SCRABBELEN???


Mijn PC is stuk. Wat er aan mankeert weet ik niet, maar ook P. is er niet in geslaagd om het "ding" op te starten. Er zat niets anders op dan het ding maar naar de PCgarage te brengen. Echt oud, twee jaar, is dat ding nog niet te noemen en ook weiger ik een oorzakelijk verband te zien in het feit dat dat ding bij de Lidl is gekocht.

Gelukkig heb ik ook een laptop maar om die eerst helemaal operationeel te maken, kost toch enige tijd. Faceboek en twitter moeten opnieuw weer met de wachtwoorden worden ingesteld en dat gaat bij mij nooit helemaal vlekkeloos. En omdat het niet altijd vlekkeloos gaat, moet ik zo nu en dan wel eens een nieuw wachtwoord aanvragen en dit bemoeilijkt het voor een volgende keer nog weer eens extra. Ik tuur in mijn schriftje, welke zou het ook al weer zijn. Door de ene naam staat een kras, maar die andere naam kan het toch niet zijn. Weet je wat, ik vraag maar weer en nieuw wachtwoord aan.....

Toevallig had ik gisteren besloten om vandaag thuis te werken en zodoende moest ik ook het één en ander afdrukken. Helaas, de printer zal opnieuw aangesloten moeten worden, maar waar is dat schijfje gebleven? Zoeken, zoeken, er komen van allerlei schijfjes boven water, maar niet het schijfje om het programma voor de printer te installeren. Dus maar van het net downloaden.  

En dan heb ik het ook nog niet over de vele tijd die het zal gaan kosten om op diverse blogjes te reageren. Ik zal waarschijnlijk weer overal mijn gegevens moeten inkloppen, omdat de laptop als een andere computer wordt gezien. Dat is ook wel een reden dat ik het liever bij één computer houd.

Maar goed, soms heeft iets ook zijn goede kanten. Je kunt ook zomaar iets terug vinden. Opeens zie ik foto's waarvan ik al lang weer was vergeten dat ik ze gemaakt had. Neem nu al die mooie orchideeënfoto's. Ik heb er nog niet veel mee gedaan, dus is dat nu een mooie gelegenheid om die bron maar eens aan te boren.

Verder kan ik mij goed redden met de laptop. Het beeld is wat kleiner, maar in vergelijking met de telefoon is het toch een flink beeld. Ook de toetsen laten zich heel wat makkelijker bedienen dan die kleine sleepdingen op de telefoon.

Toch krijg ik met dat slepen al enige handigheid. Ik ben even verslingerd geraakt aan het spelletje wordfeud. Ik sleep met de letters dat het een lieve lust is en dan word je er vanzelf wel handig in. Klein vraagje: wie van u als lezer van dit blog doet ook mee aan de gekte van het nieuwe scrabbelen per telefoon?

                                                                            (klik)

 

hanscke Woensdag 26 Oktober 2011 - 7:54 pm | | Standaard

acht reacties

Annemarie

Ik heb het geprobeerd, maar het duurt mij allemaal te lang… ;-)
Dus helaas, hihi.
Maar vervelend dat je computer gecrasht is… Hopelijk krijgt de pcdokter hem snel weer in orde!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 26-10-’11 21:28
Sjoerd

Scrabbelen per telefoon, nee niets voor mij, alhoewel…
Hier moet ook de PC eens nodig opnieuw worden ingericht, maar ik loop tegen dezelfde zaken aan en heb er gewoon nog geen zijn in.

Sjoerd, (URL) - 26-10-’11 21:52
Nanos

Ik Wordfeud met dochters, schoonzoon, echtgenoot en nog een paar mensen. Soms allemaal tegelijk en soms maar drie, zoals het uitkomt. Ik speel meestal niet op mijn telefoon (daar staat Wordfeud ook op met hetzelfde account), maar op mijn tablet.

Nanos, (E-mail ) (URL) - 26-10-’11 23:51
Hanny

Daar doe ik niet aan mee. Ik gebruik mijn telefoon sporadisch voor een gesprekje of een sms’je en verder niet.
Hier spreekt een voormalige secretaresse: Als je zo’n moeite hebt met de wachtwoorden etc., is het aan te raden ze in een (beveiligd) document te zetten, zodat je ze altijd kunt opzoeken. En wat betreft de installatie-cd’s zou het heel verstandig zijn om die bij elkaar in een doos oid op te bergen. Je hoeft dan niet uren te zoeken.
Heel vervelend dat je pc kapot is. Hopelijk heb je al je bestanden veilig ergens opgeslagen, zodat je ze niet allemaal kwijt bent als hij terugkomt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 27-10-’11 00:13
Marjolijn

Hopelijk komt het weer allemaal snel in orde met je pc.
Nee mijn telefoon gebruik ik alleen om een keertje te bellen of een smsje.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 27-10-’11 07:48
Margo

Dar gedoe met wachtwoorden komt me bekend voor …. Wordfeud ja!! Echtgenoot op iPad en ik op IPhone, wij zijn Margelot en Arthurian dus kom maar op!! :-)

Margo , (E-mail ) (URL) - 27-10-’11 07:51
Bertie

Goed dat je een laptop hebt, dan kun je tenminste verder en kom je nog mooie foto’s tegen ook?
Nee, ik wordfeud niet, daar is mijn Nokiaatje niet voor ingericht.

Bertie, (URL) - 27-10-’11 22:07
Renesmurf

De meeste mensen vinden het gaaf, een nieuwe computer, maar ik vind er ook niks aan. Alles weer opnieuw uitzoeken en vinden.

Maar ja, alles gaat een keer kapot en komt nooit gelegen.

Gelukkig is hier altijd een tweede laptop voor handen.

Renesmurf, (URL) - 29-10-’11 16:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.