TOERFLITS 1


Het was niet echt gepland om de Tour de France-étappe van vrijdag te gaan kijken. Voor de grap had ik wel gezegd, dat  we daar dan waarschijnlijk wel in de buurt waren. En we waren in de buurt!  Heel dicht zelfs. De Tour liep namelijk achter de camping langs.

Door het hele Tourgebeuren was er op de camping die ik uitgezocht had geen plek meer. We werden doorverwezen naar de camping in Lissac. Deze camping was niet zo in trek. Er werd even voor ons gebeld en een plaats gereserveerd en dat was maar goed ook. Het was het laatste plekje…..

De camping ligt prachtig gesitueerd, maar het sanitair was zwaar verouderd. Wel schoon overigens. Heel klassiek, zoals mijn echtvriendje het uitdrukte. We wisten dus dat we daar niet zo lang zouden blijven, maar de Tour lieten we nu zeker niet aan onze neus voorbij gaan.

Het was weer erg leuk om het hele circus voorbij te zien trekken. En dit keer voor ons na afloop dus geen lange file. Het was zeer comfortabel.  Ook vooraf geen lange reistijd. Toen we onze plaats ingenomen hadden, vonden we het toch wel erg dom, dat we geen stoeltjes meegenomen hadden. Geen nood, die waren zo gehaald!

Als ik dit vanuit thuis van te voren zo had moeten plannen was dit nooit gelukt. Dan had ik van te voren veel  te veel apen en beren gezien. En nu ging het zo maar op de bonnefooi.

                            klik

                                     klik

  

  

hanscke Maandag 23 Juli 2012 - 9:28 pm | | Standaard

zes reacties

Michiel

Vrijdag.. dat was die overgangsetappe waar Sanchez bijna won maar in de laatste honderd meter werd geklopt door Cavendish.

En jij stond daar ergens tussen depart en arrivé langs de kant? Ik ben jalours! Want ik ben Tourfan, ik heb sinds 1996 toen ik begon te kijken geen etappe gemist. Ik zou het graag eens vanaf de berm zien. En jij hebt dat nu al TWEE keer gezien!

Aan de andere kant, toen twee jaar geleden de Giro door mijn dorp reed ben ik uiteraard gaan kijken. Maar als je de wedstrijd wilt zien, kun je beter bij de TV blijven. Ach was dat met de 11 stedentocht van 25? jaar geleden ook al niet zo?

Toch leuk.Ben benieuwd naar je fotos.

Michiel, (E-mail ) (URL) - 24-07-’12 00:09
Hanny

Zo zie je maar weer dat iets dat je niet gepland hebt, fantastisch kan uitpakken. Fijn dat je zo genoten hebt!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 24-07-’12 00:36
Nans

grappig is dat toch, dat op sommige momenten het als vanzelf gaat! En soms heb je je dan van te voren druk gemaakt, voor niks…
In een flits voorbij, die tour, begreep ik van mijn zus, die een paar jaar geleden de Tour langs zag komen! Ik kan me voorstellen dat een echte fan onmiddelijk daarna achter de buis duikt om te kijken hoe dat verder af loopt.

Geniet van de vakantie! waar die je nog naar toe gaat brengen…
grtz

Nans, (E-mail ) (URL) - 24-07-’12 08:28
Renesmurf

ik heb de finale in Parijs eens meegemaakt, zo rond eind jaren 80 begin 90. We waren toevallig op vakantie in Parijs, en we pikten dat ook even mee.

Mwa, ik vond het niet echt wat.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-07-’12 18:00
plato

Geweldig, je kon ze bijna aanraken (wat veel mensen ook probeerden). Erg leuk.

Ik was in 2006 in Parijs, juist op de dag dat de tour daar eindigde. Ik herinner me dat het zo druk was dat ik uiteindelijk naar het grote scherm ben gaan kijken. Dagen later stonden de dranghekken er nog. Zo veel was er op te ruimen.

plato, (E-mail ) (URL) - 25-07-’12 14:54
staart

Wat leuk!

staart, (E-mail ) (URL) - 28-07-’12 22:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.