CULTURELE GROEI.


Opeens wist ik het. Cultuur. Het moest een blogje over cultuur worden.

Cultuur verwijst immers naar het patroon van menselijke activiteiten en symbolische structuren.......In mijn persoonlijke cultuur is in de loop der tijd ontstaan, dat ik om de paar dagen een nieuw weblogje schreef en plaatste. Het behoorde ook tot mijn patroon om bijna dagelijks even bij verschillende andere weblogs langs te gaan. Ik schrijf de twee voorgaande regels met opzet in de verleden tijd. Het schijnt opeens niet meer te lukken

Op de één of andere manier ben ik de laatste weken (maanden?) in een andere culturele stroming terecht gekomen, want het gebeurt niet meer. Ik word veel te veel in beslag genomen om al mijn andere culturele verplichtingen na te komen.

Zo zijn er in deze tijd de vele extra vrije dagen. Het is bijna een culturele must om daar optimaal van te genieten. Er op uit trekken en genieten van het mooie weer, dus het culturele gedachtengoed van de laatste decennia volgend, zo veel mogelijk buiten zijn. 

En dan fietst het songfestival daar opeens ook nog doorheen. Voor velen een cult, maar voor mij zeker,  een cultureel gebeuren om  met mee te leven. Ik moet dat nu eenmaal zien en voor mijzelf becommentariëren.

En net als ik denk dat het allemaal wat rustiger gaat worden is de aftrap van het tennistoernooi Roland Carros. Ik weet nu al dat het in onze gezinscultuur past om daar zoveel mogelijk van te zien. De tv zal bij het avondeten weer aanstaan.

Ach, ik zal ophouden met zeuren. Juist al die wederkerende momenten maken mij vrolijk en blij. Ik ben een mens met heel veel interesses in en grote belangstelling voor diverse items. Ik vermaak mij opperbest.

Ik vermaak mij dus op vele terreinen, ook al woon ik niet in de meest geliefde stad, lees Amsterdam, bepaald door onder andere "de cultuur". Ik gedij heel best in mijn eigen kleine dorpje en dat zou mij ook lukken in de minst geliefde stad, lees Emmen. Ik ben echt zelf wel in staat om mijn eigen cultuur te creëren en op te zoeken.

Of dat nu gaat om een stukje cultureel erfgoed zoals een oude dorpskern of om een nieuwe beweging zoals de red hat sociëty. Met een beetje goede wil kun je overal komen om zodoende je eigen persoonlijke cultuur te laten groeien en ontwikkelen.

En tja, dan loop je het gevaar om even in een stroomversnelling te geraken waardoor er de dreiging ontstaat dat een een eerder ontstane cultuur teloor dreigt te gaan. Geloof me, ik ben te gehecht aan de hele cultuur rond het webloggen, het schrijven van stukjes, reacties geven bij anderen, dat blijf ik zeker trouw. Sterker nog, ik ga het weer hoger op mijn prioriteitenlijstje plaatsen, want ik begin het te missen.

                                                               klik

hanscke Vrijdag 25 Mei 2012 - 11:00 pm | | Standaard

negen reacties

Nanos

Je gebruikt toch zeker wel een feedreader? Dat scheelt een hoop vergeefse bezoekjes aan onververste weblogs.

Nanos, (E-mail ) (URL) - 26-05-’12 00:38
Hanny

Ach, je moet die dingen doen die je op dit moment leuk en interessant vindt. Is het hele leven niet een golfbeweging. Zo gaat het ook met culturele interesses.
Fijn pinksterweekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 26-05-’12 10:26
Sjoerd

Het bloggen is inderdaad ook een stukje cultuur, en allemaal hebben ze een eigen identiteit.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 26-05-’12 17:06
ria

We blijven toch ook wel Feuten hè ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 26-05-’12 19:55
Annemarie

tsja cultuur. Het is mara net hoe je het bekijkt. Je laat in elk geval vele wijzen zien. :-)
Het songfestival, ja dat zit ik nu ondertussen ook te bekijken.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 26-05-’12 21:32
Renesmurf

Cultuur is erg breed.

En het is altijd zo dat weblogland in het voorjaar altijd wat rustiger wordt, en na de vakantie komen de vakantieverhalen weer los en dan begint het nieuwe seizoen.

Maar nu dus vooral even buiten leven en zo.

Renesmurf, (URL) - 26-05-’12 21:47
staart

Doen wat leuk is En er is hier genoeg in Drenthe. Het songfestival sla ik over, maar een ritje door alle natuur en ciltuur sla ik niet af. Vorig jaar was de Drentse bluesopera Dat was echt COOL!

staart, (E-mail ) (URL) - 27-05-’12 09:15
Marjolijn

Vrijheid blijheid, lekker doen wat je wil doen, en wat er op dat moment het best past.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 27-05-’12 19:04
Thérèse

Maar het is weer een interessant logje geworden, Hanscke. Het denken over cultuur zo goed onder woorden te brengen. Je gaat je toch niet schuldig voelen over een tijdje minder schrijven en reageren? Geniet maar van wat er op je pad komt. Dat lijkt mij niet slecht, hoor!

Thérèse, (URL) - 28-05-’12 10:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.