LEKKER


Deze week had ik naast allerlei beslommeringen, welke nu eenmaal een voortvloeisel uit het gewone dagelijkse leven zijn, ook nog eens extra zorgen over mijn weblogje. Het is gehacked geweest, gevolg een turkse pagina, allerlei ongenode amerikaanse gasten moesten zo nodig vele, al veel eerder geplaatste artikelen voorzien van grote onzin commentaren én het weblogje is anderhalve dag uit de lucht, cq van het scherm geweest. Ook vanmorgen ben ik nog even bezig geweest met onzincommentaren te verwijderen, maar ik laat mij niet uit het veld, lees: niet van het scherm jagen, ik ga gewoon op mijn vertrouwde manier verder.

Een beslommering van deze week was bijvoorbeeld dat ik soms gewoon niet weet wat ik moet koken. Pastagerechten lokken me niet, iets met rijst trekt dan ook niet, dat heb ik ook al zo vaak gehad en gewoon aardappelen met groente is al net zo afgezaagd, want welke groente moet het dan worden? Spruitjes, andijvie, boontjes, ach een ieder kent het gewone rijtje wel, lokken dan ook niet zo. Zodoende viel mijn oog ineens op een zakje groente wat ik al jaren niet meer gegeten had. Zacht geel/oranje blokjes, bij enige onzorgvuldigheid zou je ze kunnen aanzien voor verse patat frites. Dat moest het worden.

In gedachten zag ik het gerecht zoals mijn moeder het altijd klaar maakte al op mijn bord. Dezelfde zacht oranje kleur, met een wittig sausje, gemaakt van maizena. Toen het eten klaar was en ik P. aan tafel genood had bleek het toch niet zo'n juiste keuze te zijn. P. schepte wel op, maar dit keer kwamen er alleen maar wat aardappelen naast zijn saucijsje te liggen en daar liet hij het bij. Ikzelf schepte moedig groente en aardappelen op mijn bord en begon te eten. Ik kan melden dat ik mijn bordje dit keer niet leeg heb gegeten. Ik heb het toch echt goed klaar gemaakt, maar het smaakte niet meer zo als vroeger. Hieronder staat het recept, ik kan het dus niet aanbevelen.

 

1 koolraap van ongeveer 1 kilo, zout, 15 gram boter, 10 gram aardappelmeel of maïzena.

Maak de koolraap schoon door de houtige schil eraf te snijden.
Snij de raap in blokjes.
Kook de groente in 20 minuten gaar met een bodem water met zout.
Voeg de boter toe en bind het kookvocht met het aangemengde aardappelmeel of maïzena.

hanscke Zaterdag 18 Maart 2006 - 12:04 pm | | Standaard

negen reacties

Michiel

Ik maak vaker koolraap klaar en ik krijg weinig klachten. Maar ik probeer dan ook niet moeder’s of grootmoeder’s recept na te doen. Ik doe het gewoon 10 minuten in de magnetron in een schaal met een bodempje water. Het moet een beetje beetgaar zijn. En dan het sausje, tja, heel laf, ik gebruik zo’n kant en klaar pakje. Misschien is die 20 minuten van jou te lang. Of is het niet vers. Als de koolraap oud is, gaat de kwaliteit ook achteruit. Probleem is dat de versheid vanwege de harde schil nauwelijks te beoordelen is. Kwestie van vertrouwen in de leverancier dus. Met de supermarkt oorlog is de kwaliteit van de groenten van de kruidenier die op de kleintje let ook nogal achteruit gegaan vind ik. :-(

Michiel, (URL) - 18-03-’06 18:00
Goentah

Ik moet bekennen dat ik het nog nooit gegeten heb…. Jouw ervaring helpt dus ook al niet het alsnog te proberen :-( Ik ken het alleen van naam en van aanblik in de supermarkt.

Goentah, (URL) - 18-03-’06 19:18
trieny

ik had je blog al gemist deze week.
Koolraap eten wij als stamppot met lekker veel gesmolten kaas erdoor mjam.

trieny, (URL) - 18-03-’06 19:58
de mopperpot

ik sla het ff over ;)

de mopperpot, (URL) - 18-03-’06 19:59
Ster

Uhhhhh…het eten sla ik even over…..

Ik lees bij heel veel mensen dat het spammen weer de spuigaten uit loopt. Kan je provider geen actie ondernemen?

Ster, (URL) - 19-03-’06 11:29
noordmiep

ik kook ze koolraap met water en stroop….lekker hoor

noordmiep, (URL) - 19-03-’06 12:58
Renesmurf

je zal die hackers toch een koolraap ergens in stoppen waar de zon nooit schijnt. Ergerlijke lui.

Renesmurf, (URL) - 19-03-’06 13:05
Marieke

Blanco berichtje op mijn site…???

Marieke, (E-mail ) - 19-03-’06 15:51
Mikelodeon

Haha, ik denk idd dat je het veel te lang gekookt hebt en dat sausje, brrrr. Probeer het eens met verse koolraap, als dikke friet gesneden, 5 minuten koken dan in de oven met klontje boter of olie als frites roosteren zo’n 30 minuten. Af en toe even omschudden, beetje zeezout. MJammie!

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 19:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.