KWINKSLAG


Ik wist het al lang,maar een studie van de Engelse universiteit van Maryland, (gelukkig niet de universiteit van Tilburg of Groningen, want dan weet je maar nooit, gezien de onderzoeken van dhr? Stapel) heeft nu duidelijk gemaakt dat men in het algemeen meer om moppen, verteld door mannen, kan lachen dan wanneer die moppen door vrouwen verteld worden.

Ik mag graag naar moppen luisteren, maar ik kan ze niet onthouden en ik kan ze al helemaal niet vertellen. Het schijnt dat veel mensen niet alleen in het café, maar ook op de werkvloer van tijd tot tijd graag een mop willen horen of vertellen.

Ik kan mij niet heugen wanneer er bij mij op het werk een mop ter sprake is gekomen. Nu is het aantal vrouwelijke collega's erg hoog, dus dat zal er wel mee te maken hebben. Toch kan het op mijn werk ook heel gezellig zijn en er wordt bij ons ook heus gelachen. Soms zelfs heel heftig. Maar wij moeten het meer hebben van de kwinkslagen. Zelf slaag er zo nu en dan in, om op de meest onverwachte momenten op een dergelijke manier een vrolijke noot aan te brengen. En ik niet alleen. Ik herken dat bij meerdere collega's. Misschien past dit wel beter bij vrouwen, maar daar is vast nog geen onderzoek naar gedaan.

Wel is er in het onderzoek gesteld dat de conclusie niet mag zijn, dat vrouwen geen humor zouden hebben. Wij vrouwen schijnen gewoon een ander soort humor te hebben.

Een kwinkslag is heel vluchtig en bijna niet na te vertellen waarbij de situatie waarin dat gebeurt meestal wat complex is. Maar ach wat geeft het. Mop of kwinkslag, man of vrouw, agge maar leut het in het leven.

Dit keer geen bijpassende foto's, behalve dan dat te zien is dat Hessel lekker groeit en elke dag benut om een enorme pretletter te zijn.

                                                (klik)

hanscke Maandag 31 Oktober 2011 - 11:35 pm | | Standaard

dertien reacties

Thérèse

Ze kunnen van mij onderzoeken wat ze willen, maar in mijn schoonfamilie zijn heel wat vrouwen die ontzettend leuk en goed moppen kunnen vertellen met hart en ziel. Wat hen ik vaak ontzettend moeten lachen, vooral om de manier waarop die gebracht werd.
Het gaat heel goed met Hessel zo te zien!

Thérèse, (URL) - 01-11-’11 01:10
Hanny

Lachen is gezond. Wat ook de reden is van een lach, een mop, een kwinkslag of (on)bedoeld geestig uit de hoek komen, is niet belangrijk. Als er maar gelachen wordt.
Ik denk zo maar dat jij momenteel veel lacht door alle malle fratsen van Hessel. Wat een prachtig hondje!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 01:20
Ximaar

(Maryland ligt in de USA.)

Klopt dat er verschillen zijn in humor. Die zijn er trouwens ook tussen mannen en vrouwen onderling. De een neemt zichzelf wat serieuzer dan de ander en dat merk je in de vorm en hoeveelheid humor.

In het algemeen zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen. Mannen kijken liever naar voetbal en vrouwen kijken meer soaps. Ik heb het tijdens mijn fietsverhalen wel eens getest. Als ik alleen schreef waar ik langs ging en of dat mooi was, dan reageren vooral mannen. En als ik over ontmoetingen met mensen schreef, dan reageren vooral vrouwen.

Een kennis van me zei immer dat mannen over oplossingen van problemen willen praten en vrouwen het willen hebben over de ellende die het probleem oplevert.

En met die verschillen krijg je natuurlijk ook dat er verschillen in humor zijn. Sterker nog dat een vrouw ‘mannenhumor’ irritant vindt. Of een man die vrouwenhumor flauw vindt. Ik kan me dan ook veel verjaardagen herinneren dat de vrouwen in de achterkamer zaten en hun mannen in de voorkamer. :-)

Ximaar, (URL) - 01-11-’11 01:22
Marjolijn

Lachen is goed voor iedereen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Geniet maar volop van Hessel.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 07:01
Annemarie

Met die moppen dat heb ik nou ook..
Ik vind het heerlijk om te luisteren, maar onthouden. Ho maar… :D En eruit brengen als ik er dan 1tje weet.. Niet aan mij besteed! :)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 11:43
Margo

Daarom kunnen vrouwen zo heerlijk in een deuk liggen, slap van de lach zijn en in hun broek piesen van de lach. Wij lachen ook graag om onszelf en om onzinnige situaties. Veel leuker dan lachen om een mop. Ik werkte op een afdeling waar e-mails van klanten werden gelezen en beantwoord. Soms schoot iemand, tussen het stille getik door, in de lach om een boze mail van een klant die z’n doel volkomen voorbij schoot vanwege de overdaad en de fouten. Ik kan erg goed lachen om m’n eigen stommiteiten, zelfs na jaren nog. Ik denk dat vrouwen het vermogen tot zelfspot beter beheersen dan mannen. Die nemen zichzelf meer serieus.
En Xinix, denken in oplossingen is echt niet typisch mannelijk!

Margo, (URL) - 01-11-’11 13:11
Sjoerd

Een goede mop op zijn tijd gaat er altijd wel in, ik kan ze ook niet navertellen…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 13:15
Bertie

Moppen tappen is een talent dat niet iedereen heeft. Niets vervelender dan een zielloze verteller.
Maar een goeie is onbetaalbaar!Ook kwinkslagen zijn goed voor de stemming, het is zo ontspannend om es lekker te lachen.
Hessel is er ook zo een waar je vast wel eens om lacht!

Bertie, (URL) - 01-11-’11 19:05
Ximaar

@Margo: Dat weet ik van mijn moeder, die ook in oplossingen dacht. Tocht valt het me op dat die kennis steeds van dat soort vrouwen treft.

Ximaar, (URL) - 01-11-’11 23:34
hanscke

@xinix en margot: in oplossingen denken heeft ook te maken met alfa denken of beta denken. vrouwen èn mannen die weinig wiskundig aangelegd zijn, denken anders als diegenen voor wie de wiskunde geen problemen oplevert.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 23:53
Renesmurf

Hessel doet het prima, een echte moppie!

Nee, moppen tappen doen wij op het werk nooit, en we zijn allemaal blanke mannen.

Lachen doen we wel, elke dag!

Renesmurf, (URL) - 02-11-’11 00:40
nans

heerlijk die Hessel! prachtige hond!

Bij ons ook zelden iemand die een mop verteld. Ook te veel vrouwen denk ik. Alleen mijn zoon kan ze zo uit zn mouw schudden, die onthoudt ze wel, knap vind ik dat!
Lief kan t ook niet….
Maar ook bij ons wordt er regelmatig lekker gelachen!

grtz,

nans, (URL) - 02-11-’11 08:56
Laurent

Een heel speciale vaardigheid, dat moppen vertellen. Ikzelf kan het niet, alhoewel ik best een grap kan maken, maar sommige mensen zijn er meesters is en kennen er meestal ook heel veel.
En natuurlijk zijn her volksstammen vrouwen met gevoel voor humor, er zijn talloze voorbeelden van schrijsters, blogsters en cabaretières.

Laurent, (URL) - 08-11-’11 09:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.