TERUGBLIK


Het is vakantie. Misschien even tijd voor een pas op de plaats, want helemaal gelukkig ben ik niet. Verschillende gedachten tollen door mij heen. Dit varieert van "jammer dat we dit jaar niet op wintersport gaan" tot "goed dat ik nu even tijd heb om dochterlief tot steun te zijn door tijdens haar ziekenhuisopname bij haar piepmuisje Rixte te kunnen zijn" en talloze minder uitgesproken gevoelens van vrij zijn en toch weer niet, zin hebben om van alles te gaan doen, foto's inplakken bijvoorbeeld, en toch weer niet. 

Ik maak eigenlijk maar weinig blogjes waarin mijn persoonlijke gemoedstoestand aan de orde komt. Bij 20six had ik wel een rubriek "dagboek" aangemaakt, maar daar zijn maar weinig artikelen in geplaatst. Nu ik toch een beetje aan het mijmeren ben,  wil ik  even stil staan bij het feit dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik met bloggen begonnen ben. Ik heb willens en wetens die datum een beetje voorbij laten gaan, want ik kon niet echt een keuze maken om er wel of niet aandacht aan te schenken. En toen 20six de boel ook nog ging reorganiseren had ik zoiets van laat maar.

Dat geldt niet voor het bloggen op zich. Ik doe het altijd met veel plezier, al zijn er een paar dingen anders gegaan dan ik gedacht had. Zo had ik de woensdag tot columndag gemaakt en de zondag tot gedichtendag. Na enige tijd merkte ik dat veel van mijn stukjes in columnvorm geschreven worden en dat een aparte columndag dus niet werkte. Zo rond de zomervakantie kwam de klad een beetje in de zondag gedichtendag. Misschien ga ik dat vanaf de volgende week wel weer invoeren. Nee, niet nu. Vandaag heb ik de ruimte verbruikt voor misschien wel een "zeurstukje", maar zo heel af en toe moet dat kunnen. 

 

 

 

hanscke Zondag 19 Februari 2006 - 4:19 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Bij mij is het gewoon gegroeid, zaterdag foto`s, zondag wat leuke links (waar weinig mensen echt iets leuks mee doen en in de comments laten zien) En maadags een liedje.
Dat vindt ook niet iedereen even leuk, maar ach, het is mijn eigen log.

En dit is de jouwe, je kan hier lekker doen wat je wilt!

Renesmurf, (URL) - 19-02-’06 16:54
Ster

Ik vind dit absoluut geen zeurstukje. En bedenk wel, het is een hobby. Dan hoef je je toch nergens toe verplicht te voelen?

Moet je dochter lang in het ziekenhuis liggen?

Ster, (URL) - 19-02-’06 21:14
trieny

Nee hoor geen zeurstukje.Ik herken hier wel veel van mezelf in. Jouw gedichten lees ik ook graag dus kom maar op.

trieny, (URL) - 20-02-’06 09:11
marijk

ik vind het absoluut geen zeurstukje; we kunnen niet altijd alleen maar vrolijk zijn, een moment van reflectie is ook gewoon goed!! En dat weer invoeren van de gedichtendag lijkt me een prima plan; jouw gedichten waren altijd prachtig!
sterkte deze week met je dochter!

marijk, (URL) - 20-02-’06 10:17
Hansje

Ik kan me die begindagen van je weblog nog goed herinneren! Maar dat dat alweer een jáár geleden is… onvoorstelbaar, wat gaat de tijd toch snel!

Hansje, (URL) - 24-02-’06 01:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.