RECTIFICATIE


Meestal kom ik niet op voorgaande berichten terug, maar in dit geval is het wel zo eerlijk om het wel te doen. Het logeertehuis uit het vorige blogje, waar ik in het kader van NL Doet een bijdrage zou leveren, treft geen blaam. Misschien moet ik mijn hand wel in eigen boezem steken. Ik had mijzelf natuurlijk ook wat actiever kunnen opstellen.

Wat wil het geval. Omdat het mij toch niet helemaal lekker zat, heb ik maandag een mailtje verstuurd waarin ik gewag maakte van het feit dat ik de toegezegde informatie helaas niet had ontvangen en dat ik daarom de conclusie getrokken had, dat de schoonmaakactie niet zou plaats vinden.

Twee dagen later ontving ik een mailtje waar in stond, dat men het jammer vond dat ik verstek had moeten laten gaan, maar dat er toch echt info naar mijn e-mailadres was verzonden en dat dit bericht niet als onbestelbaar was teruggekomen. "Ja ja," mopperde ik tegen P., "vast ergens in de cloud blijven hangen...., ik heb echt niets ontvangen!"

En toen vroeg P. opeens of ik ook bij reclame etcetera had gekeken, want google maakt de laatste tijd zelf keuzes in welke categoriën de berichten neergezet worden, bijvoorbeeld: sociaal, reclame updates enzovoort. "Ja, maar daar heeft het niet tussen gezeten, dan was het heus niet aan mijn aandacht ontsnapt," was mijn snibbige antwoord. "Ook bij de Spam gekeken?" "Nee natuurlijk niet, spam is spam, daar kijk ik niet naar!"

Ik was toch een beetje nieuwsgierig geworden en al neuzend in de spam kwam ik inderdaad een drietal berichten van hen tegen. Waarom het nu als Spam beschouwd werd is mij een raadsel, maar het raadsel van geen berichten hebben ontvangen is hiermee wel opgelost. Jammer dat het zo gelopen is. Voor hen maar ook voor mij. Ik had daar best graag een kijkje willen nemen om vervolgens mijn handen uit de mouwen te steken. Gelukkig kon ik uit de berichten opmaken dat er best veel hulp is komen opdagen, tot aan de burgermeester en een wethouder toe.

Ik vind het wel zo netjes om middels dit blogje de instelling van alle blaam te zuiveren!

2014-03/magknopg.jpg

                                     klik


hanscke Donderdag 27 Maart 2014 - 9:46 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Bij deze dus gedaan!
Het is op dit moment hoogst vervelend dat Google veel berichten in de spammap plaatst. Veel van de reacties op mijn log, waar ik een mailbericht van krijg, komen in de spammap. En of ik dan aangeef dat het geen spam is, of niet, maakt niet uit. Google blijft ze erin zetten.

Hanny, (URL) - 28-03-’14 00:41
Ximaar

Ik kijk al sinds jaar en dag in m’n spammappen, en tegenwoording gaat het bij hotmail/live/outlook maar zelden fout. Hooguit 1%.

Laatst hielp ik een collega, die op zijn mail aan een wethouder maar foutmeldingen bleef ontvangen. Hij snapte niet waar het aan lag en ik zag het binnen een seconde. Er stond gmail.nl terwijl alleen gmail.com wordt gebruikt. De wethouder gad dus zijn mailadres verkeerd doorgegeven.

Ximaar, (URL) - 28-03-’14 01:04
Marjolijn

Ja, soms komt gewone mail ook in de spam map terecht.
Volgend jaar weer nieuwe kansen.
Op naar een heel mooi stralend weekend..!

Marjolijn, (URL) - 28-03-’14 06:11
Sjoerd

Dat heb je inderdaad keurig gedaan. Als ik iets verwacht en ik krijg het niet zijn de spamberichten het eerste waar ik in kijk.

Sjoerd, (URL) - 28-03-’14 07:49
Wieneke

Zo zie je maar weer. Toch te vroeg veroordeeld. Leermomentje, Hanny! :-)

Wieneke, - 28-03-’14 11:40
Desire

Keurig :-)

Desire, (URL) - 28-03-’14 14:22
RenéSmurf

oeps. Dat je dat dan alsnog gevonden hebt, ik gooi mijn map met ongewenste mail altijd ongelezen leeg. Maar ja, nu te laat en volgende keer beter en het is niet anders.

RenéSmurf, (URL) - 29-03-’14 11:23
Rob

Spam blijft een raar fenomeen.
Als voedsel oneetbaar smakeloos en als email onbetrouwbaarverdacht.
Jammer dat dit bericht zo onzichtbaar en onvindbaar is gebleken.

Vrolijke voorjaarsgroet,

Rob, (URL) - 29-03-’14 15:19
rietepietz

Ik heb merkwaardig weinig spam, geen idee hoe dat komt .Wel doe ik verder weinig op internet en zet overal vinkjes voor nieuwsbrieven uit áls ik ze tegenkom.Maar gelukkig dat je er toch achterheen gegaan bent want anders blijft het voor beiden partijen toch onbevredigend!

rietepietz, (URL) - 30-03-’14 21:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.