SPANNEND


Met kloppend hart verliet ik gisteravond het huis. Hoe zou het gaan? Ik slaagde er gelukkig in om mij te concentreren op de te spelen bridgespelletjes. Zo halverwege de avond merkte ik dat ik het zo af en toe helemaal vergat om mij zorgen te maken. We eindigden als middenmoot en daar was ik wel tevreden mee.

Nu kwam het spannendste gedeelte van de avond. Hoe zouden we het interieur aantreffen na zo'n lange avond van afwezigheid? Wat zou hond Hessel gedaan hebben? Voor het eerst mocht hij een hele avond alleen en los, dus niet meer in de bench, in de kamer blijven. Hond Hessel had namelijk al een aantal malen laten merken dat hij het verblijf in de bench niet meer zo aangenaam vond. 's Nachts niet, en overdag al helemaal niet.

We hadden al een heel klein beetje geëxperimenteerd met hem zonder toezicht in de kamer te laten en tot nog toe was dat steeds goed gegaan, maar dat waren maar korte poosjes geweest. Dit was wel een hele lange tijd. Ik heb de gordijnen dicht gedaan en de tv aangezet, zodat het net leek alsof wij wel thuis waren maar even niet in het zicht.

Met bonzend hart kwam ik weer binnen. Toen ik de kamerdeur opdendeed kwam hond Hessel ons enthousiast kwispelend begroeten. Ik keek snel even om mij heen. Zo te zien waren er geen echt grote rampen gebeurd en bij nadere inspectie kon ik ook geen kleinere ontdekken. Hond Hessel had zich keurig gedragen. Hij heeft dan ook een groot compliment gekregen.

Vanavond was het even een heel ander verhaal. Wanneer ik achter de computer zit, mag hond Hessel graag lekker knus onder het computermeubel aan mijn voeten liggen. En zo heel dicht bij mij heeft hij toch een streek uitgehaald. Terwijl ik dacht dat hij op een balletje aan het knagen was, heeft hij het snoer van het ontvangertje van de draadloze muis door midden gebeten. Muis is uitgeschakeld.  Hiervoor heeft hij dus geen compliment gekregen en ik moet mij nog ernstig beraden of hij wel weer zo dicht aan mijn voeten mag liggen.....

                                            klik

hanscke Donderdag 22 Maart 2012 - 12:06 am | | Standaard

negen reacties

Thérèse

Ja, een hond goed opgevoed krijgen is geen sinecure, maar het is wel een schat, toch?
Ik las ook dat je ziek was. Beterschap, hoor!

Thérèse, (URL) - 22-03-’12 01:52
Sjoerd

Haha, lijkt meer op een kat als die met een muis speelt…

Sjoerd, (URL) - 22-03-’12 07:47
Marjolijn

Haha, hij dacht vast dat hij klaar was met leren.
Toch wel een leukerd hoor.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 22-03-’12 09:29
ria

Zo maken ze als pup allemaal wel eens iets stuk. Zorgen dat ze iets van zichzelf hebben om op te kauwen, zo’n hard bot, of een balletje of ander speelgoed.

ria, (E-mail ) (URL) - 22-03-’12 10:22
Wieneke

geeft Hessel een flinke kroel
Nou, maar heel knap van jou, hoor. Je bent een kerel van een hond. En het vrouwtje moet zelf maar beter opletten als je lekker ergens op ligt te knagen. Zo is dat! :-)))

Wieneke, (E-mail ) - 22-03-’12 10:45
Renesmurf

Natuurlijk mag dat, hij weet toch niet beter.

En het valt nog wel mee ook, er kunnen veel ergere dingen stuk, en veel meer ook!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 22-03-’12 17:14
Di Mario

Hij dacht ook… loslopende muis.. ik zal ze wel even helpen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 22-03-’12 22:28
Bertie

Haha muizenHessel.
Probeer hem maar eens uit te leggen waarop hij wel en niet mag knagen. Valt niet mee.

Bertie, (E-mail ) (URL) - 23-03-’12 01:27
Ximaar

Ik moest eerst opzoeken wat je met een bench bedoelde. Ik ken dat woord alleen als een (werk-)bank. Ik begreep nu dat je er een hondenkooi mee bedoelt of waarschijnlijk zo’n hondenreiskoffer. Nu begrijp ik wel zijn weerzin.

Ximaar, (URL) - 25-03-’12 21:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.