LICHTKUNST


Door ervaring weet ik, dat als aan het eind/begin van het jaar alle feestdagen in het weekend vallen, er in de kerstvakantie heel veel gewone doordeweekse dagen overblijven en dat is me toch een potje lekker. Dan blijft er zoveel meer tijd over om heel veel leuke dingen te gaan doen.

Om maar iets te noemen, met Rixte en haar moeder naarde film  Dolfje Weerwolfje en samen een dagje naar Groningen...... Mede vanwege het slechte weer, leek het stripmuseum een uitstekend plan. In mijn optimisme was ik er vanuit gegaan dat het in de middag nog wat zou opklaren, zodat we ook nog even door de stad konden flaneren. Dit laatste was absoluut niet mogelijk. De dakpannen vlogen ons om de oren.

Op weg naar huis bleek dat ik toch wel een heel klein beetje gelijk kreeg. Na de overvloedige regen en de enorme windvlagen reden wij door het donker naar huis. Na een half uurtje rijden hield midden op de middag de nacht opeens weer op. Het was inmiddels rond half vijf en wij reden het daglicht weer tegemoet. Een hele merkwaardige ervaring.

Nu stond er voor deze week wel een bezoek aan een lichtshow op het programma. Samen met een bevriend stel zouden we naar Hortus Haren gaan om het China Light Festival te bezoeken. Veertig Chineese kunstenaars hebben daar in een  maand 31 kleurrijke verlichte objecten gebouwd. Het festival is op 2 december geopend en is tot 29 januari te zien.

De organisatie van dit festival wil het publiek kennis laten maken met de magische cultuur van China. Zo zal er een verlichte draak van maar liefst 120 meter te bewonderen zijn.

Helaas ook vanavond zal het erg slecht weer zijn, dus niet zo geschikt voor een bezoek aan dit gebeuren, maar hopenlijk komt er van uitstel geen afstel, ons bezoek is slechts met enkele avonden uitgesteld. Het lijkt me nog steeds heel boeiend en ik kijk er naar uit, maar ik ben ook onder de indruk dat er soms zomaar heel spontaan een indrukwekkende lichtshow aan de einder verschijnt.

                                                              klik

hanscke Woensdag 04 Januari 2012 - 4:24 pm | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Ja heerlijk als die feestdagen allemaal in het weekend vallen.
Op doordeweekse dagen is het altijd leuker om uit te gaan.
Geniet nog maar lekker de rest van de week.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-01-’12 18:09
Sjoerd

Ik ben alweer een heel jaar aan het werk… En dat valt tegen als zo’n feestdag in het weekend valt.

Sjoerd, (URL) - 04-01-’12 21:10
Di Mario

Voor mij is het dit jaar toch beter. Kerst op dinsdag en woensdag. Allebei werkdagen, dus lekker vrij en op nieuwjaarsdag ook lekker vrij ipv werken. Maar zo heeft natuurlijk ieder zijn eigen ideeën daarover.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 04-01-’12 23:41
Bertie

Het zijn vreemde loze dagen,in de week tussen kerst en nieuwjaar, idd heel geschikt om iets te doen waar je anders niet toe komt.
De lichtshow lijkt me wel wat maar mooier dan de natuur op de foto’s zal moeilijk worden.

Bertie, (URL) - 06-01-’12 09:30
Renesmurf

Het is een beetje een rare winter.

Liever had ik sneeuw en vorst gehad, deze natte stormtroep verpest het maar mooi.

De weken vliegen om!

Renesmurf, (URL) - 06-01-’12 22:35
Nans

Genoten dus! En wat een prachtige luchten! Voordeel van dit seizoen. Grtz

Nans, - 07-01-’12 11:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.