WRITERSBLOCK


Het gebeurt mij niet zo vaak, dat ik even niet weet waarover ik zal schrijven, maar vandaag was het zover, ik had wat last van een writersblock. Niet dat er om mij heen helemaal niets gebeurt, maar niet alles is altijd even geschikt om wereldkundig gemaakt te worden.

Als het dan wel dingen betreffen die mijn gedachten nogal bezig houden, dan blijft er weing ruimte over om iets te bedenken wat meer op het neutrale terrein ligt.

Een bijkomstigheid is, dat ik nu al verscheidene jaren een paar maal in de week een blogje produceer, waardoor vele onderwerpen de revue al eens gepasseerd zijn. Ik voel er weinig voor om in herhalingen te treden, tenzij ik het van een heel andere kant kan benaderen.

Maar al bladerend door De Telegraaf op het internet, stuitte ik op het fotootje van deze zwarte kat. Het was een illustratie bij een artikeltje over vrijdag de dertiende. Ik wist het zeker, daar had ik nog nooit over geschreven. Gewoon omdat ik geen geloof hecht aan dit soort dingen. Vrijdag de dertiende is voor mij een heel gewone dag. En mocht mij toch een ongeluk of een rampje overkomen, dan is dat puur toeval. Dan was dat ook wel gebeurd wanneer het vrijdag de veertiende zou zijn geweest. Dus toch een onderwerpje.

Tsja, toen moest ik ook nog een foto hebben om als popupfoto te gebruiken. Ik ben de archieven maar even ingedoken om te zien of ik wel eens foto's op een dertiende van een maand had gemaakt. Deze kwam als ongeveer de enige uit de bus. Een mooie gelegenheid om hem nog eens te plaatsen. Binnenkort zal de familie wel weer langs komen om hun huisje weer te betrekken. Ik kijk er al naar ze uit.

Eindig ik met de vraag aan u: Bent u op een vrijdag de dertiende meer op uw hoede dan gewoonlijk? met andere woorden, gelooft u in het noodlot van vrijdag de dertiende?

                                                                      KLIK

hanscke Donderdag 12 April 2012 - 10:20 pm | | Standaard

dertien reacties

Vrouwke

Vrijdag de 13e houdt me niet echt bezig. ‘t Is dat ik het hier nu lees, anders zou ik er niet eens aan gedacht hebben. Tot op het moment dat er iets onverwachts (in negatieve zin) gebeurt. Dan opeens dringt de datum wel tot me door.
Dat dit onzin is, weet ik zelf ook wel, maar waarom niet af en toe eens iets onzinnigs denken? Altijd verstandig bezig zijn is ook niet slim, zo lijkt me.

Mocht er iets gebeuren morgen dan zal ik je dat wel laten weten.

Vrouwke, (URL) - 12-04-’12 23:41
Nanos

Het is dat je het zegt, morgen vrijdag de dertiende. Het zou me niet opgevallen zijn.

Nanos, (E-mail ) (URL) - 12-04-’12 23:48
Hanny

Vrijdag de dertiende zegt mij niets. Ik loop net zo vrolijk onder een ladder door als op een andere dag. En ik heb er nog nooit iets aan overgehouden als ik een zwarte kat zag (die vroeger bij ons woonde. ;-) )

Hanny, (E-mail ) (URL) - 12-04-’12 23:50
Marjolijn

Nee hoor zegt mij ook niets.
Een dag als alle andere.
Op naar een mooi weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 13-04-’12 05:50
Sjoerd

Ik ben op een vrijdag de dertiende een keer behoorlijk op mijn gezicht gegaan met de fiets. Niet dat ik daar enige relatie mee zie, maar ik denk er door dit soort logjes toch iedere keer weer aan terug.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 13-04-’12 07:51
Di Mario

Noodlot hangt niet van een datum af…

Love as always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 13-04-’12 08:03
Bertie

Die dingen vergeet ik meestal. Misschien zou ik er wèl aan moeten denken om eventuele ongelukken te voorkomen:-)

Bertie, (E-mail ) (URL) - 13-04-’12 08:34
Annemarie

Ik had vandaag zelfs een zwarte kat op schoot liggen…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 13-04-’12 19:04
Renesmurf

Nee, daar in geloven is net zo waanzinnig als in god geloven.

Dus er zijn vast mensen die het wel doen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 13-04-’12 20:27
Roosnans

Ook hier geen gelovigen in vrijdag de dertiende als ongeluksdag. Ook niks bijzonders van gemerkt vandaag……

Grtzzzzz

Roosnans, - 13-04-’12 22:59
staart

Mooie combinatie! Ik zie een kat op weg naar zijn eten… Vrijdag de dertiende .. niet echt… Als ik iets heel leuks plan en het zou op een andere dag kunnen dan zou ik dat wel doen

staart, (E-mail ) (URL) - 15-04-’12 12:49
SUSKE

geen bijgeloof voor mij
En bijgeloof is een gevolg van ongeloof.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 16-04-’12 21:44
platoonline

Ik geloof niet in onheilsdata. Maar je kunt er mooie verhalen over schrijven. Onderwerpen realistisch benaderen kan, maar op den duur heb je alles wel gehad, zoals je zelf aangeeft. Met verhalen heb je dat niet. Je kunt altijd maar door blijven schrijven.

platoonline, (E-mail ) (URL) - 20-04-’12 13:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.