ONWEERSBUI


We doen het bijna nooit, ruim een half jaar van te voren een camping bespreken, maar deze keer hadden we het wel gedaan. We hadden het twee maal zo naar ons zin gehad op die SVRcamping bij Ootmarsum... Zoete herinneringen aan de morgen op hemelvaartsdag. Tijdens ons ontbijt werden we getrakteerd op een voorbijrijdende aubade van een plaatselijk muziekcorps. Feestelijker kan een morgen van een lang weekend niet beginnen. 

Woensdagmiddag, na mijn werk, zijn we opgeruimd en met goede zin vertrokken, maar op de één of andere manier ontstonden er bij ons wat donkere wolken. 

Bij het wakker worden de volgende morgen was het buiten tot mijn verbazing prachtig weer. Het was windstil en de zon scheen uitbundig. Echter bij ons binnen waren de donkere wolken niet weggedreven, integendeel, ze leken wel uitgegroeid te zijn tot een heuse donderbui.

Tijdens het gerommel bij ons heb ik nog wel een paar flarden van het voorbij trekkende muziekcorps gehoord, maar niet meer dan dat. Jammer, ik had er vorig jaar zo van genoten en ik had dat graag over willen doen. Maar goed, ik weet het, soms kunnen onweersbuien mooie evenementen danig verstoren en dat is niet terug te draaien. 

Achteraf kan zo'n onweersbui de lucht behoorljk zuiveren. Het broeierige van voor de bui is dan vaak verdwenen en er is weer ruimte voor de zon. En er lijkt weer muziek te zitten in het vooruitzicht van de rest van de vrije dagen. We gaan er voor.

                                            KLIK

hanscke Vrijdag 18 Mei 2012 - 09:38 am | | Standaard

vier reacties

Annemarie

Ai dat is nou jammer dat je er niet veel van mee hebt gekregen..
Volgend jaar dan toch maar weer? ;-)
fijne dagen nog!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 18-05-’12 14:39
Sjoerd

Haha, vroeger liepen ze nog, nu al op de vrachtwagen… Ik vraag me af of dit wel mag op deze wijze.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 18-05-’12 20:07
Marjolijn

Lekker genieten van dit lange weekend, en volgend jaar weer een nieuwe kans.
Na zo’n bui is het stof allemaal weg en alles weer lekker opgefrist.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 19-05-’12 07:23
SUSKE

het zit niet mee met het weer momenteel.
hopelijk wordt het vlug wat beter.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 19-05-’12 15:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.