WILDDOPEN?


Een wilde verjaardag is het niet geworden, maar het was zeker een warm en gezellig samenzijn op de dag dat mijn vader 90 jaar is geworden. Tegen alle verwachtingen in was het zelfs mogelijk om met elkaar uit eten te gaan. Jammer genoeg waren we niet helemaal compleet.

Ook Hond(je) Hessel was NIET van de partij; hem hadden we even aan zijn oppasadres toevertrouwd en dat is uitstekend gegaan.

De volgende dag hebben we de gewone draad des levens weer opgepakt. Even uitwaaien bij het Eeltjemeer, stond op ons program. Op de parkeerplaats stond een groepje mensen en de inzittenden van de auto die voor ons reed, werden bij aankomst heel hartelijk begroet.

Aan de andere kant van de parkeerplaats stapte ik uit en begon ik met Hond(je) Hessel de gebruikelijke aandachtsoefeningen te doen. Het groepje zette zich in beweging en Hessel had even geen aandacht meer voor mij. Dat gaf mij de gelegenheid om het groepje te observeren. Acht à negen volwassenen, één of twee kinderen en een baby in zo'n draagmandje. Ik vroeg mij af wat dit groepje hier kwam doen. Voor een pick-nick was het naar mijn idee veel te koud. Er stond een snijdende wind, niets voor een baby, ook al lag deze dan in een maxi cosy. Toch leek het groepje heel doelbewust op iets af te stevenen.

Ik vervolgde de aandachtsoefeningen met Hessel. Hierna was het tijd om hem te laten rennen. Terwijl we een veld overstaken zag ik dat het illustere gezelschap ergens bij het meer stond. Ik schonk er verder geen aandacht aan, alleen dacht ik toen nog dat het dan misschien niet zo verstandig was om ook die kant uit te gaan. In plaats van direct naar rechts te gaan gingen we eerst maar naar links. Tot mijn grote verbazing kwam het groepje weer in beweging en werd er koers gezet richting de parkeerplaats. Ik kon het niet goed zien, maar één van de jonge moeders droeg iets in haar armen. De baby? en daar fladderde wat langs bij wat in ieder geval wit was. Lakentjes, dekentjes? Ik kon het niet goed zien, maar het zou zomaar een doopjurk kunnen zijn flitste het door mij heen. Zij passeerden op een te grote afstand om het goed te kunnen waarnemen.

Terwijl P. en Hessel bootje gingen varen, zag ik hoe het gezelschap weer in de verschillende auto's stapten, naar elkaar zwaaiden en toeterden en ieder zijns weegs ging. Ondertussen waren P. en Hessel halverwege het vaartochtje wat zij altijd even maken als het vlot aan de goede kant ligt. Ik bleef staan om mijn fototoestel te pakken om een paar foto's te maken. Dit zinde Hessel niet. Opeens wilde hij niet meer varen, hij wilde naar mij toe. De afstand van het vlot naar de steiger was groter dan hij gedacht had en hij plonsde in het water, ging kopje onder... en begon, toen hij weer bovenkwam direct te zwemmen. Doordat ik zo verschrikkelijk moest lachen heb ik daar net geen foto van kunnen maken. Wel hoe hij uit het water kwam.

Of het groepje mensen nu bezig is geweest met een ritueel, het dopen van de baby, weet ik natuurlijk niet, maar één ding is zeker, Hessel heeft, geheel ongepland, zijn doop gehad.

                                                  (klik)

hanscke Zondag 11 December 2011 - 1:03 pm | | Standaard

negen reacties

Wieneke

Eerst: wat een enige foto’s van Hessel. Hij groeit erg goed, zeg. Zou het kunnen zijn, dat die famielje opa of oma aan het uitstrooien zijn geweest?

Wieneke, (URL) - 11-12-’11 14:45
Hanny

Heerlijk zo’n hond(je) dat zelf het heft in handen neemt en ‘gewoon’ gaat zwemmen. Prima als hij niet bang voor water is. Als jullie misschien weer eens naar de kust op vakantie gaan, gaat hij misschien ook zo de zee in. Goed voor de vacht.
Als het inderdaad dopen is geweest, dan was dit wel een spartaanse manier. Niks geen voorverwarmd water, maar een verrukkelijke koude plens. :-)

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-12-’11 15:36
Renesmurf

ha, wat een prachtig verhaal! En wat een avontuur!

De gewone dingen des levens, en dan toch uit het leven gegrepen.

Renesmurf, (URL) - 11-12-’11 15:48
Sjoerd

Brr lijkt me toch wat fris om onvrijwillig te gaan zwemmen…

Sjoerd, (URL) - 11-12-’11 16:54
Marjolijn

Goed hoor, dat Hessel zijn eerste doop heeft gehad.
Altijd fijn als een hond even wil gaan zwemmen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-12-’11 20:21
Di Mario

Je hebt me toch wel een beetje nieuwsgierig gemaakt. ;-) Maar het antwoord kun je zelf ook niet geven. Wel nog gefeliciteerd met de verjaardag van je vader.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 11-12-’11 22:45
Annemarie

Plons! :-D
Nouja gelukkig maar dat hij kan zwemmen natuurlijk. :-)

Alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. Fijn dat het weer een beetje beter gaat.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 11-12-’11 23:03
Bertie

Gefeliciteerd met je vaders verjaardag en met Hessels zwemkunst:-)maar wat betekende die ceremonie nou??

Bertie, (URL) - 12-12-’11 00:41
hanscke

@Wieneke: Een verstrooiingsceremonie, dat zou ook heel goed kunnen. Dat blijft mij maar bezig houden

hanscke, (URL) - 12-12-’11 11:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.