OUBOLLIG


Bij het afscheid nemen laat ik haar weten het een leuke dag gevonden te hebben en met haar laatste woorden: 'ik lees het verslag wel op je weblog' nog naklinkend in mijn oren rijd ik weg. Dochterlief en ik zijn in Zaandam een dagje wezen shoppen bij LOODS 5. Tot voor kort was ik niet op de hoogte van het feit dat deze winkelketen bestaat, maar ik vind het leuk als dochterlief mij enige bijscholing geeft omtrent nieuwe ontwikkelingen. LOODS 5 is net weer even iets anders dan Ikea. Het is al weer twee jaar geleden dat ik daar eens rondkeek. Ik heb zoveel andere dingen die ik ook leuk vind om te doen, waardoor ik er gewoon niet aan toe kom om mij van tijd tot tijd te verlustigen in het bekijken van alles wat er te koop is. Al lopend door LOODS 5, een winkel met een gigantische oppervlakte waar veel, heel veel dingen verkocht worden om je huis mee in te richten, begin ik er wel meer van te begrijpen waar de mensen om mij heen hun spullen vandaan halen. Gaande de dag merk ik dat ik met gemengde gevoelens ga rondlopen. In toenemende mate ga ik mijn eigen interieur met andere ogen bekijken en eerlijk gezegd word ik er niet vrolijker van. Het wordt in mijn beleving steeds oubolliger. Mijn (onze) meubels, waar ik blij mee was en die ruim twintig jaar geleden als het ware voor de eeuwigheid gekocht zijn, lijken nu wel uit een heel ander tijdperk te komen. Het lichte eiken was het (in mijn ogen) toen helemaal. Het is best wel even slikken als ik tijdens ons afsluitende kopje koffie haar hoor zeggen, dat, wanneer ik mijn plan ontvouw om in ieder geval in het komende jaar een flatscreentv aan te schaffen en deze dan op een nieuw soort dressoir te zetten, de salontafel ook wel erg gedateerd is.....Denk nu niet dat ik hevig gedeprimeerd huiswaarts ben gegaan. Nee hoor, zo is het leven. In de loop der jaren raakt alles en iedereen gedateerd. Aan het eind van elk jaar stappen we gewoon over in een volgend jaar om verder met de levensweg te gaan, al dan niet de nodige veranderingen aanbrengend. De foto hieronder symboleert naar mijn idee de vorige zin, maar ook de volgende. Het pad verandert iets van richting, maar het heeft geen directe invloed op het uitzicht. Er kan gewoon doorgelopen worden. Ik hoop op een gezellige overstap naar het nieuwe jaar en ik wens een ieder heel veel goeds in het jaar 2010.
 
(klik)
hanscke Woensdag 30 December 2009 - 5:49 pm | | Standaard

dertien reacties

Me!

Kijk eens hoeveel geld je niet hebt uitgegeven door met alle woontrends mee te gaan.

Me!, (E-mail ) (URL) - 30-12-’09 20:08
Renesmurf

Als je eenmaal tegen je eigen meubels aankijkt en denkt, dat is wel aan vervanging toe, dan is het een kwestie van tijd.
Dat kan maanden zijn, of jaren, en korter.

Renesmurf, (URL) - 30-12-’09 23:49
nanos

Mijn dochter heeft al meer dan twee jaar de afspraak met mij gemaakt dat ze een keer met me naar LOODS5 wil. Het komt er maar niet van. Aan mij veliezen ze niks. Ik doe niet zo aan trends.

nanos, (URL) - 31-12-’09 00:15
Carola

Nooit van gehoord, loods5, da’s vast van ‘na mijn tijd’. Ik heb van de week net een nieuwe bank ‘over laten komen’; de oude leren bank van mijn ouders van 20 jaar geleden…
Een hele fijne jaarwisseling en het beste voor 2010!

Carola, (URL) - 31-12-’09 02:51
marjolijn

Ja, zo gaan die dingen, duurzame huisraad was/is ook echt duurzaam. LOODS5 , ook nog nooit van gehoord.
Voor jou ook een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar.

marjolijn, (URL) - 31-12-’09 05:54
nans

beter een meubelkeus waar je voor gaat…al is het twintig jaar, dan elke twee jaar van interieur te willen veranderen (echt, ik heb zo’n vriendin), daar wordt je pas echt ontevreden van en kost bakken geld….
En lekker jezelf blijven!
grtzzz

nans, - 31-12-’09 07:56
Neneh

Tijdloos is dus onderhevig aan wat je ziet in de loods….

Ach ja, af en toe een nieuw iets, een lekker luchtje, een fris kleurtje.. dat hoort erbij, dat geeft het leven glans.

Hanscke, een goed jaarwisseling gewenst en voor 2010 vooral veel goeds en bovenal gezondheid

Neneh, (E-mail ) (URL) - 31-12-’09 11:21
madammeke

Fijne jaarwisseling voor jullie en een gezond 2010.

madammeke, - 31-12-’09 14:51
Di Mario

Zo zie je maar.. je kunt altijd wat van de jeugd leren…

Goede jaarwisseling en tot volgend jaar.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 31-12-’09 15:38
mikelodeon

Vroeger kocht je ook op kwaliteit, ik heb allemaal hele deugelijke zware meubelen. Ik bezie ze als tijdloos en verander eigenlijk alleen met verlichting, gordijnen en kussens mijn interieur. Ik ben niet zo van de weggooierige en maar weer nieuw aanschafferige. Het is eigenlijk net als mijn klerenkast. Ik ga niet met de mode mee en trek mijn eigen plan en draag mijn eigen lijn.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 12:20
Elmar

Zo lang je je maar happy voelt tussen je meubelen maakt het toch niet uit of ze up to date zijn?
Ik wens juo en de jouwen een goed en gezond 2010 toe Hanscke!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 12:53
Thérèse

Ik doe ook niet zo mee aan al dat trendy gedoe! Tussen oude meubels kan je je ook erg gelukkig voelen en als er kleinkinderen wat knoeien of een poes wat krabt, is dat allemaal niet zo erg. Dat vind ik dan weer een voordeel. En….als je ergens mee begint te veranderen, is het einde zoek, lijkt mij. Ik zal er eens een logje over schrijven.

De jaarwisseling is voorbij, maar alsnog de beste wensen, Hanscke!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 22:59
fialas

Ikea, daar zeg je wat, kunnen we Ikea niet boycotten vanwege het op 1 januari in Zweden ngevoerde “allemansjachrecht”? Duizenden Zweden zijn dit weekend op pad gegaan om wolven te schieten, er zijn er al 23 neergeknald.

fialas, (E-mail ) (URL) - 03-01-’10 23:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.