DOORSNEEDAGEN


Het was vandaag één van die gewone doorsnee dagen. Gewoon een (zater)dag waarin niet iets heel speciaals gebeurt. Geen hoogtepunten, geen dieptepunten maar een hele gewone dag. Dat heeft ook niets met het weekend te maken; ook door de week kunnen vaak veel van die dagen als hele gewone doorsnee dagen betiteld worden. 

Laat ik dat nu helemaal niet erg vinden. Ik houd wel van hele gewone dagen. Hierdoor krijg ik het gevoel vat op mijn leven te hebben. Dat betekent niet dat ik een control freak ben en alles per sé onder controle moet hebben. Ook al zou ik dat willen, het zou me niet lukken.

Neem bijvoorbeeld het onverwachts en voortijdig stuk gaan van iets, in dit geval de computer. Na enig onderzoek is aan het eind van deze week duidelijk geworden dat de twee jaar oude computer zodanig defect is, dat een reparatie zinloos is, omdat dit bijna net zo duur zal gaan worden als de aanschaf van een nieuwe.

Een beetje balen, maar meer niet. Het heeft lang niet die impact van een dieptepunt, zoals de aanschaf twee jaar geleden bij mij wel als een hoogtepunt geregistreerd staat. Een hele dag blij omdat P. in de vroege ochtend één van de gelukkigen was om PC goedkoop bij de Lidl te kunnen scoren. Maar zo'n dag gaat ook weer voorbij. Ik wil hier maar mee zeggen, dat ook al is het niet mogelijk alles controle te hebben er toch sprake kan zijn van doorsnee dagen. Gewoon een voortkabblend bestaan.

Elke dag even bezig zijn met hondje Hessel, samen spelenderwijs wat gehoorzaamheidsoefening doen en dan constateren dat de commando's volg en zit en kom voor steeds beter uitgevoerd gaan worden. Het geeft voldoening, maar het samen bezig zijn is al tot de normale bezigheden van een doorsnee dag gaan behoren.

Ook het winterklaar maken van de tuin behoort tot de normale bezigheden. Het komt elk jaar terug en het hoort erbij. Gewoon werkzaamheden die op een doorsneezaterdag verricht worden en die als het klaar is ook de gewone voldoening geven. 

Ach, er zijn zoveel dagelijkse doorsneedingetjes waarvan ik genieten kan. En dat zie ik als het hart van mijn bestaan, de kern van mijn leven. Als ik op de doorsneedagen gewoon mijn leven kan leven dan ben ik zielsgelukkig.

                                                            (klik)

hanscke Zaterdag 29 Oktober 2011 - 10:27 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Ook ik geniet van de ‘gewone’ dingen en dagen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-10-’11 00:23
Sjoerd

Genieten van gewone dingen is veel fijner dan altijd wat moeten doen…

Sjoerd, (URL) - 30-10-’11 09:05
Marjolijn

Geniet maar lekker van de gewone dingen.
Ze zijn de moeite waard.
Fijne zondag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-10-’11 09:23
Wieneke

Als je niet kunt genieten van de gewone doorsneedagen waarop je lekker bezig bent met de gewone doorsneedingen…. dan is er iets goed mis. Nou, met jou is dus niks mis. Doe nog maar eens een foto van die kleine. Ik wil graag zien hoe hij groeit.

Wieneke, (URL) - 30-10-’11 11:18
Renesmurf

Ik heb ongeveer hetzelfde, als het gaat zoals het gaat vind ik het het beste.

Er is altijd veel te doen hier, maar ik zit liever thuis meestal! Dat vind ik wel prima.

Renesmurf, (URL) - 30-10-’11 17:13
Annemarie

Op dit moment snak ik naar zo’n dag… Hoop er dinsdag ofzo 1tje te krijgen… :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 30-10-’11 19:50
Bertie

En je kunt er een gezellig logje over maken:-)
Geniet ze!

Bertie, (URL) - 31-10-’11 19:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.