EXPOSITIES


Heel even heb ik gedacht de informatie over de kunstsculpturen waarmee ik het vorige blogje geëindigd ben, niet meer tot mijn beschikking te hebben, maar gelukkig, met een beetje zorgvuldig zoeken kwam de flyer weer te voorschijn, maar daarover straks meer. 

Wanneer ik, waar dan ook, wandelingen maak, zie ik veel. En als ik dan een beschreven route loop, moet ik ook echt alles zien wat er beschreven staat. Zo ook de afbeeldingen die in de beschrijvingen weergegeven zijn. Onderweg kom ik dan ook allerlei andere zaken tegen, zoals uitgestalde kunst. Altijd aardig om even te zien, alhoewel we niet altijd op de uitnodiging ingaan om de expositie te komen bekijken. In deze wandeling kwamen we langs een expo van mozaïeken.

In kerken zijn vaak exposities van schilders te vinden. Het schilderij te zien op de eerste popupfoto was in een kerk in Turenne te bewonderen. Ik vond de kleurstelling erg mooi. Eigenlijk had ik deze foto niet mogen maken, want fotograferen was niet toegestaan, maar dat heb ik te laat gezien. Hierdoor was ik zo geschrokken waardoor ik vergeten ben om een flyer of een visitekaartje van de schilder mee te nemen.

En dan kom ik bij de expositie van de beelden. Deze was te vinden in Uzerche. Maar hoe ik ook gezocht heb op internet, ik kon nergens een vermelding vinden over deze expositie en ik was de naam van de maker vergeten. Gelukkig vond ik dus de flyer terug. De beelden zijn gemaakt door Jurga. Ze schijnt een veelzijdig kunstenaar te zijn en met haar naam is de info dus wel te vinden. Op www.jurga.org ,tabblad sculptures, is meer over haar werk te vinden.

Het aantal exposities was in deze streek beduidend lager dan in Bretagne, maar wat ik gezien heb vond ik wel erg mooi. Het enige museum wat ik in deze vakantie bezocht heb is het porseleinmuseum in Limoges, maar daarover schrijf ik een andere keer.

                                   klik                                             
                                          klik                                                   

hanscke Donderdag 16 Augustus 2012 - 10:38 am | | Standaard

negen reacties

roosnans

Mooi, die beelden!
Leuke dingen/mooie plaatsen heb je gezien in je vakantie!!!
En mee-genoten door je blog.

grtz

roosnans, (URL) - 16-08-’12 16:38
Annemarie

Dat heb ik ook hoor…
Dan wil ik ook alles gezien hebben!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 16-08-’12 18:24
Marjolijn

Dat blauwe kunstwerk is heel mooi…!!
Fijne avond.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 16-08-’12 18:43
Renesmurf

ja,vooral tijdens een vakantie mag ik wel graag eens even kijken.

Maar wie het gemaakt heeft en zo, dat intereseert me minder, ik aanschouw dan gewoon het werk, en het gebouw natuurlijk, alsmede de medebezoekers.

Renesmurf, (URL) - 16-08-’12 20:40
Sjoerd

Ik kijk wel kunst als ik er per ongeluk mee in aanraking kom. Er naar op zoek gaan doe ik zelden.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 16-08-’12 21:25
Thérèse

Hoe doe je dat met Hessel? Want die mag bijna nergens mee naar binnen, denk ik. (Alsof honden niet van kunst en cultuur kunnen genieten, arme dieren….)

Thérèse, (URL) - 16-08-’12 21:40
Hanny

Als je een route volgt, zoals wij de stadswandelingen, dan wil ik ook alles zien. Het komt er bij ons dan niet van om ergens binnen te kijken.
Het is een schitterend schilderij dat je laat zien. Ook de beelden spreken mij zeer aan.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-08-’12 00:40
ria

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 17-08-’12 19:48
Ximaar

Omdat ik elke dag 100km verder slaap ga ik niet op alles in wat er onderweg te bekijken is. Mij gaat het vooral om het proeven van de sfeer. ‘s Avonds doe ik immer een stadswandeling, maar dan is al erg veel gesloten. Erg vind ik dat niet. Onderweg bekijk ik ook graag kunstwerken als aparte sluizen. Pas bij rotweer of iets heel aparts ga ik een museum of een kasteel in.

Ximaar, (URL) - 18-08-’12 00:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.