AFGEBRANDE TENT

Soms kan ik echt geamuseerd glimlachen en heel soms schaterlachen  als ik voor de eerste keer een nieuwe reclameboodschap hoor. Het irritante aan reclameboodschappen zit hem in het feit dat je ze zo vaak moet zien of horen. Ze worden zo verschrikkelijk uitgemolken en dat maakt ze op den duur zo vervelend.

Zo heb ik de afgelopen dagen best een keertje moeten glimlachen om het radiospotje waarin er melding gemaakt wordt van een brand. "De hele tent is afgebrand" zo wordt er medegedeeld, waarop een niet goed opgeleide kracht gaat vragen om wat voor "soort tent" het gaat, een bungalowtent, een trekkerstentje of een tweepersoonstent met luifel etc. Het gaat helemaal niet om een tent, maar om een bedrijfspand. Met de domme vragen wordt de aandacht gevestigd op hoe belangrijk het is om goed geschoold personeel te hebben.

De paar keer dat ik het spotje gehoord heb, heb ik steeds even aan mijn vader denken. Mijn vader zei vroeger altijd, wanneer hij tussen de middag even thuis was geweest om te eten, dat hij weer terug ging naar de tent.

Ik heb altijd gedacht dat het een uitdrukking specifiek van hem was, maar dat is dus niet zo. Achteraf had ik dat ook wel kunnen weten. Er zijn immers toch ook de uitdrukkingen: de tent draaiende houden en de fameuze 'ballentent'.

Typisch, hoe kleine dingetjes je altijd bijblijven en dat dit op hele onverwachte momenten opeens weer in je gedachten komt. Het maakt, dat ik mij altijd blijf verwonderen en dat het mij blijft boeien over datgene wat er zich in ons brein afspeelt.

                                       klik

hanscke Dinsdag 12 Juni 2012 - 9:47 pm | | Standaard

zeven reacties

Annemarie

Er zijn inderdaad genoeg reclames waar ik even om moet glimlachen of zelfs schaterlachen!
leuke herinnering heb jij bij deze specifieke reclame!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 12-06-’12 23:10
Sjoerd

De tent afbreken heeft ook zo’n dubbele betekenis… Of een tent opzetten.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 12-06-’12 23:34
Renesmurf

Ik dacht altijd dat het iets Gronings was, zoals ze in Drente hun huis hun keet noemden.

Uit de tent lokken, ook zoiets.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 13-06-’12 00:03
Marjolijn

Dan hebben de reclamemakers hun doel bereikt,
De reclame blijft hangen en dat was de bedoeling.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 13-06-’12 07:20
Wieneke

Ik heb bij grote bedrijven gewerkt en die werden door mij en mijn collega’s dan ‘de toko’ genoemd. Dat is een piepklein Aziatisch winkeltje. Gewoon om te relativeren. ‘Hut’ is ook zoiets. Als je een enorm huis hebt met diverse opstallen: dan is het een hut. :-)

Wieneke, - 13-06-’12 09:21
Hanny

Juist dubbele betekenissen van woorden zorgen vaak voor een glimlach.
Prachtige foto van de zwanenfamilie! Hebben zij hun tent opgeslagen bij jou in de buurt?

Hanny, (E-mail ) (URL) - 13-06-’12 10:53
Ximaar

Bij mij is tent gekoppeld aan kroeg als in: ‘dat is geen leuke tent.’

Maar voor mij heb je de etymologie met de bovenste foto weer iets verruimd. Zoiets noem ik altijd een aardig optrekje en tentjes kan je ook aan hun puntje optrekken. :-)

Ximaar, (URL) - 13-06-’12 16:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.