SERIES


De laatste weken kijk ik meer televisie dan dat ik in tijden gedaan heb. Dat komt omdat er deze winter nogal wat Nederlandse series op het scherm te zien zijn. De mol moet ik zeker zien, Flikken sla ik niet snel over, de serie lijn 32 heeft mijn aandacht, maar ook de twee dramaseries waarin de naar mijn smaak de beste en mooiste actrices uit de vorige eeuw spelen.

Wat vond ik ze mooi, die twee jonge actrices uit de tijd dat ik zelf ook nog jong was. Ik ben, denk ik, net iets ouder dan zij. Wat had ik graag gedaan wat zij toen deden.... Ik was diep onder de indruk van de toen zo spontaan lijkende Monique van der Ven in Turks Fruit en de wat meer aristocratische uitstraling van Renee Soutendijk in de film: Van de koelen meren des doods.

En ne zijn beide actrices te zien in twee verschillende series. Beide dames zijn ook ouder geworden, zien er in mijn ogen nog wel aantrekkelijk uit, maar toch heb ik nu wel een duidelijke voorkeur. Ik vind Renee duidelijk een minder aantrekkelijke uitstraling hebben dan Monique.

En dat heeft niet alleen te maken met het verschil in in serie, want daarin heb ik ook een uitgesproken voorkeur. Dokter Deen is sprankelend, leuk en onderhoudend om naar te kijken. Moordvrouw vind ik kwalitatief een stuk minder.

De laatst genoemde serie speelt in Friesland en zou mede het doel hebben om Friesland wat in de kijker te zetten. Maar helaas, het is dus geen sterke serie, soms wat op het amateuristiche af. Het doet onze provincie Friesland geen goed en ook Renee Soutendijk doet zich zelf naar mijn mening geen deugd om die rol te spelen.

Hoewel deze serie in mijn ogen wat flopt, blijf ik er wel naar kijken. Ik ben nu eenmaal een echte fan van Nederlandse series en ik kom deze winter dus goed aan mijn trekken.

                                                    klik

hanscke Zaterdag 18 Februari 2012 - 12:49 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

Ik ben ook wel een liefhebber van Nederlandse serie`s, maar het zijn er zoveel dat ik kan kiezen.

En mijn keus ligt anders dan de jouwe, ik zoek alleen de beste uit en alleen van de publieke omroep.

Zo keek ik onlangs naar Beatrix, oranje onder vuur, met Willeke van Ammelrooy.

Renesmurf, (URL) - 18-02-’12 13:41
Hanny

Moordvrouw heb ik nog nooit gezien. Voor Dokter Deen, met de prachtige beelden van Vlieland en het goede spel van Monique v.d. Ven, zit ik aan de buis. Mocht dat niet kunnen, dan is er nog altijd Uitzending Gemist. Moordvrouw kun je op de pc niet zien, tenzij je € 1,30 betaalt en dat weiger ik te doen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-02-’12 16:18
Sjoerd

Het waren destijds inderdaad twee moordvrouwen… Alleen tv kan me niet meer zo boeien. Ik erger me steeds meer aan de reclames.

Sjoerd, (URL) - 18-02-’12 17:53
Marjolijn

Ja, helemaal leuk die Nederlandse series.
En ga met je mee.
Jammer ook dat moordvrouwen zoveel moet kosten voor de 3 Noordelijke provincies en nog ruzie op de koop toe.
Dat is het allemaal niet waard.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 18-02-’12 19:24
ria

Ik vind wel dat Willeke van Ammelrooy in je rijtje thuishoort, allemaal prachtig toen ze jong waren en ja de één wordt nu eenmaal mooier oud dan de ander ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-02-’12 20:37
Nanos

Wij zien Lijn 32 en Flikken graag. Moordvrouw ken ik niet. Wie is de mol zag ik nooit, ik vind het concept om diverse redenen niet interessant (reden 1,2,3,enz. vanwege de BN’ers, ergens bij 8 of nog verder, vanwege gedoe met opdrachten).
Deen heb ik wel gezien, maar ik vind het niet sprankelend. De serie valt me tegen. Beatrix zagen we ook niet. Ik vind dat je geen series moet maken over nog levende mensen die zich niet kunnen verweren maar die wel van alles in de mond gelegd krijgen.
Engelse series zijn vaak prachtig, de sfeer en de cast zijn altijd even goed. Er mag best nog een serie Downton Abbey komen.

Nanos, (URL) - 18-02-’12 20:46
Di Mario

Ik kijk gewoon zo weinig tv dat ik niet eens weet waar je het over hebt.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 19-02-’12 00:22
Bertie

Wat kijk je naar veel dingen.
Naar Nederlandse series zou ik wel willen kijken maar doordat mijn gehoor niet opperbest is wordt het vervelend door de geluidssterkte. Bovendien vindt manlief er niets aan en dan moet je onderhandelen: sport vs Hol. series, western vs cabaret.
Die moeite is het me niet waard.

Bertie, (E-mail ) (URL) - 19-02-’12 18:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.