ROLWISSELING


Vandaag was het zo'n dag, een dag waarop niets gaat zoals je (in dit geval ik) het graag gewild zou hebben dat het ging. Het gesprek dat gevoerd moest worden met een klas en enkele collega's liep niet zoals ik verwacht had. In een direct daarop volgend gesprek met een individuele leerling uit een heel andere klas, werd duidelijk dat zij het contract, opgesteld door haar mentor om een betere leerhouding te bewerkstelligen, niet zou tekenen.

In een telefonisch gesprek wat daarop volgde, werd het mij volkomen duidelijk dat er echt geen mogelijkheden meer waren om een tijdelijke collega voor ons team te behouden. En of dat nog niet genoeg was deelde een half uur later een aangetrokken docent op contractbasis voor een facultatief vak mij mede niet met de werkruimte accoord te kunnen gaan en er daarom vanaf zag om de 20 weken durende cursus te gaan geven.

Op zo'n dag is het beslist niet leuk om teamvoorzitter te zijn. Ik heb na dit hele gedoe dan ook met plezier nog even twee uren gewoon lesgegeven. Een verademing. Daarna had ik een vergadering met de commissie cultuur en identiteit, maar daar weet ik niet meer zoveel van. Ik heb in die tijd oplossingen bedacht voor een aantal van bovenstaande problemen en ik lijk daar zo op het eerste gezicht aardig in geslaagd. 

Morgen gelukkig niet weer zo'n dag. Dan heb ik een heel andere taak. Ik ben dan een dag gewoon een doorsnee oma. Ik ga naar dochterlief en piepmuis. Maar onderweg steek ik als schone moeder eerst even aan bij schone dochter om haar mooie dikke buik te bewonderen, want binnen niet al te lange tijd zal ik oma zijn van twee kleinkinderen. Morgen dus een geheel andere rol en een geheel andere functie dan vandaag maar zeker niet minder interessant.

hanscke Maandag 27 Maart 2006 - 11:17 pm | | School perikelen

vijf reacties

Hansje

Zo’n dag kun je ook maar beter meteen maandag achter de rug hebben…
Veel plezier, morgen!

Hansje, (URL) - 27-03-’06 23:42
Renesmurf

Het leven kent zijn ups en downs.
Maandagen zijn op zich meestal al niet het leukst.

Renesmurf, (URL) - 27-03-’06 23:46
SMEK

Fijne dag inderdaad, morgen hopelijk een betere!

SMEK, (URL) - 28-03-’06 06:24
Rose

Goed ter afwisseling. “The sweet ain’t never as sweet without the sour”

Rose, (URL) - 28-03-’06 16:02
Ster

Het is de afwisselig die je in balans houdt. Was het leuk vandaag?

Ster, (URL) - 28-03-’06 20:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.