UNDER CONTROL


"Ik houd u onder controle, we zijn wel zuinig op u. Ik zie u dus over drie maand weer terug." De zinnen galmden nog na in mijn hoofd, toen ik door de lange gangen van het ziekenhuis liep, op weg naar de uitgang. Buitengekomen scheen de zon volop, ik voelde ik dat het nog steeds koud was, maar voor mij leek de dag die nog grotendeels voor me lag, één grote uitnodiging. Kijkend tegen de nog laagstaande zon in, knipperde ik even met mijn ogen, tegelijkertijd haalde ik even diep adem.

De klacht waarmee ik bij de specialist terecht was gekomen is wel een terechte klacht, maar niet verontrustend. Voorlopig zal het niet nodig zijn om over te gaan tot een medische ingreep van welke omvang dan ook. Op dit moment is er geen sprake van verhoogde of verkeerde celdeling. Controle is gewenst om op termijn maximale zekerheid te kunnen bieden.

Terwijl ik naar de parkeerplaats liep, merkte ik dat ik opeens vol verlangen naar de zomer was. Nog even, dan zou er niet alleen die felle zonneschijn zijn, maar dan zou ik ook weer kunnen genieten van de warmte van de zon. Op dat moment besefte ik dat het leven goed kan zijn.

Toen ik in de auto wegreed, dacht ik glimlachend nog even na over de zin "we zijn zuinig op u". Het klinkt zo prettig in de oren. Het geeft iets van een gevoel waardevol te zijn. Als het goed is zal een specialist dit tegen elke patiënt zeggen, want in mijn visie is elk mens de moeite waard, maar dit keer waren de woorden voor mij bedoeld.

hanscke Woensdag 15 Maart 2006 - 8:52 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

Zuinig zijn op de mensen moet zelfs, dat is hun werk.
Dat neemt niet weg dat het prettig is om zoiets te horen, en ze menen het ook nog!
Gelukkig is het niet verontrustend.
Over drie maanden zullen we wel echt lekker weer weer hebben!

Renesmurf, (URL) - 15-03-’06 21:53
Joke

Het was dus wel even spannend, maar gelukkig voor nu goed nieuws! En ieder mens is idd de moeite waard, maar het voelt gewoon erg lekker wanneer de woorden even enkel en alleen voor jou zijn! Ik hoop dat je snel van de zomer kan gaan genieten…(en ik ook!) (cow)

Joke, (URL) - 17-03-’06 15:44
tineke

Ik ben blij voor je!

tineke, (E-mail ) - 17-03-’06 16:35
noordmiep

heerlijk dat er nog mensen zijn die zuinig zijn met andere levens… ik heb idd even mijn hoofd geschud bij het zien van zoveel onbenul van die man…en dan slaan mijn gedachten op hol want hoe leren die kinderen ooit het verkeer? ooit reed hier in de buurt een jonge man 22 jaar keihard iedereen voorbij…een paar week geleden vloog hij keihard tegen een boom…opslag dood….waarom???

noordmiep, (URL) - 17-03-’06 18:20
SMEK

Fijn om te lezen! Het nieuws, én de manier waarop het is gebracht.

SMEK, (URL) - 17-03-’06 18:33
Ster

Voor nu is het goed nieuws. Is de spanning nu ook een beetje bij je weg?

Ster, (URL) - 17-03-’06 20:49
Goentah

Gelukkig! En mooi dat je onder controle blijft. Beter een keer te vaak op controle dan net te laat….

Goentah, (URL) - 18-03-’06 19:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.