VERWACHTING


Net als vijftig jaar geleden ben ik best wel zenuwachtig voor de tijd die komen gaat. Natuurlijk is het niet te vergelijken. Toen zat ik te wachten op de geboorte van mijn dochter. Omdat de bevalling nogal op zich liet wachten werd mij door de huisarts nota bene, aangeraden om elk uur ranja met Haarlemmerolie te drinken. Ik kan het niemand aanbevelen, het is een heel smerig goedje, maar door de peristaltiek in de darmen, kwamen de weeën toch op gang en beviel ik de volgende morgen van een prachtige dochter.

Nu hebben we heel veel voorbereidingen getroffen om ter ere van haar verjaardag saampjes naar Wenen te gaan. We hebben er heel veel zin in, maar het is in deze vreemde coronatijd met extra maatregelen wel een heel gedoe. Wie had in oktober kunnen denken, dat we nog volop in de pandemie zouden zitten.

We hebben het besluit genomen, als het kan gaan we wel, en het schijnt te kunnen dus vertrekken we morgen.

Ooit toen ik vijftig werd heb ik een trip naar Londen van haar gehad en ik heb altijd gezegd, als jij die leeftjd bereikt en ik ben nog fit gaan we ook zoiets doen. En die tijd is nu aangebroken. Ik hoop dat ik alles in de voorbereidingen goed gedaan heb, want dat vind ik wel een punt worden. Alles moet digitaal geregeld worden en dan moet later blijken of het allemaal wel klopt. Er is in die tussenliggende tijd van Londen naar nu, dus 21 jaar, wel heel veel veranderd, maar het ziet er naar uit dat ik al die ontwikkelingen toch nog een beetje heb kunnen bij houden.

Maar ik ben niet eerder gerust dat alles goed is gegaan dan dat we morgen ook werkelijk in het vliegtuig zitten....

          klik

mijn hond heet Hessel

hanscke | Woensdag 12 Januari 2022 - 1:29 pm | | Standaard | Zeven reacties

DUURKOOP

 De eerste week van het nieuwe jaar is weer voorbij en ondanks de goede wensen is die eerste week toch niet helemaal voorspoedig verlopen. Er ging nogal wat stuk.

In de eerste plaats was ik zelf nog altijd een beetje stuk. Mijn darmklachten waren nog steeds niet onder controle en op maandag, de eerste werkdag, ben ik maar eens begonnen met de huisarts te bellen. De vervanger heeft het heel goed opgepakt, had zich goed ingelezen en stelde voor om dan toch maar met een antibiotica kuurtje te beginnen om te zien of dat enig effect had. En hoera, dat lijkt wel zo, want de klachten zijn nagenoeg helemaal verdwenen en dat is na vier weken echt een genot.

Dus doorgaan met prettig leven en daar hoort ook luisteren naar aangename muziek bij. Ik wil nog wel eens via spotify en een speakertje mijn eigen muziekje horen terwijl ik lekker een tijdje ongestoord zit te fröbelen op mijn eigen kamertje. Maar batterijen of accu, wat zit er in zo'n apparaat, raken wel eens leeg en de speaker moet dan weer opgeladen worden. En daar ging het mis. Waarschijnlijk ooit een verkeerd stekkertje in een verkeerde USB poort gehad, want er was geen verbinding meer te krijgen.

P. met het ding naar een werkplaats; het kon wel gemaakt worden, maar dat zou 40 euro gaan kosten terwijl een nieuw speakertje maar 19 euro kost.....Afijn, de nieuwe is al besteld en in huis en werkt voortreffelijk.

Dan naar het volgende punt. P. en ik zouden aan het eind van de week 's middags samen even ons huis een schoonmaakbeurt geven, maar dit werd wreed verstoord toen de stofzuiger er opeens mee ophield. P. werd wat narrig; hij was net zo lekker bezig en het einde van de twee wekelijkse vertoning was bijna in zicht. Na wat prutsen kwam hij bij me, ik was met de badkamer bezig, met de melding dat het ding waarschijnlijk niet meer aan de praat zou komen. Je kunt tegenwoordig bijna niet meer bij het inwendige van het apparaat.

Meteen schoot mij in de gedachte dat we vorig jaar tijdens de lock down dit ook al gehad hadden en dat we toen via BOL.com een goedkoop exemplaar hadden laten komen. In de reacties op het blog wat ik toen geschreven had, las ik dat je de plaatselijke Expert of zoiets ook kon bellen en dat je dan wel een nieuw apparaat kon komen afhalen.

Dit leek ons nu een beter plan en aldus geschiedde. En omdat de plaatselijke Expert ook zorgartikelen verkoopt zoals scootmobiels etc. was de winkel gewoon open. We kregen alle gelegenheid om een exemplaar naar wens uit te zoeken en tja, deze is wel een aanmerkelijk stuk duurder.

De goedkope stofzuiger van vorig jaar, zie blogje van 6 januari 2021, heeft het dus precies één jaar uitgehouden. Dat is wel 11 jaar minder dan zijn voorganger en in dat licht gezien is goedkoop toch echt duurkoop. 

Als illustraties heb ik de foto's genomen die ik gemaakt heb toen ik in Groningen in de Martini Plaza was. Omdat we na afloop van Carmina Burana even moesten wachten op het vervoer, hadden M. en ik tijd om dit moois, gemaakt van afval, te bewonderen, want eerlijk gezegd heb ik er best moeite mee om die twee apparaten die er nog helemaal goed uitzien weg te moeten doen omdat één klein onderdeeltje het laat afweten.

De onderste foto laat zien hoeveel afval er ontstaat als een mens geoprereerd wordt. Ik heb de vurige wens dat mijn gezondheid na het innemen van de medicijnen weer in orde is en dat er verder niet aan mij gesleuteld hoeft te worden. Als dat zo is, de gezondheid weer naar wens, dan gaat het vast toch een heel goed jaar worden.

                  klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke | Zaterdag 08 Januari 2022 - 09:08 am | | Standaard | Vier reacties