PATHE

Van het één komt het ander. Vooruitlopend op mijn toekomstige leven van niet werkzaam meer zijn in de vorm van een baan hebben, besloot ik een paar jaar geleden mijn bakens alvast wat te verzetten en mij aan te sluiten bij iets wat voorbij kwam en mij leuk leek. En zo werd ik lid van Red Hat Society. 

Ik voel me thuis in die groep en zoals zo vaak in groepen gebeurt, met een aantal andere Red Hatters is er een speciale klik en dit leidt er dan toe , dat we ook buiten de Red Hat om, samen iets ondernemen.

Zo kon het gebeuren dat we met een paar vrouwen, dames zou ik moeten zeggen, het idee opgevat hebben, om zo af en toe met elkaar naar de film te gaan. Pathé Groningen heeft elke maandagmiddag een aanbod voor vijftigplussers (Sinds een paar maand weet ik dat Pathé  een grote bioscoopketen is en zeer waarschijnlijk ook in Leeuwarden zal neerstrijken) en deze keer was het My Old Lady met Kevin Kline en Maggie Smith in de hoofdrol. Deze laatste schijnt heel erg bekend te zijn van de zeer geliefde serie Dowton Abbey.

Ik heb deze serie nooit gekeken, maar vele anderen wel, gezien het feit, dat deze film uitverkocht was. Werkelijk, ik heb mijn ogen uitgekeken en niet alleen naar de film, die overigens zeer de moeite van het bekijken waard was. Werkelijk een hele zaal vol met allemaal dames van zeg maar zestig jaar en ouder en hier en daar een verdwaalde oudere heer die zijn dame kennelijk vergezelde.

Echt er ging weer een hele nieuwe wereld voor mij open. Dat is dus kennelijk ook een bezigheid van de senioren, naar de bioscoop gaan. 

Ik moet nu toch wel heel erg uit gaan kijken om zelf niet ten gronde te gaan aan het meedoen aan alle leuke dingen die zich voordoen, want het wordt zo langzamerhand soms een beetje too much. Ik moet echt gaan leren dat niet alles kan. Ik heb tenslotte ook nog mijn thuisbasis met mijn beide honden. Ook zij hebben recht op aandacht en dat niet alleen. Het zijn jongens die beweging moeten hebben; ze moeten kunnen rennen, spelen, speuren, zoeken en apporteren en dat kost ook tijd. Niet dat dat erg is hoor, integendeel, want de voorstelling die zij soms geven zou ik niet willen missen. Het is soms als een prachtige natuurfilm, maar dan life gespeeld.  

Ik zal moeten gaan leren hoe ik het één en ander in balans kan krijgen. Ik had nooit gedacht dat er op oudere leeftijd nog zoveel te ontdekken valt. Doe je het één, kom je als vanzelf bij iets anders. Hoe zo 'oud is saai'. Ik dacht het niet. 

2015-10/pathe.jpg

                       klik

hanscke Donderdag 29 Oktober 2015 - 4:22 pm | | Standaard

zeven reacties

Mirjam Kakelbont

Een Zwitserlevengevoel lijkt me vreselijk saai. Daar heb jij gelukkig geen last van!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 29-10-’15 19:18
Rietepietz

Nee klopt, niet werken betekend echt niet dat saai moet worden. Je gaat gewoon ánderee dingen doen. Voor mij alleen géén bioscoop, daar heb ik totáál geen behoefte aan. Waarschijnlijk zijn de Red Hatters ook minder mijn ding, maar zo vindt ieder z’n eigen invulling voor de vrije tijd.

Rietepietz, (URL) - 29-10-’15 21:43
Sjoerd

Er komt ook voor mij een tijd dat het leven doorgaat zonder werken. Ik kijk er alvast naar uit.

Sjoerd, (URL) - 29-10-’15 22:45
Renesmurf

Ja, gewoon doen waar je je goed bij voelt, en honden kan je nooit uitzetten natuurlijk.

Renesmurf, (URL) - 30-10-’15 00:50
Marjolijn

Heerlijk toch om nu je tijd zelf in te mogen vullen, met alle dingen die je leuk vindt.
Geniet er van…!!
Op naar een mooi weekend..!!

Marjolijn, (URL) - 30-10-’15 06:23
Petr@

Leuk dat je vriendinnen hebt gevonden bij de rode dames!
Gezellig naar de bios met elkaar, leuk toch.
Onze zoons hebben een abonnement op de Pathe, dat halen ze er iedere maand uit, zo vaak gaan ze.
Jij zit bepaald niet achter de geraniums haha

Petr@, (URL) - 31-10-’15 16:43
Hanny

Dat je tijd tekort zou komen als je niet meer werkte, was waarschijnlijk van tevoren niet te bedenken. Maar beter te druk, dan langzaam in te slapen achter de geraniums als je niets te doen had gehad.

Hanny, (URL) - 05-11-’15 10:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.