MOEDERLIEFDE


Even vanuit den vreemde. Schone zoon redt zich uitstekend, piepmuisje Rixte vermaakt zich opperbest en heeft al haar reserves ten opzichte van mij laten varen, maar dochterlief...... oef dat viel even tegen. Ooit heb ik een soortgelijke operatie ondergaan, maar dat was in mijn herinnering veel minder heftig. Ik weet wel dat ik toen de eeste dagen de spiegels ontlopen heb, omdat men mij dat aanraadde. Ik vond het toen nogal onzin, maar ik begrijp nu waarom mij destijds die raad gegeven werd.

Voor de goede orde, denk nu niet dat wij, dochterlief en ik, afzichtelijk lelijk zijn, of  waren. Dat is heus niet het geval, maar wij leven heden ten dage wel in een westerse samenleving, waarin veel mogelijk is en waar het niet nodig is om op latere leeftijd, lees als je oud en bejaard bent, het leven verder door moet met een gebit wat bestaat uit anderhalve tand of een door vergroeiingen niet op elkaar passend geheel  of iets dergelijks. Het kost even moeite en pijn, maar dat is het zeker waard als je  er later ook nog enigszins apetijtelijk uit wilt zien. Dat neemt niet weg dat dochterlief het vandaag moeilijk had. De zwellingen in het gelaat en andere ongemakken waren ruimschoots aanwezig.

Ze was blij met mijn komst, maar ik ben dus nooit tevreden. Was alles maar iets minder heftig geweest, dan had zij zich beter gevoeld en was ze iets minder blij met mijn komst geweest, zodat ik mij iets meer overbodig gevoeld had. Daar had ik uiteindelijk toch beter raad mee geweten. Maar alle tegenstrijdigheden daargelaten, ik ben blij dat iik hier ben en dat ik haar tot steun kan zijn. Daar zijn moeders voor en ik doe het zeer zeker met alle liefde die ik in mij heb. Laat daar geen misverstand over bestaan..

hanscke Woensdag 22 Februari 2006 - 10:32 pm | | Standaard

drie reacties

Renesmurf

Soms is het leven best wel zwaar. En een steun zijn is soms pure noodzaak, dat doe je niet uit de lol. Wel uit liefde, en dat is goed.

Renesmurf, (URL) - 23-02-’06 00:14
momoniek

Je houdt echt v an je kinderen dat is duidelijk. Als ik zelf geen leuke ouders had gehad dan had ik gevraagd of je me wilde adopteren :)

momoniek, (URL) - 24-02-’06 19:21
Ster

Dat was mij al zer duidelijk uit je schrijfsels. Heel veel sterkte voor je dochter, schone zoon en zeker ook voor jou.

Ster, (URL) - 25-02-’06 20:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.