VAN HET EEN


Van het één komt het ander. Onze, in mijn ogen, hele mooie houtenparketvloer was in de loop der jaren wat minder mooi geworden en zou eens geschuurd moeten worden. Maar toen kwam hond Hessel, dus niet zo'n goed plan...

Nu hond Hessel al weer aardig op zijn eerste verjaardag afstevent, leek het de tijd om, nog net voor de vakantie, de schuurpartij alsnog plaats te laten vinden. Omdat de plinten altijd een ergernis zijn geweest, omdat deze niet mooi zijn, leek het een goed plan om deze te laten vervangen door veel mooiere exemplaren. 

Strak plan!

Maar, de aangebrachte gootjes van de diverse snoeren dienden dan wel even verwijderd te worden. Deze waren niet meer nodig, de snoeren zouden achter de plinten weggewerkt worden.

En toen ging het balletje wat harder rollen. Met het verwijderen van de gootjes werd het behang ook behoorlijk beschadigd en het was nog maar de vraag of al die beschadigingen straks helemaal achter de plint zouden verdwijnen.

Omdat een kamer uitruimen echt heel veel werk is en we er geen trek in hadden om dit over een half jaar opnieuw te moeten doen is de schilder gebeld met de vraag of hij onze kamer na het parket schuren binnen afzienbare tijd van een mooi behangetje kon voorzien. Dat zou met enig uitstel, want het kon pas na het weekend, wel lukken. Dus dat was ook geregeld.

Tsja, een mooie geschuurde en gelakte vloer, een nieuw behangetje, daarbij zou nieuwe vitrage voor de ramen ook niet misstaan. Ook dat is tussen de bedrijven door in werking gezet. Alleen zit daar dan weer een levertijd van vier weken op. Jammer, maar helaas moet ik daar wel mee akkoord gaan, want ik vond ze zo mooi.....

En ach, als je dan toch bezig bent, er stond in plaats van de televisiekast al heel lang een tvdressoir op het verlanglijstje. Ook dat is geregeld en als het even meezit kan dat ding midden volgende week geleverd worden, tegelijk met het computermeubel. De aanschaf van dit laatst genoemde meubel was beslist noodzakelijk, omdat het vorige, gemaakt van geperst waaibomenhout niet meer in elkaar gezet kon worden.

Ik zit nu eenmaal graag gewoon met computer en al op een daarvoor goed ingerichte plek in de huiskamer. Ik ga wat computergebruik voor comfort en ik zie nog niet dat een tablet dit alles zodanig kan vervangen, zodat ik mijn o zo geliefde plekje niet meer nodig zou zijn.

Maar voor ik mij echt weer op mijn plekje kan settelen moet ik toch eerst enig geduld hebben. Er is stapje voor stapje heel wat over hoop gehaald en het zal de nodige tijd vergen om alles weer op de juiste plaats te krijgen. En nu maar hopen dat alles goed uitpakt en de veranderingen ook verbeteringen cq verfraaiingen blijken te zijn.

                                                                     klik

hanscke Zaterdag 30 Juni 2012 - 2:59 pm | | Standaard

elf reacties

Renesmurf

ja, zo gaat dat he, als het één aangepakt moet worden dan kan de rest ook wel. En als het budget het toelaat is het prima zo! Wordt vast mooi, wees nog even geduldig, alles heeft zijn tijd nodig.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 30-06-’12 16:44
Wieneke

Zie ik daar een leuke poes? Wie is dat?

Wieneke, - 30-06-’12 18:06
Sjoerd

En je bent er meteen weer voor jaren klaar mee. Alleen mis ik het plafond nog…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 30-06-’12 18:32
ria

Lekker hoor, zo’n zomerse opknapbeurt :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 30-06-’12 19:03
Annemarie

Als je eenmaal begint…. dan komt er zoveel meer bij!
Succes met de verbouwingen.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 30-06-’12 20:22
Di Mario

Tot aan een nieuwe deurbel of draaf ik nou weer teveel door. Zo is het bij ons wel gegaan namelijk. Dus…. pas maar op.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 30-06-’12 23:24
Hanny

Van het een komt het ander. Zo gaat dat meestal. En als het balletje eenmaal rolt, ga je ‘gewoon’ door. Nog even geduld en dan woon je in een geheel nieuwe kamer en heb je je eigen computerhoekje!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-06-’12 23:36
Marjolijn

Ja, zo gaat dat van het een komt het ander.
Ik stel het nog maar even uit.
Fijne zondag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 01-07-’12 06:19
Mirjam Kakelbont

Van het een komt ècht het ander! Als je computer er maar nooit de dupe van wordt :-)

Mirjam Kakelbont, (E-mail ) (URL) - 01-07-’12 20:44
platoonline

Maar dan zit je ook voor langere tijd weer goed, zo te lezen. Heel wat veranderingen. We zullen het straks zien op de foto’s. En moet Hessel nou straks sokjes aan in de woonkamer ;-) ?

platoonline, (E-mail ) (URL) - 02-07-’12 11:46
? Mel?dy ?

Jaha als je eenmaal 1 ding oppakken wilt blijken er ‘plots’ meer dingen nodig te zijn…. en ja beter alles in 1x goed dan tig keer een riedeltje te moeten herhalen.

Nog enkele dagen dan heeft mijn (v)echtgenoot vakantie en wordt onze woonkamer opnieuw in het behang en de verf gezet…. gelukkig hebben we geen houten vloer noch vitrages dus dat scheelt al een hoop maar ik zie er wel tegenop, kan slecht tegen rommel ;-)

? Mel?dy ?, (E-mail ) (URL) - 02-07-’12 12:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.