NOG NET NIET KOOPZIEK


       

Ik heb het flink te pakken en het moet niet erger worden, want dan zal de diagnose toch echt moeten luiden: ZIEK! (Nog) Geen zorgen, de laatste maanden zijn er inderdaad wel eens dagen dat mijn gezondheid niet helemaal is wat het moet zijn, maar daar doel ik niet op. Nee, als ik niet uitkijk ga ik aan een heel andere ziekte lijden, de koopziekte!

Steeds vaker vervoer ik mijzelf middels de digitale snelweg richting allerlei shops waar artikelen te koop staan die ik graag aan mijn bezit wil toevoegen. Van rode hoeden tot aan een computerbureau toe, om maar te zwijgen van kleding, boeken en cd's.

Zo makkelijk, ik hoef geen rekening te houden met openingstijden, niet met files en ook hoef ik mij niet druk te maken of er wel voldoende parkeergelegenheid zal zijn. Bij het betalen hoef ik niet op mijn beurt te wachten, ik kan alles helemaal in mijn eigen tempo doen.

Het uitsparen van de benzinekosten èn het parkeergeld weegt ruimschoots op tegen de verzendkosten, die trouwens lang niet altijd in rekening worden gebracht. Verschillende zaken brengen dit niet in rekening en gebruiken dit dan als lokkertje.

Een terrasje pikken doe ik bij mijzelf. Reuze voordelig! Dat geeft mij dan weer ruimte om wat extra'ste kunnen bestellen........ en zo kom ik steeds dichter bij het hellend vlak. Het gaat te gemakkelijk! 

Ach, het is nog niet echt dramatisch, maar ik moet wel mijn grenzen gaan bewaken. Het zou zo maar eens veel te gemakkelijk kunnen gaan worden. In het verleden had ik niet de tijd om na het horen van elk mooi deuntje mij naar de muziekwinkel te spoeden en kwam ik er langs, dan kon ik ook heel goed de muziekzaak voorbij lopen. Datzelfde gold ook voor de boekenwinkels. 

Nu hoor of zie ik iets en boem, ik ben direct in de gelegenheid om het aan te schaffen. De Peer Gyntsuite had ik nog niet op CD, dus die moest onmiddellijk aangeschaft worden na de openluchtvoorstelling. Een tijdje geleden heb ik  bij het uitkomen van de nieuwe CD van Rufus Wainright dit direct besteld, en hetzelfde heb ik met de nieuwe Kyteman CD gedaan. En van die laatste CD (van die anderen ook niet) heb ik dus helmaal absoluut geen spijt. Zo mooi!!! Luister zelf maar.

Voor de liefhebber de weergave van het pinkpopconcert. Voor mij is dat genieten.

hanscke Dinsdag 10 Juli 2012 - 9:25 pm | | Standaard

twaalf reacties

Annemarie

ja dat is het nadeel van online shoppen…

Maar het is natuurlijk wel leuk…
Goed voor je portomonnee dan weer niet. Maar als je maar gelukkig bent met je aankopen!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 10-07-’12 23:09
Marjolijn

Online shoppen kan heel plezierig zijn.
Het risico kan zijn dat je vaak sneller en meer shopt.
Veel plezier van je aankopen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-07-’12 05:35
Hanny

Alleen in uiterste noodzaak shop ik online. Ik wil er ‘gewoon’ niet aan beginnen, want ik denk dat ik ook verslaafd raak. En heb ik het idee dat dat zou kunnen gebeuren, begin ik er ook niet aan.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-07-’12 14:04
SUSKE

ik heb in de jaren dat ik internet heb ook interessante cd’s op de kop kunnen tikken.
Leuk orkest, kende ik niet.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 11-07-’12 16:31
Sjoerd

Je moet het gewoon in de gaten houden, want het loopt zo uit de hand. Net zoals vroeger bij Wehkamp.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 11-07-’12 19:49
ton

Ik zag The Kyteman Orchestra live in de Oosterpoort in Groningen. Pfff… hoe indrukwekkend!

ton, (E-mail ) - 11-07-’12 21:18
Renesmurf

Ik geniet lekker mee!

En ik koop ook wel eens wat via internet.

Winkels hebben niet altijd wat ik wil, ik ga soms niet eens meer kijken.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 11-07-’12 21:36
Di Mario

Ik ben echt een winkelmens. Tenminste als ik netjes word behandeld in de winkel. Anders ga ik wel naar een andere.

Love AS Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 11-07-’12 22:36
Bertie

O jé, dit herken ik. In zoverre dat ik telkens tijdig afhaak als het op betalen aankomt; dan wis ik de boel en zucht van opluchting dat ik de bedelstaf ontliep :-)
Maar ik moet zeggen dat ik het een van de beste mogelijkheden vind van Internet, naar eigen zin en tijd winkelen.
Alleen de terrasjes, die vind ik thuis niet hetzelfde.

Bertie, (E-mail ) (URL) - 12-07-’12 09:06
Merlijn

Van de aankoop van die Kyteman cd heb ik dus ook geen spijt, verder ben ik ook iemand die online bijna alles koopt wat los en vast zit.

Merlijn, (URL) - 12-07-’12 21:27
Thérèse

Wat een geluk dat ik bijna nooit online shop. Ik maak bijna elke dag een wandeling en soms naar ons winkelcentrum. Daar zijn al verleidingen genoeg. Kijk maar uit, Hanscke. :)

Thérèse, (URL) - 13-07-’12 12:30
plato

Kom jij nog wel eens buiten dan, als onlineshopster? Enfin, ik moet niet zeuren want ik koop ook boeken via bol.com. Goedkoper dan in de boekwinkel tenslotte. CD’s koop ik nauwelijks. Want we hebben tenslotte youtube.

plato, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 19:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.