DE WEDDENSCHAP


Vorig weekend ging tijdens een bridge-avondje met vrienden het gesprek ineens even over lekkerbekjes. Ik was het absoluut niet met de bewering eens dat er voor een lekkerbekje de vissoort kabeljouw gebruikt zou worden. Ik was er heel zeker van, volgens mij was dat schelvis. De weddenschap was al snel een feit. Wij zouden deze middag samen naar de vishandel en degene die verloor zou de twee lekkerbekjes en een portie kabeljouw voor twee personen voor zijn/haar rekening nemen.

Lacherig liepen we vanmiddag met zijn vieren naar de vishandel, want onze partners wilden dit schouwspel zeker niet missen. Vriend H. bestelde twee lekkerbekjes en en passant vroeg hij welke vissoort hier voor gebruikt werd. Kabeljouw was het antwoord. Ik viel even stil. Vriend H. niet en zijn vrouw B. al helemaal niet. Er bleef mij niet veel anders over dan hen te feliciteren met het feit dat vriend H. de weddenschap had gewonnen. Natuurlijk heb ik zoals afgesproken alle vis betaald.

Toen ik vanavond de verse kabeljouw voor P. en mij klaar maakte moest ik in inwendig nog steeds een beetje lachen. Al was deze vis dan duur betaald, ik heb echt wel plezier gehad en de anderen met mij. Een beetje humor in het leven is wat mij betreft onbetaalbaar en maakt het leven wel zo leuk.

hanscke Vrijdag 07 April 2006 - 10:32 pm | | Standaard

twee reacties

Renesmurf

Het is een leuk geintje, en zo leer je ook nog eens wat!
Ik wist het niet, en ik zal het ook wel niet onthouden.

Renesmurf, (URL) - 07-04-’06 23:02
Carola

Hahaha ik zou het ook niet geweten hebben, maar lekker zijn ze wel, krijg helemaal trek van je verhaal!

Carola, - 11-04-’06 14:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.