EIGEN REGIE


Eindelijk is dat doffe zware gevoel in mijn hoofd niet meer zo nadrukkelijk de hele dag aanwezig. Ik kom iets onder het juk uit van alle verplichtingen die voortvloeiden uit zaken die niet helemaal zo liepen zoals ik vind dat het had moeten lopen. Heel langzaam kom ik weer in de situatie dat ik zelf de regie van mijn leven  in eigen hand kan nemen in plaats van heel hard achter de feiten aan te hollen. Ik heb even tijd om een pas op de plaats te maken.

Ik snuffel eens op mijn gemak door de uitgeknipte kranten artikelen. " Michelle Bachelet breekt met tradities in Chili". Ik had over haar en andere vrouwelijke presidenten willen schrijven, maar tijd ontbrak. Ik besluit om het voorgoed van de stapel af te voeren. Het artikel "Geluk zit in de genen" vond ik ook een inspirerend stukje waar ik iets mee had willen doen. Komt misschien nog, ik leg het weer terug op de stapel. Dit onderwerp lijkt iets minder aan tijd gebonden te zijn. Dat geldt niet voor 'Je krijgt een 6 maar het had een 3 moeten zijn' een artikel over competentiegericht leren. Dit is nog steeds een actueel onderwerp en het ligt mij na aan het hart. Dit vraagt om een nadere uitwerking en ik beloof mijzelf dat dit binnenkort zeker zal komen.

Maar naast al deze wereldse zaken kan ik mij ook ontzettend druk maken over het feit dat de familie Koolmees dit jaar geen gebruik schijnt te willen maken van hun woning achter in onze tuin. Ik betreur dat ten zeerste, want ik heb er vorig jaar erg van genoten. Begrijpen doe ik het niet, maar het geeft mij opnieuw het inzicht, niet alles naar eigen hand te kunnen zetten.

hanscke Vrijdag 21 April 2006 - 10:43 pm | | Standaard

vijf reacties

Michiel

Hé, zou er iets zijn met die koolmeesjes? Ook hier lijkt er namelijk dit jaar geen gebruik gemaakt te gaan worden van de de geboden gelegenheid. Ik gaf in eerste instantie mijzelf de schuld. Ik heb namelijk in oktober in een vlaag van overijverigheid een nieuw nestkastje gemaakt. Maar misschien heerst er wel een koolmezengriep of zo iets…. (cow)

Michiel, (URL) - 21-04-’06 23:29
Penguin

Ik krijg toch wel een beetje de indruk dat jij jezelf wel erg veel oplegt. Zou je niet eens proberen wat minder te moeten? Laat de boel een komen zoals het komt. Zou het dan fout gaan denk je?

Penguin, (URL) - 21-04-’06 23:35
Renesmurf

Misschien bedenkt de familie Koolmees zoch nog, dan heb je tenminste nog iets heel erg leuks!

Renesmurf, (URL) - 22-04-’06 00:37
Marieke

Fijn dat je wat beter ‘in je vel ‘ zit…Houwen zo. Goed weekend.

Marieke, (E-mail ) (URL) - 22-04-’06 08:33
Marieke

Kun je vast oefenen…‘Bob de Bouwer’ blijft nog wel even populair. Straks loop jij met een huppelend, zingend kleindochtertje aan je hand…Dat is zooo leuk.

Marieke, (E-mail ) (URL) - 24-04-’06 08:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.