SPECULAAS-ANEKDOTE


De dikke mist waarop we de laatste weken steeds getrakteerd worden, behoort absoluut niet tot mijn favoriete weertype. Heb ik dit jaar het echte zomergevoel gemist, van lekkere herfsstormen, de felle regenbuien en de daarbij behorende voortjagende wolkenpartijen is dit jaar ook al geen sprake. Echt veel paddestoelen heb ik dit jaar ook niet gezien en dat kwam niet alleen maar doordat ik volop door hond(je) Hessel in beslag genomen werd (wordt). Ze zijn er gewoon niet geweest. De tijd is nu ook al voorbij, maar als troost put ik dit keer dan maar uit foto's van voorgaande jaren.

Vanmorgen heb ik mij een weg door de dikke mist gebaand om even bij mijn vader op bezoek te gaan om hem een stuk van mijn zelf gebakken gevuld speculaas te brengen. Ik meende mij te herinneren dat hij dat vroeger erg lekker vond. Zijn kommentaar zal ik maar als een compliment opvatten, al klonk het anders: 'Het smaakt geleuf ik, (het gaat veelal in het Veluws dialect) wel net zo lekker als daj 't in de winkel koopt. Ie kunt niet preuven daj 't zelf gemaakt hebt" en met een : "ja dat was echt lekker" werd het schoteltje aan de kant gezet.

Ach, toch een aardige anekdote om te onthouden.

                                                 (klik)

hanscke Maandag 21 November 2011 - 6:23 pm | | Standaard

tien reacties

nans

misschien is complimentjes geven voor die generatie een lastig ding…. ik weet dat mijn vader dat maar raar vind en dus doet hij het ook niet! “Daar wordt je maar verwaand van”, zegt hij. Maar volgens mij was het een leeg schoteltje en zal het zeker wel gesmaakt hebben!!!!
Geen paddestoelen maar wel heerlijk spelen met Hessel! Ach, das nog steeds prachtig!
grtz,

nans, (URL) - 21-11-’11 20:43
Sjoerd

Tsja, of dit een compliment was weet ik niet. Maar zo zijn die oudjes, altijd maar vergelijken.

Sjoerd, (URL) - 21-11-’11 20:53
Thérèse

Gelukkig vat jij het goed op, Hanscke. Misschien wil hij jou inderdaad een complimentje geven, maar valt hem dat moeilijk.
Doe maar eens een tijdke lekker wat in je opkomt, dat heb je wel verdiend, hoor!

Thérèse, (URL) - 21-11-’11 21:07
Renesmurf

Kortom, het is net echt!

Deze herfst bevalt me wel, ik heb wel paddestoelen gezien, en gelukkig weinig regen.

Wel veel mist, de hele week al.

Renesmurf, (URL) - 21-11-’11 21:10
Bertie

En misschien vindt hij het zelf een ècht compliment, wie weet? Als het helemaal opat…

Bertie, (URL) - 21-11-’11 22:00
Marjolijn

Hij heeft er wel lekker van gesmuld, en dat is toch het belangrijkste.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 22-11-’11 06:22
Laurent

Lijkt wel op Brabants dat Veluws, zo in geschreven vorm. Tja, eten wordt vaak lastiger voor zo’n oude mensen. De smaak gaat ook achteruit.

Laurent, (URL) - 23-11-’11 14:38
Hanny

Een groot compliment heb je van je vader gekregen!
Gisteren was het hier ook goed mistig. De dagen daarvoor heb ik niet zoveel mist gezien. In Nijmegen scheen overwegend de zon.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 24-11-’11 08:59
Grietje

Oudere mensen en complimenten :)

Grietje, (URL) - 25-11-’11 08:48
Margo

Geen paddestoelen meer? Dat dacht ik ook toen we vorige week naar het Mastbos in Breda gingen wandelen. We struikelden erover! Echt! Kijk maar op mijn fotoblog, daar staan de bewijzen! ;-)

Margo , (E-mail ) (URL) - 27-11-’11 02:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.