AMBIVALENT


De tweede jaars leerlingen van de MBO opleiding Onderwijs Assistent moeten deze week de opdracht uitvoeren om als groep zelfstandig een kamp van drie dagen te organiseren. Na vele jaren moet ik er weer aan geloven. Meegaan op kamp. Ik heb de schade kunnen beperken door mijn begeleidende aanwezigheid tot anderhalve dag te beperken.

Aan de ene kant ben ik blij dat ik maar één nachtje hoef. Aan de andere kant vind ik het achteraf misschien wel een beetje jammer dat ik niet volledig meega. Ik ben kennelijk aangestoken door het enthousiasme van de leerlingen. Ik ben druk op zoek gegaan om een act in elkaar te zetten voor de bonte avond waaraan ook ik mijn bijdrage zal moeten leveren.

Het wordt de performence van "mijn oom de stotteraar". Al stamelend zal ik hem ten tonele voeren om hem daarna heel vloeiend het liedje van "de fiets van Piet Paaltjens" te laten zingen. Het liedje is op het internet te vinden, maar ik ken het nog van mijn vader. Hij zong het echter wel in een andere variant. De internetversie staat hieronder.

De fiets van Piet Paaltjens

De fiets van Piet Paaltjens is zojuist gepasseerd,
De fiets van Piet Paaltjens is zojuist gepasseerd,
De fiets van Piet Paaltjens is zojuist gepasseerd,
De fiets van Piet Paaltjens is zojuist gepasseerd.

De wielen van de fiets ....

De banden van de wielen ....

De velgen van de banden van de wielen ....

De spaken van de velgen van de banden van de ....

De assen van de spaken van de velgen van de ....

De kogels van de assen van de spaken van de ....

Het vet van de kogels van de assen van de ....

Mijn volgorde is: wielen, velgen, banden, springen, knappen, plakken, schrikken en bekomen. Bij elk couplet wordt een onderdeel bijgevoegd en de rest herhaald. Het kost wel enige oefening om het foutloos te doen, dus morgen moet ik hiermee nog flink aan de gang. Ik mag toch hopen dat het gaat lukken

hanscke Maandag 24 April 2006 - 10:29 pm | | School perikelen

negen reacties

Rose

Daar krijg ik dus nachtmerries van, van zulke spelletjes… ;-)

Rose, (E-mail ) (URL) - 24-04-’06 23:16
Renesmurf

Oef, dat lijkt me heel erg lastig!

Renesmurf, (URL) - 24-04-’06 23:32
Marieke

Ik wens jou en je leerlingen heel veel plezier bij de voorbereiding . Het zal vast leuk worden…;-)

Marieke, (E-mail ) (URL) - 25-04-’06 08:55
Ster

Ik vind dat zo’n grappig liedje, heb het veel bij Stenders gehoord. Weet jij misschien waar ik het kan downloaden? Bij Limewire lukt het niet.

Ster, (URL) - 25-04-’06 18:45
trieny

wow, ik zou dat niet kunnen onthouden. Veel plezier op kamp!

trieny, (URL) - 25-04-’06 23:25
Jokie

Ik heb onwijs veel ponykampen begeleid en ben dus een doorgewinterde bonte-avond kenner. Dit liedje heb ik gelukkig nooit hoeven doen, ik zou er spontaan van gaan stotteren!! Ik wens je heel veel succes…en veel plezier natuurlijk!

Jokie, (URL) - 26-04-’06 19:59
pinto

Hahaha, jammer dat er geen alcohol geschonken mag worden op kamp, maar het zou wel een stuk gemakkelijker zingen. Veel plezier!

pinto, (URL) - 26-04-’06 22:17
marijk

zo’n kamp is natuurlijk hartstikke vermoeiend maar toch ook wel erg leuk!
ik wens je veel plezier!

marijk, (URL) - 27-04-’06 15:32
hanscke

Ster:Helaas, ik weet niet waar je het liedje kunt downloaden. NB. Ik wist niet dat Stenders dit gebruikt heeft. had ik graag gehoord. Trieny:het was ruim een uur rijden en dat uur heb ik steeds herhaald en nu zit het in mijn hoofd.
Jokie:ik heb niet gestotterd, het ging vloeiend Pinto:er mocht wel alcohol gedronken worden, ook dat hoorde bij het zelf verantwoordelijk nemen en zijn.

hanscke, - 28-04-’06 11:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.