EINDELIJK


Zo langzamerhand kom ik weer in mijn gewone doen en dat betekent dat mijn belangstelling naar van alles en nog wat met rasse schreden toeneemt. Het is de tijd van Roland Carros. De eerste week heb ik gemist, maar deze week heb ik de draad weer opgepakt en nogal wat wedstrijden bekeken. Ja ook vanmiddag, ondanks het mooie weer, maar gelukkig had Nadal maar weinig tijd nodig zodat we heerlijk in het zonnetje op ons zijterras konden eten.

En ja, ons uitzicht is dan wonderschoon, want eindelijk, eindelijk staat er vingerhoedskruid in de tuin. Niet één klein miezerig plantje zoals 10 juni 2011  vingerhoedskruid die ik voor 6euro50 gekocht had, en ook niet eentje die ik in de berm zag en uitgegraven heb, nee, hier ben ik echt heel eerlijk aangekomen.

Vorig jaar om deze tijd, misschien iets later, liepen we op een avond in een dorpje verderop langs een huis waar de bewoonster druk in de tuin bezig was. Ook hier weer veel, heel veel vingerhoedskruid riep ik een beetje luid naar P. die met hond Iemand achter mij liep. De vrouw keek op en ik groette haar en plaatste de opmerking: wat hebt u veel vingerhoedskruid. "Ach", zuchtte de vrouw, "veel te veel, ik ben druk bezig met het wat uit te dunnen, want het moet wel beheersbaar blijven."

"Oh, dat is een heel ander verhaal dan dat bij mij het geval is, want wat ik ook doe, ik slaag er maar niet in om ze jaarlijks terug te laten komen, laat staan dat ze zich gaan uitbreiden. Zou het aan de grondsoort liggen?"

"Ach dat kan haast niet, zo gevoelig zijn deze planten immers niet, maar als u wilt mag u er wel een aantal van mij meenemen." "Graag", jubel ik bijna, "we hebben de fiets daar bij de ingang van het bos staan, ik ben zo terug". Met een plastic tas vol jonge plantjes fietste ik naar huis. Thuisgekomen heb ik ze onmiddellijk geplant èn ik heb overal stokjes bijgezet, zodat ik in het voorjaar dit niet voor onkruid zou kunnen verslijten.

Het is dus gelukt. Eindelijk staat er Digitalis in de tuin. Een wens  (klik en even naar beneden scrollen) die ik op 10 juni 2008 reeds vermeldde. Zo zie je maar, als je maar tijd van leven hebt, worden heel wat wensen vervuld.   

                               Zicht op de zijtuin

2014-06/eindelijkp.jpg

                                 klik

hanscke Vrijdag 06 Juni 2014 - 10:02 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Buiten dat het giftig is vind ik dit ook een heerlijke plant die na jaren lang in onze tuin aanwezig was, plotseling ineens verdwenen was…

Sjoerd, (URL) - 07-06-’14 00:08
Marjolijn

Ha, dat is mooi dat ze het nu wel heel goed doen.
Geniet er volop van.
Mooi weekend.

Marjolijn, (URL) - 07-06-’14 04:24
Desire

Mooi dat het gelukt is! Kun je er mooi van genieten :-)

Desire, (URL) - 07-06-’14 14:53
rietepietz

Je hebt een prachtige tuin zo te zien want we zien hier niet héél de tuin denk ik.
Leuk dat je bescheiden hartenwens nu vervuld is , ze staan er mooi bij!
Ik heb ze nog nooit in de tuin gehad maar daar hebben we ook eigenlijk een te kleine tuin voor .

rietepietz, (URL) - 07-06-’14 17:03
Mirjam Kakelbont

Meestal, als je eenmaal Vingerhoedskruid in je tuin hebt, kom je er niet meer van af :-) Fijn dat je weer een beetje jezelf wordt…
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 07-06-’14 21:26
Margo

Gisteren fietsten we door de bossen in Brabant. We zagen er veel langs de kant staan, heel mooi. Die in mijn tuin stond is ook verdwenen.

Margo, (URL) - 08-06-’14 17:22
Wieneke

Jij de paarse en ik de witte. Het zijn tweejarige planten, dus het kan zomaar zijn dat je volgend jaar niks hebt of op een geheel andere plek. Ik waarschuw maar even, dan komt het niet zo hard aan :-)

Wieneke, (URL) - 08-06-’14 17:40
platoonline

Grappig hoe dat soort dingen gaan he?
Bij mij is het spontaan in de tuin gekomen en haast niet meer uit te roeien. En kom ik te kort, dan staat de steeg er ook nog eens vol mee.

platoonline, (URL) - 12-06-’14 13:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.