ONEVENWICHTIG


Wie van beide dames vandaag de  meeste indruk opmij gemaakt heeft weet ik niet. De leerlinge die niet naar de haar toegewezen stageplaats was gegaan, maar geheel tegen alle regels in en zonder medeweten van school een eigen stageplaats geregeld had, of de leerlinge die na veel aandringen eindelijk met haar moeder op school verscheen en toen met de uitleg kwam niet zo maar een beetje depressief te zijn, maar echt voluit en daardoor tot niets kan komen.

Ach, na het verhaal van de leerling met een te veel? eigen initiatief gehoord te hebben, was het eigenlijk al wel duidelijk. Ze zag zelf ook wel in dat dit niet helemaal de juiste manier was. Ze accepteerde de door ons aangboden stageplaats en stapte enigszins opgelucht het kantoor uit, blij dat er verder geen sancties zouden zijn. Het depressieve meisje deed de belofte om nu echt naar de huisarts te stappen en via hem hulp voor zichzelf te vragen. Inschakeling van de leerlpichtambtenaar kan dan achterwege blijven. Ze zou op school komen als de huisarts dat ook beter voor haar achtte. 

Sprankelend en veel pit tegenover futloos en moedeloos. Scherper kan de tegenstelling niet afgeschilderd worden. Ik hoop van ganser harte dat beide leerlingen hun evenwicht weer zullen vinden.

hanscke Dinsdag 19 September 2006 - 7:00 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Ze zouden een beetje aan elkaar moeten kunnen geven.
De een wat afgeremder, de ander wat meer pit.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 19-09-’06 22:36
Goentah

Sneu voor het depressieve meisje… Het is heel moeilijk om in te zien dat je hulp nodig hebt. En om hulp te accepteren nóg moeilijker.
Maar waarom kon dat andere meisje niet naar haar zelfuitgezochte stageplek? Het is toch alleen maar hartstikke goed dat ze dat soort dingen zelf regelt! Ze had het natuurlijk wel even op school moeten overleggen…

Goentah, (URL) - 20-09-’06 09:02
wies

ha, ik heb dezelfde reaktie als goentah. echt dezelfde. ;)

wies, (URL) - 20-09-’06 10:56
noordmiep

ze zouden idd een beetje moeten delen met elkaar voor het juiste evenwicht…maar moeilijk blijft het.

noordmiep, (URL) - 20-09-’06 15:19
Ster

Was het geen geaccepteerde stageplek? Eigen initiatief is toch wel toe te juichen?
Wat sneu voor dat andere meisje, maar wat een moed dat ze het heet durven vertellen.

Ster, (URL) - 20-09-’06 18:40
Merlijn

En zo had jij toch een evenwichtige dag …

Merlijn, (URL) - 20-09-’06 22:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.