SPREIDING


In het schema hierboven is weergegeven welke rollen er in een team ingenomen kunnen worden. Als een team onevenwichtig van samenstelling is, doordat meerdere teamleden een zelfde rol innemen, of als teamleden in de valkuilen trappen die horen bij de bij hem of haar passende teamrol, dan wordt het team net een krakende wagen en loopt het vroeg of laat een keer spaak. Er zal een uitweg gevonden moeten worden en er zullen knopen doorgehakt moeten worden. Men heeft gehakt. En waar gehakt wordt vallen spaanders. Niet iedereen is blij. Het grote team is definitief in drie kleine zelfstandige teams opgedeeld. Achteraf zal pas blijken of dit een juiste beslissing is geweest. Ik heb in de afgelopen tijd veel geleerd over de teamrollen en voorlopig ben ik even uitgeleerd. Ik denk dat ik door de hervormingen iets meer van het schaarse artikel "vrije tijd" op mijn bordje kan laden en daar ben ik niet vies van. Om straks in het voorjaar iets meer van mijn tuin te kunnen genieten lijkt mij een heerlijk vooruitzicht

Voor de liefhebber, wie meer wil weten over teamrollen of zelf de test van belbin wil doen gaat naar:http://www.thesis.nl/belbin/

hanscke Woensdag 21 November 2007 - 11:16 pm | | School perikelen

zes reacties

Hanny

Ik hoop voor je dat de werkelijkheid zo zal zijn als van tevoren bedacht is en dat je van je tuin kunt genieten.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 00:24
Xiwel

Da’s mijn ‘probleem’, behalve ‘groepswerker’ en ‘coördinator’ ben ik goed en speel ik alle andere rollen die in dat schema staan. :-)

Ik ben dan ook vaak voor een zo groot mogelijke onafhankelijkheid van anderen en gun dat anderen ook. Dan is er opeens weinig sprake meer van een team.

Zelf ben ik dan wel weer sociaal en inschikkelijk en vul ik graag gaten op die anderen laten vallen. Collega’s (behalve typische managers/leiders) hebben dan ook nooit kritiek gehad als ik wel eens deel uitmaakte van een team.

Ik geniet trouwens van m’n ‘vrije tijd’. Maar ook die is niet ‘vrij’blijvend als je bevoorbeeld iets aan ‘vrij’-willigerswerk ga doen. :)

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 11:48
sebbo

Indien ieder doet wat hij moet doen, en dat is toch goed les geven, is al dat gedoe niet nogig.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 13:32
f r e d

en wie draagt het t-shirt met de kreet: daadkracht??

f r e d, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 16:50
Mikelodeon

aha, nu snap ik je wervelstorm. Lijkt idd wel een beetje op ‘ons’ groepsproces, wij hebben op de team dag gestoeid met ‘De stad der Axen” Aan mij niet besteed, heb waarschijnlijk al te vaak ‘dagjes op de hei’ gehad.
Maar dat van meer vrije tijd en genieten van de tuin zou mij ook aanspreken ;-)

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 17:20
Renesmurf

ja, beetje ingewikkeld, dat teamgedoe.
Maar het zal na jaren ervaring en uitpluizen wel oke zijn.

Renesmurf, (URL) - 22-11-’07 23:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.