TOERFLITS4


Opeens besef ik dat ik weer weet waarom ik vakantie zo leuk vind. Niet alleen om al het moois wat ik zie, want dat is er weer volop.  Mooie stadjes en plekjes genoeg. Turenne , Beaulieu en Collonges la Rouge  (popupfoto) om maar eens wat te noemen. Het  laatst genoemde stadje doet  mij denken aan een soortgelijk stadje in Bretagne, (ik dacht dat het  Locronan was). Daar is alles in het grijs en hier zijn alle huizen van rode steen opgetrokken.  Brive en Tulle vallen wat tegen, maar Rocamadour,  is dan weer wonderschoon. Maar zoals  gezegd, dat is niet het enige wat mij in de vakantie trekt. Nee, na een goede week merk ik dat ik wat in de rust kom. Het Vrouw Holle(n) gevoel gaat er wat af. Ik kan dan genieten van hele kleine dingen. Bijvoorbeeld dat ik aan waslijn kan zien dat manlief heerljk met de wasknijpers heeft gespeeld. Ze zijn op een manier geplaatst, dat er geen patroon in zit, maar dat er ook niet één keer een zelfde kleur naast elkaar hangt. Samen hebben we hier dan veel plezier om. Ook kan ik met veel genoegen  kijken en luisteren naar de regen. Na de extreme hitte van een paar dagen heeft een onweersbuitje voor enige afkoeling gezorgd. Vandaag is het zelfs mogelijk geweest om een aardige wandeltocht van bijna vier uren te maken.  Deze randonnee of, zo u wilt, balade à pied is in een boekje te vinden en loopt vlak langs de camping. Dit keer zijn we met ons drieën gegaan.  Hond Hessel heeft veel los kunnen lopen en dit keer heeft hij het tot een goed einde gebracht.

 

hanscke Zondag 29 Juli 2012 - 6:52 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Puur genieten, Maar daar hoef ik niet voor op vakantie. Met de Eifel en de Ardennen naast de deur blijf ik lekker thuis.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 29-07-’12 21:28
Marjolijn

Eerst een beetje afkicken van de druk van alle dag.
Daarna komt het echte vakantie gevoel wel boven.
Lekker genieten meis.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-07-’12 05:56
plato

Ja, als ik de eiffel en de Ardennen naast de deur had (Sjoerd), bleef ik ook thuis. Maar voor ons soort mensen is het buitenland toch wel een uitkomst.

plato, (E-mail ) (URL) - 31-07-’12 16:59
Rob Alberts

Ik heb even bijgelezen.
Jullie vakantieverhalen zijn plezierig om te lezen.
Ik wens jullie nog een mooie tijd.
Zonnige zomergroet

Rob Alberts, (URL) - 01-08-’12 21:22
Bertie

Zonet heb ik alle tourflitsen achter elkaar gelezen en ik moet zeggen dat ik je benijd. Frankrijk is mooi en je tijd naar je eigen zin in te kunnen delen is great.
Maar inderdaad, de Ardennen en de Eiffel, de Moezel en veel andere streken in Duitsland zijn ook mooi, vooral als je niet in de toeristendrukte verblijft.

Bertie, (URL) - 01-08-’12 21:33
Ximaar

De bovenste foto vind ik mooi. Huizen, kloosters en kastelen tegen een bergwand geplakt blijven me fascineren. Ik zou er alleen voor geen goud willen wonen, daar ik flinke hoogtevrees heb.

Een jaar of 15 terug heb ik in dit gebied gefietst, via o.a. Ussel en Figeac en vervolgens met de Tarnkloof mee omhoog richting oosten. Die Tarnkloof is me het beste bij gebleven. Maar ook dat ik in flink wat dorpjes en stadjes kwam waar de jeugd vertrokken was en de helft leeg stond.

Ik meen dat het in Figeac of Gramat was waar ik ‘s avonds een restaurant binnenging. Ik wachtte op de kaart, maar die kwam niet. Wel kreeg ik een prima groenteschotel en later suacijzen met aardappels en wijn. Het kostte vrijwel niets. Toen ik naar buiten ging door de andere deur zag ik het briefje dat er deze dag maar 1 maaltijd was. Waarschijnlijk was ik op dat moment ook nog eens de enige toerist.

Ximaar, (URL) - 06-08-’12 23:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.