LEGODROMEN


Op de terug weg naar huis, ik was even bij mijn vader wezen mantelzorgen; we hebben een nieuwe kast gekocht en deze heb ik zo praktisch mogelijk ingericht waardoor ik hoop dat zijn kleding nu wat netter opgeruimd gaat worden, hoorde ik dat Kadhaffi gedood was. 'Moet ik daar nu over schrijven?' zo vroeg ik mij af, 'maar wat zou ik aan alle berichten kunnen toevoegen, behalve dan dat ik helemaal tegen geweld ben. Links om maar ook rechtsom. En gaat het er nu echt heel veel beter worden? Ik heb zo mijn twijfels.' In de krant van vandaag is dit wereldnieuws nog niet vermeld. Ik kan mij er dus nog niet verder in verdiepen.

Wel lees ik over de grootste steentjesbeurs in Zwolle. Elk jaar komen er meer dan 70.000 tot 80.000 bezoekers naar Legoworld. Dit is meer kost voor mij. Wat zou ik daar graag eens heen gaan. Mij helemaal verlekkeren aan al die mooie bouwwerken. Ik wil over enige tijd best wel een AFOL = Adult Fan Of Lego worden.

De kleindochters zijn nu groot genoeg om met de kleine steentjes te bouwen en als er een kleindochter is, leef ik mij helemaal uit. Vooral het meiske Nina uit Roemenië is ook nogal gecharmeerd van de lego. Natuurlijk heb ik de site http://eurobricks.com bezocht en daar heb ik plaatjes van mooie bouwwerken gevonden. Eentje lijkt wel een beetje op het kasteel Peles in Sinaia, Roemenië, waar ik deze zomer ben geweest. Een mooie aanleidng om bij de met lego spelende Roemeense kleindochter (archieffoto van de afgelopen zomer)  dit kasteel ook even te tonen.

Ik kan mij, geloof ik, beter vinden in de mooie wereld van de lego die een hele verbeeldende werking op mij heeft dan de keiharde werkelijkheid van dictatuur, moord en overwinning. Toch zal ik mijn ogen niet sluiten voor de harde werklijkheid, maar ik blijf mij ook kinderlijk verheugen in de maakbare wereld die met lego mogelijk is.

                                        klik

hanscke Donderdag 20 Oktober 2011 - 8:13 pm | | Standaard

tien reacties

Bertie

Lego, dat is iets geweldigs en veel interessanter dan Kadhaffi die beter bij speelgoed had kunnen blijven in plaats van in de politiek te gaan. Ik was dol op lego en bouwde meer dan de kinderen?

Bertie, (URL) - 20-10-’11 22:53
Bertie

Zonder vraagteken natuurlijk…

Bertie, (URL) - 20-10-’11 22:55
Sjoerd

Ik heb het ook altijd het meest tot de verbeelding sprekende speelgoed gevonden. Ik was er uren zoet mee… en de kinderen ook.

Sjoerd, (URL) - 20-10-’11 22:59
Hanny

Misschien is het een leuk idee om met de grote kleine dochters eens Legoland te bezoeken. Daar is ook een macht aan steentjes te vinden waarmee je naar hartelust kunt bouwen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 20-10-’11 23:17
Marjolijn

Heel veel uurtjes spelend met lego doorgebracht.
Fijne vrijdag en op naar een zonnig weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 21-10-’11 05:22
Annemarie

Ik vind het met lego ook gewoon leuker.
Het nieuws van Kadaffi gaat langs me heen. Wil er niet eens veel aandacht aan besteden!
Maar lego is en blijft gewoon leuk om mee te spelen!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 21-10-’11 20:10
Thérèse

Ja, als al die dictators en booswichten zich bij het bouwen van Legopaleizen hielden…..
Wel vind ik het jammer dat in de Legowereld zo veel voorgekauwd is. Ik vond de steentjes vroeger met alleen deuren en raampjes erbij wel genoeg. Nu zijn er van die dingen waar je alleen een raket van kan maken om maar een voorbeeld te noemen. Mijn jongste broer kreeg het, maar ik vond het ook meteen geweldig.
Geniet jij maar lekker hoor Hanscke. Je hebt al genoeg zorgen te zorgen.

Thérèse, (URL) - 22-10-’11 12:25
Ximaar

Ik heb wel eens over Lego gelogd en vind het prima speelgoed. In mijn jeugd mochten we echter meer de fantasie gebruiken aangezien het voorgekauwede spul waar Thérèse het over heeft nog niet op de markt was.

Huizenbouwen vond ik nix. Het werden immer eigen ontwerp vrachtauto’s en heftrucs. Die stuurden en reden beter dan de Dinky Toys. Voor kranen was het redelijk ongeschikt, dat ging weer beter met Mecano.

Ben wel eens in Billund geweest en vond het prachtig, maar meer als een internationaal soort Madurodam.

Over Gadaffi heb ik mijn bedenkingen. Ik moet nog zien of de bevolking er op vooruit gaat. En dat hij net als Bin Laden meteen vermoord word zonder proces kan wel eens een wens van de USA of dergelijke zijn geweest. Die zitten niet te wachten op onthullingen van deze mensen waar ze op een achterbakse manier mee heulden/samenwerkten.

(Snel weer je gewezen hond invullen, anders pakt ie m’n reaxi niet.)

Ximaar, (URL) - 22-10-’11 15:55
hanscke

hondennaam is veranderd in Hessel

hanscke, (E-mail ) (URL) - 22-10-’11 16:40
SUSKE

met de zoon zijn we rond zijn 7de naar Legoland in de UK geweest. Dat was een hele belevenis.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 22-10-’11 17:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.