CORREZE

EINDELIJK


Na twee reisdagen en twee dagen waarin de tijd opgaat aan wassen, strijken, opruimen, schoonmaken, tuin fatsoeneren, buurpraatjes, vaderbezoek en boodschappen doen is eindelijk de tijd aangebroken om de draad van het bloggen weer op te pakken.

Ik kijk terug op een fijne vakantie waarin ik weer heel veel (moois) heb gezien. De Corrèze is een streek die mij zeker aanspreekt. Het landschap is lieflijk heuvelachtig met veel afwisseling van bos, weiden en landbouw en talloze vaak oude stadjes waarin, heel gewoon, ook gewoond en geleefd wordt. Dit in tegenstelling tot andere delen van Frankrijk, bijvoorbeeld de Auvergne. Daar is heel veel leegstand in de dorpjes waardoor de streek door de ontvolking voor mij iets triest krijgt.

Ook dit jaar heb ik wel gezien, dat er ook op het platte land in Frankrijk, dus ook in de Corrèze in de laatste decennia heel veel is veranderd. Winkeltjes als epicerie, alimentation, boucherie/charcuterie en zelfs de 8 à huit of de boulangerie/patisserie zijn hier niet meer te vinden. Maar het verschil met de Auvergne is, dat er (bijna) geen leegstaande winkelpanden met witgekalkte etalageramen of nog erger, met dichtgespijkerde puien zijn. Zoals gezegd, er wordt in de dorpen gewoond. Alles ziet er goed onderhouden uit en veel vroegere winkelpandjes zullen een woonbestemming hebben gekregen.

Ach ja, tijden veranderen en dat brengt mij naar de uitleg van de inzetfoto. Er is altijd wel iets "gewoons" wat mij in zo'n vakantie opvalt. Dit jaar waren het de BHbandjes. In vroeger tijden was een BH een geheimzinnig en daardoor misschien wel een erotisch kledingstuk wat beslist aan het oog van het volk onttrokken diende te worden. Zelfs de bandjes over de schouders moesten onzichtbaar zijn. Dit jaar schijnt het afgebeelde shirtje grote mode te zijn. Diepe schouderuitsnijdingen waardoor de gekleurde bandjes van de BH dus met opzet goed zichtbaar zijn. Ook jurken die op de rug net iets te laag uitgesneden zijn waardoor de achterzijde van de BH goed zichtbaar wordt heb ik vele malen gezien.

Was ik vroeger nog wel eens gecharmeerd van een mooie kleine tattoo op een goedgespierde bruine mannenarm, tegenwoordig is er bijna geen man meer te vinden die zijn armen niet vol heeft staan met allerlei figuren. Ik kan niet anders zeggen dan dat door de veelheid van al die getattoëeerde ledematen de aantrekkingskracht voor mij verloren is gegaan.

Ach, het is de nieuwe tijd, zal ik maar zeggen. Al ben ik soms geneigd te denken, dat alles blijft zoals het is. Toch weet ik tegelijkertijd ook bijna zeker, dat er over een aantal jaren iets veranderd zal zijn zodat het beeld van de onderstaande foto's nooit exact hetzelfde zal kunnen zijn.                                                    

                                            klik
hanscke Zaterdag 11 Augustus 2012 - 12:15 pm | | Standaard

elf reacties

Hanny

Bij jonge meiden staat het wel grappig die bh-bandjes. Zodra de vrouwen wat ouder en forser zijn, vind ik het nog steeds geen gezicht. Net zo min als al die getatoeëerde armen etc.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-08-’12 15:28
Sjoerd

Als je zelfs in frankrijk een Aldi kunt vinden hoef je niet meer op vakantie. De charme gaat er een beetje vanaf dan. Overigens vind je bij mij geen tattoo…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 11-08-’12 17:40
Marjolijn

Welkom thuis.
Fijn dat je een fijne vakantie hebt gehad.
Nee, al die tattoo’s hoeven voor mij ook niet.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-08-’12 18:18
Rob Alberts

Een nauwelijks zichtbaar bandje of toegevoegde lichaamsversiering werkt erotiserend op mij.
Maar robuust zichtbare onderkleding en forse inktvlekken laten mij afkeren.
Word ik oud?
Doorleefde woonomgevingen raken mij weer wel positief. Mooi dat Correze jou zo bekoort heeft.
De wisseling tussen oud en nieuw blijft een vraagstuk waar niet zo maar een juist antwoord voor te vinden is.
Welkom terug.
Fijn dat je mooi weer hebt meegenomen.
Zo kunnen we hier in Nederland nog lekker nazomeren en mijmeren.
Zonnige vakantiegroet

Rob Alberts, (URL) - 11-08-’12 19:09
Di Mario

Het is alleen wel zo dat mochten die bandjes weer veranderen van mode, dan kun je makkelijk iets anders doen. Het nadeel met 6000 tatoes per arm is dat wat moeilijker te veranderen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 11-08-’12 22:41
Annemarie

Die bandjes zie je bij mij ook..
Maar probeer ze aan te passen aan mijn kleding. ;-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 12-08-’12 22:12
Margo

Ik heb ook een jurkje dat zo uitgesneden is, en heb die nog niet gedragen zonder vestje. Want ik heb geen bh die eronder past. Er zijn beha’s die op de rug ook zo uitgesneden zijn en dus onzichtbaar zijn onder zo’n shirtje of jurkje. En toen zag ik net als jij ook vrouwen met de bandjes duidelijk zichtbaar. Ik vind het slordig, om niet te zeggen ordi. Dus ik ga op zoek naar de juiste bh!

Margo, (E-mail ) (URL) - 13-08-’12 01:00
Bertie

Er zijn beha’s met doorzichtige bandjes die je bijna niet ziet.
De vrouw op de foto ziet er wel leuk uit, de kleuren van bandjes en jurk gaat goed samen.
Erger vond ik de tanga, bij voorkeur gedragen onder een dunne witte broek waardoor je de billen zag lillen.
Maar je hebt een mooie vakantie achter de rug; die grote landen bieden zoveel, er is werkelijk voor iedereen iets moois te vinden.

Bertie, (URL) - 13-08-’12 09:04
SUSKE

vraag me niet waarom, maar ik houd niet van die BH-bandjes die te voorschijn komen.
Foto’s geven een moment in de tijd weer. Dus zijn enkele details reeds nu al veranderd.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 13-08-’12 21:44
ton

Wij zijn ook enkele malen met veel plezier in de Corrèze geweest, in de gemeente Eyburie, dicht bij Uzerche. Heerlijke rust in een mooi landschap.
Ik heb mij overigens voorgenomen desnoods als de laatste man op de wereld te sterven zonder tatoeage, oorring of andere of piercing.

ton, (E-mail ) - 15-08-’12 17:57
plato

Ach ja, we willen graag vasthouden, maar het touw van de tijd glijdt onmerkbaar uit onze handen. Toch zijn we verbaasd als we het laatste eindje plotseling voelen. Waarom zijn we zo?

Maar goed, als alles toch verandert, dan kunnen ze misschien een BH zonder bandjes bedenken die toch nagelvast op zijn plek blijft. Of is die er al. Ik loop wel eens achter.

plato, (E-mail ) (URL) - 16-08-’12 18:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.