upgrade zou gaan plaatsvinden.

Ik las: "De PHP-versies 5.6 en 7.0 worden uitgefaseerd; PHP 5.6 loopt af op 31 december 2018 en PHP 7.0 op 3 december 2018. De PHP-versie van uw website hanscke.nl is momenteel 5.6. We upgraden dit naar PHP 7.2, de hoogst beschikbare versie, waarmee u de langst mogelijke ondersteuning heeft. De automatische upgrade vindt plaats in de eerste helft van november. Na de PHP upgrade heeft u tot 3 december de mogelijkheid om de PHP-versie tijdelijk te downgraden om eventuele aanpassingen te doen. Na 3 december is deze mogelijkheid er niet meer".

"Tsja". dacht ik, "het zal wel", ik klikte het bericht weg en ik ging vrolijk verder met waar ik mee bezig was, want dit bericht zei mij dus totaal helemaal niets. Wat moest ik er mee? Vaak gaat het gewoon goed zonder dat ik wat doe en merk ik niet eens dat er iets gebeurt. Misschien te zijner tijd maar eens aan P. vragen, maar dat is er dus nooit van gekomen omdat ik er nooit meer aan gedacht heb. 

Totdat ik een paar dagen geleden ontdekte dat het scherm leeg was en aangaf dat de site niet meer beschikbaar was. Ook kon ik niet meer inloggen bij de pivotsite waar de berichten gemaakt moeten worden. Grote paniek!

Ik ben maar eens gaan chatten met mensen van One.com en ik moet zeggen dat ze echt wel hun best doen om een onnozele gans, want zo voel ik mij wel, enigszins wegwijs te maken, maar ik kwam niet echt verder. Wist ik veel dat ik bij One.com moest inloggen. Dat heeft P. dan weer voor mij uitgevonden. Toen ik dat kunstje van inloggen kende kwam ik steeds iets verder. Dankzij hun duidelijke foto's kon ik de PHP (wat dat dan ook moge zijn) weer terugzetten van 7.2 naar 5.6 en zie daar, de website kwam als vanzelf weer te voorschijn.

Wat ik nu verder moet doen om wel te kunnen upgraden naar 7.2 weet ik nog niet helemaal precies. Dat moet ik nog verder uitzoeken, maar daar heb ik dus nog een paar weken de tijd voor en ik heb nu ervaren, dat als ik maar heeeeeel goed lees en precies doe wat er staat, dat het dan helemaal goed gaat komen. Voorlopig kan ik nog weer even uit de voeten en gewoon blogjes schrijven. Ik had een heel ander blog in mijn gedachten, maar die houdt u dan nog even van mij tegoed.

2018-11/digitale-kunst.jpg

                                    klik

hanscke | Dinsdag 13 November 2018 - 9:14 pm | | Standaard | Acht reacties

ZONNEPANELEN


Zomaar op een zondagmiddag, was de tijd ineens rijp om op onderzoek uit te gaan. Zoonlief had ons al eens aangeraden om eens na te denken over zonnepanelen, ik had gezien hoe in de afgelopen tijd op de daken van een paar huizen in onze buurt zonnepanelen geplaatst werden en ik had een paar maand geleden via FB en passant vernomen dat een vriendin zonnepanelen gehuurd had en dat deze geplaatst werden. 

Zonnepanelen huren, kon dat dan ook? nooit geweten. En zo is dat onbewust een beetje in mijn hoofd blijven doormalen zonder dat ik er ook nog maar één moment echt over nadacht, totdat bij mij op die zondagmiddag opeens de gedachte boven kwam drijven, dat ik het fenomeen zonnepanelen huren ook nog eens wilde onderzoeken. Ik was uiteindelijk erg benieuwd naar de kosten,

Zonnepanelen huren ingetoetst, mij hier en daar wat ingelezen en maar eens een formuliertje ingevuld, waarin beloofd werd dat, als ik wat gegevens aanleverde ik een offerte zou krijgen. Pas daarna zou ik mogelijk gebeld kunnen worden.

Een offerte heb ik niet gekregen, maar ik werd een aantal dagen later wel gebeld door een jongmens van de firma Hallo Stroom. Het overviel mij, was daardoor wat geïrriteerd en bovendien kwam het telefoontje totaal niet gelegen, maar tegelijkertijd was ik toch ook wel erg nieuwsgierig wat deze figuur mij te vertellen had, dus stemde ik er mee in dat hij de volgende dag weer zou bellen. Zo kreeg ik ook wat meer tijd om er over na te denken en de gegevens van ons energieverbruik wat beter in beeld te krijgen.

Het geplande telefoongesprek verliep de volgende morgen uiterst plezierig en ik was dan ook helemaal verbaasd toen bleek dat, als wij zonnepanelen zouden gaan huren, wij per saldo dertig euro per maand minder kwijt zouden zijn aan de energienota, de huur van de zonnepanelen was daar dan al in meegerekend. Een aanbod te mooi om waar te zijn, dacht ik.

Omdat ik (ondertussen wij) meer bedenktijd wilde hebben, hebben we die morgen nog niet toegehapt, maar de afspraak gemaakt dat we na het weekend teruggebeld zouden worden. Ik wilde voldoende gelegenheid hebben om op alle mogelijke fronten op zoek te gaan naar addertjes onder het gras, alleen, ik heb ze tot nu nog niet gevonden.

Vanmorgen is er opnieuw contact geweest en we hebben besloten de offerte te accepteren. Ondertussen heb ik verschillende revieuwen gelezen en de meesten daarvan zijn bijzonder positief. Wij willen op dit moment geen geld vrij maken om zonnepanelen te kopen, maar op deze manier daalt onze energienota behoorlijk. Over tien jaar staan we dan voor de uitgave van 50 euro per zonnepaneel. Volgens mij is dit helemaal niet zo'n gekke deal tenzij er echt nog ergens een adder verborgen zit.

Laat nu die zon maar schijnen!  

2018-11/zonnepanelenp.jpg

                          klik

hanscke | Maandag 05 November 2018 - 9:38 pm | | Standaard | Acht reacties