KERSTALLERGIE?


Ik ben weer teruggekeerd naar de vertrouwde kleur, want ik ga over tot de gewone, nou ja, gewone? orde van de dag.  Voor het derde achtereenvolgende jaar zal ik de kerst moeten combineren met (ziekenhuis)opnames. Twee jaar geleden hebben we, in deze toch altijd wel weer hectische tijd van het jaar, mijn schoonouders vanwege hun ietwat plotseling afnemende gezondheidstoestand vrij onverwacht moeten verhuizen van hun bejaardenhuisje naar twee appartementjes in een verzorgingstehuis. We hebben gedaan wat we konden maar kort daarna, in februari is de moeder van P. gestorven.

Precies een jaar later, vorig jaar dus, ging het rond deze tijd niet goed met mijn schoonvader, de vader van P. Een paar dagen voor de kerst is hij in het ziekenhuis opgenomen. We zijn die dagen veel bij hem geweest. De dag na kerst is hij gestorven en oudejaarsdag hebben we hem begraven. (Ik heb even de energie niet om allerlei linkjes hier naar toe te maken.)

Vandaag ben ik met mijn vader naar de internist geweest. Een veertien dagen terug, tijdens zijn 88ste verjaardag liet hij ons al weten zich niet helemaal goed te voelen. Zij, de arts vond het raadzaam, dat hij voor onderzoek zou worden opgenomen. Aldus is geschied, om toch maar wat in de bijbelse stijl te blijven. Er was een bed vrij en geheel plotseling ligt mijn vader vanaf vanmiddag  ineens in het ziekenhuis.

Een klein beetje moedeloos blik ik vooruit. Voor mij even geen "Nu syt wellecome", maar veel meer een hopen op een: Blijf bij mij heer". Het mag dan nog wel even niet zo afschrikwekkend lijken, ik heb de schrik van vorig jaar nog goed te pakken. Een darmonderzoek is niet leuk, daarnaast constateerde de interniste dat de algehele conditie van mijn vader niet al te best is. Daarom wil ze liever niet tot in januari wachten om het onderzoek te laten uitvoeren. Mogelijk zal de suiker wat ontregeld raken, mede daarom leek het haar beter om tot opname over te gaan. Het darmonderzoek kan tot mijn verbazing morgen al plaatsvinden en mijn hoop is dat het onderzoek niet voor niets zal zijn en dat er op basis van de uitslagen gekozen kan worden voor een juiste medicatie.

Ik voel dat ik zo langzamerhand een kerstallergie begin te onwikkelen. Ik probeer die allergie te bestrijden door al vast maar voor uit te gaan blikken. Het zal vanzelf wel een keer pasen worden. Heus, ik weet zelf ook wel dat ik maar wat doe....

hanscke Dinsdag 22 December 2009 - 10:41 pm | | Standaard

elf reacties

Michiel

Tja, wat kan ik zeggen? Anders dan: sterkte.

Michiel, (URL) - 23-12-’09 01:21
nans

hmm, kan me voorstellen dat je er tegenop begint te zien. Het zijn geen positieve berichten op deze manier. Hopelijk valt het allemaal mee en krijgt zijn gezondheid een oppepper. Ik wens je sterkte voor de komende dagen!
Warme groeten!

nans, - 23-12-’09 08:27
marjolijn

Ja, dat zijn geen leuke berichten.
Veel sterkte.

marjolijn, (URL) - 23-12-’09 08:28
Mikelodeon

Dat vind ik rot om te lezen, je relaas van voorgaande jaren staan me nog vrij helder voor de geest. Vaak krijgen ouderen te weinig bouwstoffen binnen, met name eiwitten komen ze vaak tekort. Dit hoeft natuurlijk niet met je vader aan de hand te zijn. Sterkte en van harte beterschap voor je vader.

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 23-12-’09 09:55
Me!

Dit soort gevoelens en kerst gaan inderdaad niet zo goed samen. Heel veel sterkte.

Me!, (E-mail ) (URL) - 23-12-’09 10:49
ton

Wat ontzettend rot om zo de “feestdagen” in te gaan. Heel veel sterkte!

ton, (E-mail ) (URL) - 23-12-’09 12:49
madammeke

Heel veel sterkte voor jullie.

madammeke, - 23-12-’09 16:17
Renesmurf

Dat komt elke keer erg vervelend uit.
Het komt nooit goed uit natuurlijk.
Maar laat het dit keer dan alsjeblieft met een sisser aflopen, dat gun ik je wel.

Renesmurf, (URL) - 23-12-’09 18:34
Thérèse

Ja, dit is sowieso niet leuk en nu weer met de Kerst. Ik wens je sterkte en hoop vooral dat het met je vader goed komt. Probeer toch een beetje te genieten.
Een ‘redelijke’ Kerst gewenst!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 23-12-’09 19:48
gala

heel veel sterkte hanschke!

groet,
gala

gala, (URL) - 23-12-’09 20:23
Xiwel

Sterkte gewenst!

Is het ziekenhuis voor de familie en kennissen een beetje in de buurt?

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 24-12-’09 12:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.