LENTE


Sinds een aantal dagen loop ik weer dapper  twee keer daags mijn rondje van bijna vier kilometer met mijn trouwe viervoeter. Ik mis in de winter 's avonds dat loopje, maar het kan nu weer, want rond zeven uur is het nog licht. Ik had er nog niet eerder erg in gehad, maar de weilanden bieden nog maar een troosteloze aanblik. Niks groene dreven die uitnodigend wachten op de veestapel die over niet al te lange tijd weer naar buiten zullen worden gedaan. Nee, het ligt er allemaal nog maar armzalig en schraal bij, en dat wordt nog eens geaccentueerd door de dorre gele en bruine kleuren.

En toch wordt het lente, denk ik stiekem. Laat of niet, de echte lente, het nieuwe leven zal komen. Ook dit jaar. Nieuw leven laat zich niet tegenhouden. Al lopend en mijmerend merk ik dat ik mij er heel erg van bewust van ga worden, dat ik verlangend uitkijk naar het nieuwe leven wat binnenkort tastbaar zal worden bij zoon en schone dochter. Voor hen, maar ook voor mij zal gaan gelden: Een nieuwe lente een nieuw geluid. Ik weet dat ik in velerlei opzichten geduldig zal moeten zijn . De natuur laat zich nu eenmaal niet dwingen.

hanscke Woensdag 22 Maart 2006 - 10:57 pm | | Standaard

zes reacties

Michiel

Het lijkt inderdaad nog nergens op. Maar… nog drie dagen, dan gaat de klok weer een uur vooruit. Dan is het om acht uur s’avonds ook nog licht. En dan gaat ie heus echt komen, die lente. :-)

Michiel, (URL) - 23-03-’06 00:06
Renesmurf

Ik loop in de winter altijd in het pikkedonker door het bos.
Nu zie ik tenminste weer wat, rond 19 uur!
Heerlijk, nu het weer nog!

Renesmurf, (URL) - 23-03-’06 00:57
marijk

goed nieuws: ik heb net gelezen dat het in dit weekend 13 graden gaat worden..dus t ziet er naar uit dat de lente toch eindelijk een beetje gaat beginnen…Ik kijk ook al zo uit naar de lente; lekker weer jonge blaadjes aan de bomen, langer licht ‘s avonds, de heerlijke geuren van de bloembollen hier in de omgeving…
Ik zie overigens net uit het raam dat mijn crocussen dreigen te gaan bloeien…
ot:ik ga vandaag gewoon van het mooie weer genieten, lekker buiten rommelen, ramen lappen, misschien nog ff in de zon zitten als het niet te koud is, gewoon even energie op doen! en je hebt helemaal gelijk, als ik zorg dat ik vandaag een leuke dag hebt dan kan ik er vanavond ook beter tegen!!
jij ook een fijne dag vandaag!
En hoe is het eigenlijk met je kleinkind??

marijk, (URL) - 23-03-’06 09:34
Marieke

Ik heb al jonge visjes in mijn vijver zien zwemmen…Ook al is er nog niks nieuws op ‘groen’gebied te zien, die visjes laten me geloven dat het lekkere weer er toch aan komt.

Marieke, (E-mail ) - 23-03-’06 09:37
noordmiep

goed kijken…dan zie je hier en daar al bloemen stiekum uit de grond komen en volgeljes die op zoek zijn naar nieuwe huisjes…lammetjes zijn er al, zelfs een met 6 poten…de meisjes beginnen ondanks de kou met hun zomers kleding rond te pronken…echt de lente is er…nu alleen de temperatuur nog..

noordmiep, (URL) - 23-03-’06 10:07
dondersteen

De takken op mijn log komen uit mijn tuin. De lente zat er al in. Ze hadden alleen een beetje warmte nodig om te ontploffen in een wolk van gele bloemetjes.
OT: je moet je geen zorgen maken. Niet om onze relatie. Wij zitten samen in de kamer, ieder achter een eigen computer, maar praten misschien wel meer met elkaar dan andere stellen die ik ken. En soms mailen we. ‘Schat, wil je ook koffie?’ :-)

dondersteen, (URL) - 23-03-’06 22:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.