ECHT EN JARIG


Tussen de bedrijven door (het familie-etentje was geslaagd, maar dit geeft geen verdere aanleiding om hierover te schrijven) zijn we er net op tijd in geslaagd, om voor de invallende vorst, alle terraspotten op gepaste wijze winterklaar te maken.  De eenjarigen krijgen in de compostbak hun welverdiende rust, hun potten staan in nesten in de garage. De Brugmantia's, ze bloeiden nog, zijn een kopje kleiner gemaakt zodat ze ook in de garage kunnen overwinteren en de overige kuipplanten hebben in diezelfde garage hun vertrouwde positie om te kunnen overleven weer ingenomen.

Terwijl P. en ik zaterdagmiddag druk bezig waren, de klus moest in een krappe twee uur geklaard worden, was er toch tijd genoeg om het tot mij door te laten dringen dat ik dit onder "gelukkig zijn" schaar. Samen bezig zijn om te zorgen dat er in het voorjaar weer gestart kan worden met de fleurige kant van het leven. Samen de zorg delen, dat er niets kapot vriest zodat we een volgend voorjaar alle potten weer kunnen vullen. Ook dat hopen we dan weer samen te doen. Het samen zijn, het geeft zo'n vertrouwd gevoel. Dinsdag 15 december is het onze trouwdag. Dan is het negenentwintig jaar geleden dat we op mijn verjaardag getrouwd zijn.

Het was uit liefde maar ook om het geld, we waren namelijk niet welgesteld (vrij citaat van een lied van Jaap Fischer, later Joop Visser). Als samenwonenden moesten we van een minimumloon tweemaal een ziekenfondspremie betalen. Dat was financieel gezien een hele opgave. Mede om die reden hebben we het besluit genomen om te gaan trouwen. Daar we beiden eerder getrouwd waren geweest was het voor allebei de tweede keer en hoefde het wat ons betreft geen groot spektakel te worden. Om het voor de kinderen toch een feestelijke gebeurtenis te laten zijn, hebben we er voor gekozen om de trouwpartij op mijn verjaardag te doen laten plaatsvinden. Op het stadhuis hebben we het heel sober gehouden met als aanwezigen de kinderen en de twee getuigen. 's Avonds hadden we als feest een wat uitgebreidere verjaardagspartij dan normaal.

We hebben er samen nooit spijt van gehad dat we het op deze manier gedaan hebben. Het enige waar we toen niet op bezuinigd hebben is op onze trouwringen. We waren helemaal weg van dit model maar dan in de roodgoudenkleur. Al negentwintig jaar echt een paar. 

Waar blijft de tijd? Ik weet heus zelf het antwoord wel. De tijd verdwijnt met het klimmen van de jaren. En zo ben ik dan zelf ook weer een jaartje ouder geworden. Leuk dat u even langs kwam en neem gerust een stukje

hanscke Maandag 14 December 2009 - 8:30 pm | | Standaard

vijftien reacties

Merlijn

Tja, ouder worden we allemaal, ik (sorry, wij) waren afgelopen woensdag 28 jaar getrouwd. Alvast gefeliciteerd !

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 23:10
nanos

Je bent jarig en het is ook nog jullie trouwdag..
Dubbel gefeliciteerd dan!

nanos, (URL) - 15-12-’09 00:07
Hanny

Feest dus vandaag. Tweemaal gefeliciteerd! Nu op naar de dertig jaar samen. Sinds afgelopen zaterdag zijn wij ook op weg naar die dertig jaar. Inderdaad, waar blijft de tijd. En wat kan er in die tijd veel gebeuren.
Een heel fijne dag vandaag met familie, vrienden en kennissen!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 15-12-’09 00:29
Michiel

Op het stadhuis hebben we het heel sober gehouden met als aanwezigen de kinderen en de twee getuigen.

Goh, alweer 29 jaar geleden. Weet je dat ik vergeten ben wie de andere getuige was?

Whatever. Gefeliciteerd! :’-D Ook aan P natuurlijk.

Michiel, (URL) - 15-12-’09 01:38
marjolijn

Dubbel feest dus….!!
Van harte proficiat en maak er een hele mooie dag van.

marjolijn, (URL) - 15-12-’09 05:48
ton

Prachtige ringen overigens!

ton, (E-mail ) (URL) - 15-12-’09 11:14
Me!

Dat is da ieder jaar dubbel feest op een dag. Van harte gefeliciteerd.

Me!, (URL) - 15-12-’09 12:41
ggk

Van harte met het dubbel feest!

ggk, - 15-12-’09 14:14
nans

heel hartelijk gefeliciteerd met beide hoogtepunten!
grtzz

nans, - 15-12-’09 20:17
Carola

Alsnog van harte met beide feesten! Een hele prestatie, 29 jaar!

Carola, - 16-12-’09 14:33
Renesmurf

Gefeliciteerd, dat is alweer een jaar, een jaar leven en een jaar huwelijk! Geniet er van! Mijn moeder is vandaag ook weer jarig!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 16-12-’09 23:38
Geertje

Veel te laat, maar alsnog gefeliciteerd!
Wat een mijlpaal.
Prachtige ringen trouwens…
Wat leuk om op je verjaardag te trouwen; dubbel feest :-)

Geertje, (E-mail ) (URL) - 17-12-’09 21:24
ria

Mooi logje. Het is waar dat vaak de meest simpele dingen je een geluksgevoel kunnen geven. Nog van harte met je verjaardag en je trouwdag ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-12-’09 11:51
aargh

gefeliciteerd nog!
Grappig, wij trouwden ook omdat ik dan in de verzekering van P kon, ook op mijn verjaardag, en ook alleen met de getuigen en mijn pasgeboren dochter als aanwezigen. Alleen was het in de zomer dus we konden buiten een glaasje drinken. Maar het maakt allemaal dus niks uit, zonder groot feest werkt het niet beter of slechter dan met.

aargh, (URL) - 18-12-’09 22:32
Thérèse

Nog gefeliciteerd met je verjaardag en je trouwdag, Hanscke!!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 19-12-’09 20:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.