SUMMEREND


De zomertijd is bezig op vrijwel dezelfde wijze te vertrekken als dat-ie gekomen is. Veel zon, strakblauwe luchten waardoor de weilanden nog groener lijken en aangename temperaturen. Ik lust er wel pap van. 

Toch kijk ik een beetje weemoedig terug naar het begin. Het begon allemaal met de heftigheid van het coronavirus. Zo door de maanden heen hebben we toch met ons allen  geleerd met dit nare fenomeen om te gaan. We hebben vakantie gevierd, weliswaar wel op aangepaste wijze, we hebben geleerd ons verlies te nemen door te accepteren dat er geen zomerfeesten, festivals en wat dies meer zij, gehouden konden worden, kortom er is veel niet door gegaan en misschien hebben we wel, tegen beter weten in, de hoop gehad, dat het aan het eind van de zomer voorbij zou zijn.

En nu is het bijna het einde van de zomer en lijken we net zo ver te zijn als toen de zomer begon. Nog net geen lockdown, maar wel met een zorgelijke situatie.

En daar was gisteren niets van te merken. Net als zovelen zijn we gaan genieten van het mooie weer. We hebben een prachtige fietstocht gemaakt naar Earnewâld. En omdat het bijna einde zomerseizoen was hebben we ons getrakteerd op een heerlijke sorbet bij een uitspanning aan het water.

Ik heb mijn ogen uitgekeken. Omdat boten en varen niet zo in onze genen zit, zijn wij niet zo vaak op plekken te vinden waar de mensen vertoeven die wel de watersport bedrijven. Tjonge jonge jonge, het water leek wel een snelweg voor boten.

Wij houden het maar bij fietsen en eerlijk is eerlijk, ik heb het al eens eerder geschreven, als ik in zo'n fietstocht een overtocht met een pontje kan opnemen, dan zal ik dat niet laten. En dat is een verschil met het voorjaar. Toen stonden we aan de andere kant van het pontje, als waarvan we nu vertrokken, maar toen voer het pontje (nog) niet. Door de versoepelde maatregelen, waardoor er in de loop der tijd weer meer mogelijk was, is dit pontje op 1 juli weer gaan varen. 

Het is al met al een mooie maar wel vreemde zomer geworden, waar veel kon en ook weer veel niet.  Helaas, zoals het zich nu laat aanzien zal het voorlopig nog wel een vreemde tijd blijven.

Zucht.

2020-09/summerendp.jpg

                                      klik

hanscke Maandag 21 September 2020 - 11:12 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Het is gewoon een kwestie van aanpassen. Ik kan zelf niet zeggen dat ik niet genoten heb van alle rust die er ontstaan was. Ik ben nog nooit zoveel buiten geweest, en al lang niet meer in een stad geweest.

Sjoerd, (URL) - 21-09-’20 15:29
ria

Op de winkels na merken we er hier weinig van. Nieuws kijk ik om die reden ook bijna niet, het zal allemaal wel. Wat je zegt gelukkig loopt het nog niet uit de hand.

ria, (URL) - 21-09-’20 16:30
Mrs. T.

Ik vind het nog steeds bizar dat mensen niet gewoon even een stapje terug kunnen doen in deze tijd. Letterlijk en figuurlijk.

Mrs. T., (URL) - 21-09-’20 19:39
Rietepietz

Eerlijk gezegd heb ik weinig last van de corona beperkingen gehad. Het meest vervelend waren de beperkingen rondom de rouw en crematieplechtigheden, het missen van een troostende arm om je heen en/of een warme handdruk.

Rietepietz, (URL) - 21-09-’20 19:46
Renesmurf

De zomer was rustig, nu alles weer van start is gegaan wordt het ernstig. We zullen zien hoe het verder gaat verlopen.

Renesmurf, (URL) - 23-09-’20 23:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.