RIJTJES

Zo af en toe bekruipt mij het gevoel, dat ik de wereld niet bij kan houden. Alweer Australian open, de tenniswedstrijden die 's morgens gekeken dienen te worden. Uren kan ik er mee verprutsen door van wedstrijd naar wedstijd te gaan. Heel onproduktief. Of is dat nu juist genieten?

Daarnaast ben ik van alles aan het tellen. Alweer zoveel jaar geleden dat we voor het laatst naar de sneeuw zijn geweest. Hoeveel jaar? Ja juist, Al weer zeven of is het al weer acht jaar geleden dat we voor het laatst in Oostenrijk waren. En hoe vaak zijn we naar de sneeuw geweest. En dan begint het eindeloze tellen. Daar en daar en daar.  En ondertussen loop ik een beetje verdwaasd rond. 

Ik gooi het over een andere boeg. Ik heb al een paar weken de nummers van het proefabonnement van Vrij Nederland niet ingekeken. Het artikel over Framily boeit me maar matig. Aleen het woord: framily vind ik wel grappig. Ik was er zelf een hele tijd geleden al achtergekomen dat framily een illusie is. Vrienden als surrogaatfamilie is toch een slap aftreksel. Het is geen familie en het wordt ook geen familie. En waarom zouden vrienden opgewaardeerd moeten worden tot familie? Vriendschapsbanden zijn nu eenmaal anders dan familiebanden. Dat is gewoon een gegeven. Framiliy is meer een modeverschijnsel. Een bloedband is diffuser en ongrijpbaarder. Familie gaat dieper; die banden zijn tijdloos en onvervangbaar. Voor mij levert dit geen nieuwe igezichtspunten op.

Een volgend artikel dan maar. De Obama's in het Witte Huis. Een paar jaar geleden wereldschokkend nieuws, maar hoe lang is het ook al weer geleden? En ik start met een nieuw rijtje. Hoeveel presidenten heb ik nu al meegemaakt en wie had er in de zestiger jaren kunnen denken dat er een donkere president van Amerika zou komen. Maar wat is er eigenlijk veranderd met zijn komst. Niet veel. De pers schrijft vernietigend ove Michelle, zij zou alleen maar in nieuwe jurkjes geïnteresseerd zijn,

Dan springt de zomervakantie in mijn gedachten. Had ik mij niet voorgenomen om wekelijks iets over die vakantie te vertellen? Daar is niets van terecht gekomen. Sterker nog, ik heb nog helemaal niets met de foto's van de afgelopen vakantie gedaan. Misschien wel te pijnlijk omdat Sjors daar nog veelvuldig te zien is.

Opeens weet ik het. Die rijtjes in mijn hoofd ontstaan als ik mij nog niet bewust ben dat ik eigenlijk wel  even weg zou willen. Even uit de sleur. Dat zit er voorlopig nog niet in. De komende weken put ik maar uit mijn herinneringen, want die zijn er volop, alleen moet ik niet alles in rijtjes gaan omzetten. Dat legt teveel het accent op alles wat voorbij gaat.

                               klik

hanscke Maandag 23 Januari 2012 - 10:35 am | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

De tijd lijkt steeds sneller te gaan naarmate je ouder wordt. Wellicht dat je daardoor het idee hebt dat het allemaal wel wat rustiger kan.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 23-01-’12 13:40
Di Mario

Als het te snel lijkt te gaan, dan moet je zeker even gaan zitten en relaxen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 23-01-’12 16:14
Marjolijn

Dat is ook genieten, als je van tennis houdt.
Nog even en dan komt de voorjaarsvakantie er aan.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 23-01-’12 17:43
Hanny

Rijtjes kunnen heel fotogeniek zijn. De rijtjes in je hoofd wat minder. Herinneringen zijn mooi. Echter nooit de toekomst uit het oog verliezen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 23-01-’12 18:53
Nans

Lekker genieten van de tenis en pluk de dag! Die laatste waarheid komt vast wel ergens vandaan! :-)

Grtz

Nans, (URL) - 23-01-’12 22:00
Bertie

Hanscke, wat dacht je van een winterslaap? Figuurlijk dan; je interesses laten voor wat ze zijn, de dagen nemen zoals ze komen, verder niets.
Ontwaken in maart-april, verkwikt en gesterkt. Naar buiten, vakantie plannen, van de hond, zon en toekomst genieten..

Bertie, (URL) - 23-01-’12 23:07
Renesmurf

Op zich is het wel herkenbaar.

Een mens, en een logger zeker, denkt veel.

De tijd vliegt.

Mijn voornemens komen ook zelden uit.

Maar ach, wat in het vat zit verzuurt niet.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-01-’12 00:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.