DE OPERA


Als mijn leven zich maar lang genoeg in rustig vaarwater afspeelt, dan komt alles waar ik ooit genoegen in had als vanzelf weer boven drijven. Het ene genoegen manifesteert zich wat vaker en misschien ook wat gemakkelijker dan het andere.

Neem het breien, dat heb ik in de afgelopen jaren wel vaker ter hand genomen. De shawl is in middels af, maar hierna ben ik aan een trui begonnen. Het breit zo gezellig weg en het is zo rustgevend. Het zou bijna meditatief genoemd kunnen worden.

Vanavond zat ik bij de grote tafel, daar is goed licht en dat heb ik de laatste jaren wel nodig, heerlijk in mijn uppie de ene pen na de andere weg te breien, toen ik opeens bedacht, dat ik tijden geleden ook nog wel eens naar klassieke muziek luisterde. Ineens wist ik het; ik wilde de opera La Traviata horen. En ik heb genoten. De stem van Pavarotti, ik heb de uitvoering van 1992, verveelt nooit. Wat een prachtige muziek.

Stiekem zat ik mij al te verheugen over het feit dat ik geen jaren meer hoef te werken. Ik hoop dat ik dan èn tijd èn wat geld heb om zo af en toe een klassiek concert of een opera te kunnen bezoeken. Tijd zal dan wel gaan, maar of het financieel ook altijd kan is maar de vraag, want het is vaak wel prijzig.

Ik ben klasiek niet zo heel erg onderlegd. Daar valt voor mij nog heel veel te ontdekken. La Traviata is de opera die het meest toegankelijk is doordat hij goed in het gehoor ligt. Misschien vind ik hem daarom wel zo mooi.

De duetten in deze opera zijn eindeloos mooi. Maar dit keer was ik ook erg onder de indruk van de muziek, voortkomend uit de instrumenten; met name de klarinet. Zwijmel, zwijmel u als lezer begrijpt het al, ik heb in mijn eentje een topavond beleefd.

hanscke Dinsdag 13 December 2011 - 11:35 pm | | Standaard

twaalf reacties

Hanny

De shawl is heel mooi geworden!
Dat je een topavond had, kan ik helemaal begrijpen. Het breit lekker weg op ‘la Traviata’!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 01:37
Margo

Breien is heerlijk rustgevend. Vorige winter heb ik dertien bolletjessjaals gebreid. Lekker zonder erbij te hoeven nadenken. En dan je gedachten over alles en niets laten gaan. Ik ga eens kijken of het met Wordfeuden is te combineren! :-)

Margo, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 01:44
Marjolijn

Breien is heerlijk ontspannend en zeker met een mooi muziekje er bij.
Laat de dromen maar komen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 08:24
Di Mario

Dat is al een tijd geleden dat ik gebreid en naar klassieke muziek geluisterd heb… Maar ik heb het nog nooit beide tegelijk gedaan. Misschien is dat wel de reden.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 08:49
Wieneke

Dan moet je toch eens klikken naar: http://www.stroomopwaarts.com/vocalies/
Ik volg haar al tijden en het is altijd bar interessant en amusant wat deze klassieke zangeres (Marlies Geurts) elke zaterdag op het weblog van haar man schrijft over muziek. Zij verzorgt ook podcasts.

Wieneke, (URL) - 14-12-’11 10:33
Sjoerd

Ik moet toegeven dat breien en tegelijkertijd naar klassieke muziek luisteren niet mijn hobby is. Ik zoek de rust in de natuur met mijn fotocamera. Gelukkig zijn we ook niet allemaal hetzelfde.

Sjoerd, (URL) - 14-12-’11 15:51
Annemarie

Zo is het goed als je jezelf zo heerlijk kunt vermaken!
tsja breien.. Ik geloof niet dat ik ervoor in de wieg ben gelegd, hihi…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 17:23
Bertie

Breien rustgevend, tegelijk luisterend naar mooie muziek. Echt een avondje om zuinig op te zijn!

Bertie, (URL) - 14-12-’11 20:10
Renesmurf

ja, het lijkt mij ook fijn als er niet meer gewerkt hoeft te worden.

Maar dan ga ik heel andere dingen doen.

Niet breien en geen opera.

Maar wandelen en radio.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 21:13
ria

Heerlijk hè, al hoef ik er geen Traviata bij. Heb je een goed patroon gevonden?

ria, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 21:47
Thérèse

Gewoon veel luisteren en zo af en toe er eens wat over lezen, kom je vanzelf bijgespijkerd wat de muziek betreft.

OT: Als je graag zo’n schaapje wilt, kan ik er wel eentje opsturen. Maar dan niet in elkaar gezet vanwege de een normale envelop; waarschijnlijk kan je dat zelf wel?

Thérèse, (URL) - 14-12-’11 21:52
SUSKE

breien en opera zie ik me ook niet doen.
die opera komt er misschien nog wel eens.
nu geniet ik van andere muziek momenteel.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 14-12-’11 22:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.