DICHTBIJ EN VER WEG


Voordat we naar Zeeland gingen had ik de aanplakbiljetten al gezien, er zou in ons dorp voor het eerst een oldtimerfestival zijn en wel op de zaterdag voor de pinksteren. Spekkie voor mijn bekkie. Hoe vaker ik zo'n festival bezoek, hoe meer ik onder de indruk kom van die oude auto's. Het gaat nu zelfs al zo ver, dat ik wensen begin te koesteren. Ik zag een prachtige wat oudere, maar nog niet 'n heel erg oude jeep. Mooi hoog, hij was te koop, later thuis kwam ik er achter dat ik er dom genoeg geen foto van gemaakt heb. Als ik ooit de staatsloterij win, dan weet ik in ieder geval wat ik heel graag zou willen hebben.....

Stel, dat ik er één zou hebben, zou ik er dan elke mooie zondag mee gaan rijden? Ik weet het niet, want ik ben ook wel erg van de wandelachtige en graag buiten. Traditiegetrouw gaan we op één van beide pinksterdagen uit. Waarheen maakt niet uit, we gaan dan op stap. In de afgelopen week had ik bedacht dat een dag wandelen wel weer eens leuk zou zijn en jawel hoor, het landelijke wandelprogrammaboekje bracht uitkomst. In de Beemster was er één. Nu is dat eigenlijk wel een klein beetje ver rijden, maar vooruit het is pinksteren, dan mag er altijd iets meer. 

Ik had zo gehoopt tussen de kleine slootjes in de Beemster te mogen lopen, maar daar was de tocht niet uit gezet. Nee het ging van Purmerend over lange rechte wegen, via een stuk langs het Noorhollandkanaal naar Middenbeemster. We passeerden onderweg wel hele mooie oude boerderijen waardoor de tocht toch wel weer iets aantrekkelijks had. Ach en Middenbeemster is zo maar een dorpje, met een hele kleine kern, maar wel mooi. We liepen langs het Betje Dekenmuseum, ik had er graag even willen kijken, maar tijdens een wandeltocht is dat niet handig.

We gaan vast nog wel eens een weekend met de caravan die kant op, dan heb ik in ieder geval al iets op mijn to do list staan. Altijd leuk als er nog dingen zijn die je in de toekomst wilt doen.

Het pinksterweekend is nog niet om, maar ik heb nu al het gevoel dat ik er heel wat van gemaakt heb. 

               uitleg over de boerderij

2014-06/verweg.jpg

                klik

hanscke Zondag 08 Juni 2014 - 8:45 pm | | Standaard

acht reacties

RenéSmurf

Altijd goed, dat er tijdens het uitvoeren van de plannen weer nieuwe plannen ontstaan. Iets kan smaken naar meer, en dat bewaar je dan voor een andere keer. Je weet toch nooit hoe het allemaal zal verlopen.

RenéSmurf, (URL) - 08-06-’14 22:56
Marjolijn

Blijven dromen meis, soms komen dromen ook uit…!
Voor vandaag maar weer zo’n mooie dag.

Marjolijn, (URL) - 09-06-’14 04:47
Sjoerd

Zo’n grote bak is wel aardig, maar toch liever mijn MG. Die heeft dan weer het nadeel dat hij past als een handschoen. Beesten kunnen er niet bij…

Sjoerd, (URL) - 09-06-’14 07:51
ria

Zeker leuk, zo, n grote ouwe bak. Wij hebben ons Spitje en daar past Didi ook nog keurig in, voorlopig houden we het daar maar bij :-)

ria, (URL) - 09-06-’14 09:02
rietepietz

Oude auto zijn een beetje verslavend, mijn neef heeft een oude MG en had óók een rit dit weekend , ergens richting ede of zo dacht ik!
Maar wandelen is ook lekker hoor…weet ik uit ervaring;-)

rietepietz, (URL) - 09-06-’14 19:45
Desire

Kijk, een vrouw die gek is op auto’s haha!
De Beemster, komt daar ook niet die kaas vandaan?

Desire, (URL) - 09-06-’14 20:07
Mirjam Kakelbont

Eigenlijk heb ik niets met auto’s. Maar zo’n gouwe ouwe kan ik wel waarderen!
Knap dat je wat van je Pinksterweekend gemaakt hebt…
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 09-06-’14 21:19
platoonline

Betje Deken is grappig gevonden. Hoewel Betje toch nooit met Aagje getrouwd is :-)
Hebben jullie ook nog wat gekocht in de kraampjes die in die polder nog veelvuldig aardbeien, bloemen etc. aanbieden? Ik vind het altijd zo leuk dat dat ritueel nog steeds bestaat.

platoonline, (URL) - 12-06-’14 13:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.