ONTZORGD


Zorgen stapelden zich op. Niet elke zorg is geschikt om publiekelijk te delen, maar geloof me, ik had ze en ik heb ze nog. Het is zover dat ik er 's nachts niet meer van kan slapen. Mijn gedachten buitelen van de éne gedachte naar de andere gedachte en elke gedachte heeft hetzelfde euvel: het met zich meedragen van problemen.

Eén van de zorgen was, dat ik zo graag  een aantal bestuursleden en oudbestuursleden van de tennisclub tegelijkertijd bij een bank wilde ontmoeten om de benodigde handtekeningen die garant staan voor de juiste volmachten aan elkaar over tedragen. Het is bijna een dagtaak geweest om sommigen te overtuigen dat dit toch echt noodzakelijk is. Daarna was er de moeilijkheid om een juist tijdstip te vinden dat iedereen op hetzelfde moment kon, maar eindelijk, het is gelukt.

Maar vanavond kwam er nog mooier nieuws. Iemand van een adviescommissie belde met de mededeling  een penningmeester gevonden te hebben. Is dat geen heerlijk nieuws? Het lijkt er op dat met ingang van morgenmiddag half vijf één van mijn zorgen gaat verdwijnen. Blijven er nog een paar, maar het geeft in ieder geval verlichting.

Ineens kreeg ik de behoefte om  eens op te zoeken wat de juiste omschrijving van zorgen is. Dat viel nog niet mee. In mijn eigen oude Van Dale staat het woord zorg niet eens omschreven. Meer dan:" zorg. - I (zegsw.) dat is van later zorg), daarover hoeven wij ons nu niet te bekommeren." staat er niet. Kennelijk is het begrip ZORGEN  iets nieuwmodisch. In de hedendaagse Van Dale op het internet heb ik het volgende gevonden:

zorg (de ~)
1 de moeite en de pogingen die men doet om iets in stand of in goede conditie te houden, of zo goed mogelijk te doen zijn of te maken
2 (~en) ongerustheid, bezorgdheid => bekommernis, kommernis, preoccupatie, sores
3 (~en) voorwerp van ongerustheid
4 zorgstoel

Ik heb in ieder geval weer een beetje energie terug om een blogje te kunnen schrijven.

hanscke Woensdag 12 April 2006 - 10:41 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Zorgen kunnen je ziek maken, en als ze dan opgelost zijn valt er echt een last van je schouders.
Dan lijkt het wel of het de zorgen waard was, hoewel dat natuurlijk niet zo is.

Renesmurf, (URL) - 12-04-’06 23:46
marijk

Ik vraag me altijd af hoe het kan dat sommige mensen die zwaar in de problemen zitten en dus zorgen zouden moeten hebben gewoon kunnen slapen \s nachts…terwijl anderen hele nachten liggen te malen…
Hopelijk gaat het met jouw nachtrust ook weer wat beter!

marijk, (URL) - 13-04-’06 09:33
Marieke

Fijn dat een gedeelte van je zorgen is verdwenen. Nou de rest nog…En ik denk dat jij nét zo’n trotse oma bent als ik . Lekker slapen vannacht.

Marieke, (E-mail ) (URL) - 13-04-’06 17:34
Rose

Gelukkig… zorgen zijn nooit leuk, maar ze blijken nu toch ook (deels) alweer opgelost te kunnen worden. En een uitgeslapen hoofd wil ook wel eens een heldere kijk op dingen geven… ;-)

Rose, (E-mail ) (URL) - 14-04-’06 11:47
Goentah

Praat me niet van zorgen… ik weet er alles van. En ook van het niet kunnen slapen. Gedachten die door je hoofd blijven spoken…
Gelukkig is bij jou één zorg opgelost (zorg in de betekenis van ‘ongerustheid’).Niet alle zorgen laten zich zo snel (nou ja, het heeft je wel even tijd gekost) op lossen.
Sterkte ermee! Het weer is zonnig, hopelijk je gemoedstoestand nu ook! Een gezellig paasweekend toegewenst!

Goentah, (URL) - 14-04-’06 19:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.