WENS VERGETEN


Het zal wel oubollig en mutserig zijn, maar ik houd van kerstpakketten. Ik vond het altijd leuk om ze te krijgen. Mijn werkgever heeft dit een aantal jaren geleden tot mijn spijt afgeschaft. Ik moet een keuze maken tussen een goed doel, opgesplitst in meerdere goede doelen waaruit dan opnieuw een keuze gemaakt kan worden, een boek of een kunstvoorwerp. Tot mijn grote vreugde krijgt P. nog wel een kerstpakket en het is elk jaar weer leuk om te zien voor welk thema er gekozen is. Dit jaar is gekozen voor de wens. Bovenop alle in zwart verpakte artikelen, met daarop steeds verschillend de wensen geformuleerd om toch voor al te genieten, lag een wensenballon. Vaag had ik hier wel eens iets over gehoord of gelezen, maar van echt weten hoe dit in werking gezet dient te worden was bij mij  geen sprake. Of het 'natuurlijk' is weet ik niet, maar onze kinderen waren natuurlijk wel helemaal op de hoogte van dit fenomeen. Toen dochterlief de wensballon ontdekte, activeerde ze haar broer. Met ons kleinkind tussen ons in, keken wij op veilige afstand toe hoe broer en zus samen deze klus klaarden. Op dat moment was ik in mijn hoofd even alleen maar bezig met het feit dat die twee volwassen mensen die daar stonden, ooit eens mijn kleintjes zijn geweest......Opeens was de ballon klaar voor vertrek en toen deze wegdreef had ik geen hele speciale wens paraat. Ik had nog net op tijd de tegenwoordigheid van geest om op het knopje van het fototoestel te drukken

Nu ik genoeg tijd gehad heb om er over na te denken, heb ik wel meer dan één speciale wens. Wanneer de wensballon als foto het virtuele luchtruim ingaat wil ik alsnog een wens doen en ik zal mij, als ik de knop indruk om dit artikel te plaatsen, tot één wens beperken. Volgend jaar op tweede kerstdag zal ik weten of deze wens ook in vervulling is gegaan.

hanscke Zondag 27 December 2009 - 5:04 pm | | Standaard

negen reacties

Merlijn

Bij een wensballon zou ik wensen dat de brandweer paraat is, je weet maar nooit met al die rieten daken tegenwoordig. ;-) Kerstpakketten vind ik zelf ook veel leuker dan het “kadoklikken” via internet dat mijn baas in het leven geroepen heeft …

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 27-12-’09 19:26
Me!

Helaas zijn door de bezuinigingen dit jaar de kerstpakketten er niet meer doorheen gekomen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 27-12-’09 19:41
mikelodeon

Ja ook hier kunnen we kiezen door digitaal ergens in te loggen en zelf wat uitzoeken. Nix an :-(
Zo’n wensballon vind ik wel heel mooi en ik hoop dat je wens uitkomt.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 27-12-’09 20:40
Renesmurf

Als je dat zelf maar onthoudt dan! Ik hoop voor je dat het uitkomt.
Ik kreeg dit jaar een merkwaardig pakket, ik moet zelf wat uitzoeken, dat vind ik toch minder dan een doos vol fijns.

Renesmurf, (URL) - 27-12-’09 22:49
marjolijn

Ja, die wensbalonnen zijn leuk.
Ik heb er een keer heel veel boven zee op zien stijgen, dat was een prachtig gezicht.

marjolijn, (URL) - 28-12-’09 06:17
Thérèse

Hanscke, moet je een heel jaar wachten…….? Dat is lang, hoor!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 28-12-’09 11:40
Carola

Het is leuk om een attentie te krijgen met de kerst, en het idee van een kerstpakket is leuk, een heel pakket met leuke en lekkere dingen. Uiteindelijk vind ik meestal maar een of twee dingetjes echt leuk of lekker en dan is het toch wat zonde. Het idee van een pakket is leuker, maar uiteindelijk als attentie heb ik liever een boek, een mooi kunstvoorwerp, of een goed doel omdat ik daar uiteindelijk meer mee heb als met flessen champagne, potten asperges en chorizo.

Fijne dagen!

Carola, (URL) - 29-12-’09 13:52
fialas

volwassen kinderen waren ooit je kleintjes, ja dat gevoel had ik gisteren ook toen ik ze allemaal met hun kinderen samen zag op een wandeling van station Den Haag naar Meyendel. Zo vieren wij verjaardagen.

fialas, (E-mail ) (URL) - 29-12-’09 23:52
nans

wat is er nog te wensen met alle dierbaars zooo dicht bij….mooi!
grtzz

nans, - 31-12-’09 07:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.