GELUKKEN


Na een wat stormachtig (zeker ook in de letterlijke betekenis van het woord, deze kerstvakantie was het geen winter, maar herfst) begin van dit nieuwe jaar, is nu het punt aangekomen dat de gewone dagelijkse bezigheden weer het gewone patroon gaan krijgen.

Ik kijk terug op een heerlijke tijd. De week tussen kerst en oud en nieuw hebben P. en ik als het ware voor het merendeel op ons eigen eilandje geleefd. Samen heel knus naar alle afleveringen van een hele oude serie: Wie betaalt de Veerman, gekeken, films gezien en verder veel naar wat op tv voorbijkwam. Hond(je) Hessel zorgde er voor dat wij onze portie dagelijkse buitenlucht kregen.

De eerste week in het nieuwe jaar is opgegaan aan bezoek krijgen, op bezoek gaan en samen met hen hele leuke dingen ondernemen. Zo zijn we met kleindochter Rixte naar de bioscoop geweest om Dolfje Weerwolfje te zien. Heerlijk om een zesjarig kleinkind te hebben en dan als opa en oma samen met haar en haar mama mee te mogen naar zo'n verrukkelijke kinderfilm. Naast het bezoek aan het stripmuseum in Groningen heb ik ook menig spelletje "mens erger je niet" gedaan. Ik vind het nog steeds een heel leuk spel om te spelen en Rixte en ik hebben elkaar daar zeker in gevonden.

Na hen uitgezwaaid te hebben kon de tijd besteed worden aan de diverse vriendschappen en sociale relaties. Heerlijk om daar gewoon wat tijd voor te hebben. Er was zelfs zoveel tijd om een geplande activiteit  vanwege het weer te verzetten naar een andere avond. Dat mag wel haast een wonder heten, want meestal komt van uitstel afstel. Mogelijk kom ik hier in een volgend blogje nog even op terug.

Vrijdag in de namiddag vertrokken we met zijn vieren richting Hortus Haren om het Confucius China Light Festival te bezoeken. Vorig jaar was er in de dierentuin in Emmen ook zoiets maar door onder andere het slechte winterweer, maar ook door een gebrek aan initiatief en doorzetten ben ik daar toen niet geweest. Ik had mij heilig voorgenomen om wanneer er weer eens zoiets zou zijn, ik dit anders zou aanpakken. En dat is gelukt!.  

Het geheel was genoeglijk en gezellig en mooi om te zien, maar eerlijk is eerlijk, ik had verwacht dat dit alles nog iets spectaculairder zou zijn. Of, nee dat is het nu ook weer niet, ik had verwacht dat het meer in de Chinese sferen gehouden zou zijn. Waarschijnlijk is het geheel wel een Chinese techniek, stevige karkassen gemaakt van sta aldraad en dit bespannen met heel dun doek, met daar binnen in de verlichting. Dat er naast de werkelijk prachtige draak, de mooie Chinese waterlelies, de prehistorische dieren en de olifanten en leeuwen ook veel disneyafbeeldingen waren, viel mij wat tegen. Daarnaast had ik ook liever meer Chinese muziek willen horen dan de deuntjes behorend bij die disneyopstellingen, maar dit neemt niet weg dat ik echt genoten heb.

Met deze constatering ben ik bijna aan het eind van dit blogje. Ik kan echt met genoegen zeggen dat, hoe ouder ik word, ik er steeds meer in slaag om heel ongecompliceerd te kunnen genieten. Van een buitenspektakel, maar ook van het moment dat zoonlief na een hele lange fietstocht binnenkomt, de door mij juist gebakken cake ruikt en ter afkoeling ziet staan en zegt: wat heb ik daar zin in. Samen aan de grote tafel met een kop koffie en een plak nog warme cake. Niet spectaculair, maar wel een prachtig moment.

Met al deze ervaringen ben ik er weer helemaal klaar voor om weer gewoon met de dagelijkse gang van zaken verder te gaan.

                                                            klik

hanscke Zondag 08 Januari 2012 - 3:04 pm | | Standaard

acht reacties

Marjolijn

Fijn dat je deze weken zo heerlijk hebt kunnen genieten.
Daar is zo’n vakantie ook voor hé, lekker uitrusten, ontspannen en de accu weer opladen voor de tijd die komen gaat.
Succes weer met alles.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 08-01-’12 16:40
Hanny

Er is niets mis met het ‘gewone’ leven. Afwijkende gebeurtenissen zijn leuk tussendoor, maar toch is het altijd weer fijn voor ‘gewone’ dingen. Daar kun je ook van genieten.
Vorig jaar was ik wel in Emmen geweest en daarom vond ik het niet erg dat het weer de afgelopen week nu niet bepaald uitnodigend was om naar Haren te gaan.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 08-01-’12 19:00
Sjoerd

Al die hectiek, het moeten leven, het moeten doen, zijn helemaal van deze tijd. Ik merk ook dat ik daar, als ICT’er afstand van ga nemen. Er is meer op aarde dan succes en geld. Volgend jaar wordt ik 60. Het is mooi geweest, ik ga leven…

Sjoerd, (URL) - 08-01-’12 23:01
Renesmurf

De vrije weken zijn de leukste weken, en wat vliegen ze om!

En dan nu weer het gewone normale leven in, want er moet geld verdiend worden.

Merkwaardige wereld eigenlijk.

Renesmurf, (URL) - 08-01-’12 23:08
SUSKE

ik ben blij dat alles weer het oude is.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 08-01-’12 23:09
Di Mario

Heerlijk toch het gewone leven. Gelukkig heb ik dat kerst ook gehad omdat wij andere dingen vieren. Maar mij bevalt het gewone leven wel.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 08-01-’12 23:10
Bertie

Wat een aantrekkelijke log, de tevredenheid straalt er van af.
Je kunt een week als deze als een goed geslaagde wintervakantie beschouwen!

Bertie, (URL) - 09-01-’12 19:48
Thérèse

Een heerlijke vakantie had je, mooi zo! En wat is dat herkenbaar, dat genieten op oudere leeftijd van heel eenvoudige dingen. Dat heb ik ook heel sterk.

Thérèse, (URL) - 12-01-’12 11:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.