NOGMAALS SCHAPEN


Vandaag is het 'blue monday', maar daar heb ik dit jaar absoluut geen last van. Het lijkt wel of ik alleen maar leuke dingen tegenkom. En als het even niet leuk is dan til ik er niet zo zwaar aan. Ook niet als we op een zondagavond laat aan het eind van de afsluitdijk zonder benzine staan, omdat er respectievelijk één pomp buiten werking was en een tweede pomp na tienen onbemand bleek te zijn en een betaalautomaat niet te vinden was. De ANWB heeft ons met brandstof uit de brand geholpen. Een zeer gedenkwaardige afsluiting van de verjaardag van dochterlief, die toch al niet zo doorsnee was,want ze wilde als verjaardagscadeau graag naar het Circustheater om de Wicked te zien. Wij zij en de kleine meid hebben genoten van het spektakel.

Nog nagenietend van dit alles was het vandaag tijd om het schaap in elkaar te zetten. Al met al is dit nog een aardig klusje. Ondertussen bedacht ik dat het misschien aardig is om elke week één schaap voor het voetlicht te laten treden. Deze eerste keer is dit dus het schaap van Thérèse en twee gecertificeerde schapen.

Deze twee schapen hebben de status van kunst met zich meegekregen. Ik heb ze van mijn broer en schoonzus gekregen. Zij waren in Italië en zagen deze schapen in een kunstgalerie. Dit bracht hen opeens met hun gedachten bij mij. Zuslief spaart immers schapen en zo zijn de twee exemplaren, te zien bij de popupfoto aangeschaft om aan mijn collectie toegevoegd te kunnen worden. Ik was er heel blij mee, want zo vaak komt het niet voor, zo schat ik in, dat broerlief tijdens zijn vakantie aan zijn zus denkt. Een waardevol cadeau dus.

Het schaap van Thérèse zal voor mij veel waarde blijven houden. Dat een vreemd iemand de moeite neemt om dit voor mij te doen. Daar word ik een beetje stil en ontroerd van, maar ook heel blij. Dit schaap komt dus naast de gecertificeerde schapen te staan. Binnen de grote kudde nemen zij samen een waardevolle plaats in.

Dit klusje zit er weer op en ik ga verheugd weer verder. In de nabije, maar ook in de wat verdere toekomst wemelt het nog van leuke dingen die mijn pad gaan kruisen. P. is er in geslaagd om ons op te geven voor de Slachte, een Friese wandeltocht van 42 kilometer die in juni zal plaats vinden en zo liggen er nog talloze andere leuke dingen in het verschiet. Het leven kan erg leuk zijn als je de leuke maar dingen ziet; dus nee, voor mij geen blue monday.

                                                             klik

hanscke Maandag 16 Januari 2012 - 4:46 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

De twee schapen uit Italie mogen dan misschien kunst zijn, het andere schaapje vind ik veel leuker.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 16-01-’12 20:00
Sjoerd

Leuk die schaapjes, dat van die benzine minder…

Sjoerd, (URL) - 16-01-’12 20:57
Di Mario

Het mooiste is vaak het verhaal achter je spullen. En een blauwe maandag, dat is vaak ook iets wat je jezelf toe laat.
Ik heb vandaag een topdag gehad.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 16-01-’12 22:24
Renesmurf

ja, als er een verhaal achter zit is het altijd net even mooier!

Dat gaat hier net zo, al vergeet ik wel eens waar iets precies vandaan gekomen is.

Het verhaal is dan minder belangrijk dan dat er een verhaal aan vast zit.

jaja, en dat nog wel op blue monday.

Renesmurf, (URL) - 17-01-’12 00:15
Marjolijn

Dat was pech om zonder benzine te komen, lang leve de ANWB..!!
Leuk die schaapjes.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 17-01-’12 06:36
ria

Jaa, heel mooi hoor, dat gebeurt allemaal maar zo hè en je kent elkaar niet eens.
Poeh, 42 kilometer, jullie zijn nogal wat van plan!

ria, (E-mail ) (URL) - 17-01-’12 22:11
Bertie

Goed dat de ANWB er is in voorkomend geval.
Het schaapje is schattig; bestaat er echt een speciaal patroon voor?

Bertie, (URL) - 17-01-’12 23:47
Margo

Ik verzamel onbewust ook schaapjes. In mijn auto bungelen er vier, in de woonkamer staan twee keramische en in de slaapkamer staat er een die ik kan tellen mocht ik niet kunnen slapen….

Margo, (E-mail ) (URL) - 23-01-’12 02:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.