MOOI WEER CADEAU


Sommige dagen in het leven zijn net als cadeautjes, je krijgt het gewoon.  Neem nu het mooie weer van de afgelopen week. Na een paar niet zulke mooie zomers, noch in Bretagne, noch in Nederland, is er opeens weer een zomer met heel veel mooi weer. Daar in Frankrijk en hier in Nederland.

Zo ervaar ik het gezellig samen op een terras even met iemand bijkletsen als een zomers cadeau. En dan helemaal als ik daar op de fiets heen kan zonder jas of vest aan te hoeven hebben en er geen harde wind staat. Met de gezelligheid nog in mijn hoofd ervaar ik de ongeveer vijf kilometer terug fietsen naar huis als een geschenk. Ik voel mij dan gelukkig. Ik geniet er van, met volle teugen.

Zo kan ik ook zo genieten van mijn kleindochter. In de vakantie jarig zijn zal niet altijd even leuk zijn, maar een verjaardag in kleine kring achteraf vieren heeft toch ook zijn charme. Het taartje met een kaarsje in de vorm van het cijfer zeven smaakt achteraf ook heel lekker. En een extra cadeau is ook van harte welkom, want het echte cadeau, een abonnement op Kids was natuurlijk al lang voor de verjaardag geregeld. Altijd weer leuk om elke week een tijdschrift in de brievenbus te vinden die voor jou bestemd is.

Groot was mijn eigen verbazing toen ik zelf, vlak voor het weekend, een grote witte enveloppe via de post bezorgd kreeg. Een beetje angstig maakte ik de enveloppe open, want ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het bleek een klein boekje te zijn met de titel 'Lachen is gezond' geschreven door Jan Willem Grift. Het is een boekje wat een zeer beperkte oplage heeft met de bedoeling het door te geven zodra je het uit hebt. Medeblogster Ria had hier melding van gemaakt op haar blog en de vraag gesteld wie er belangstelling voor had. Ik had haar laten weten hier wel belangsteling voor te hebben. Als dan de keuze op mij valt, er waren meer belangstellenden, en ik krijg het toegestuurd, dan ervaar ik dat als een cadeautje. 

Het boekje mag ik natuurlijk niet houden, maar moet doorgegeven worden. Aan de lezers de vraag, wie heeft er belangstelling? Het zijn leuke columns over actuele gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 

Cadeautjes brengen plezier in het leven en daarom vind ik het raadselachtig dat ik soms moeite heb om antwoord te geven als mij gevraagd wordt wat ik bijvoorbeeld voor mijn verjaardag wil hebben. Na mijn bezoek aan het porseleinmuseum zal ik nooit meer om een antwoord verlegen zitten. Doe mij maar een vaasje cadeau. Groot, klein, maakt niet uit, met een vaasje maak je mij blij. Het is een wat vreemd blogje geworden, een samenraapseltje van van alles wat. Moet een keer kunnen. 

hanscke Zondag 19 Augustus 2012 - 8:23 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Ik begin langzaam nieuwsgierig te worden naar dit boekje, brillie, ria nu jij…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 19-08-’12 22:23
Hanny

Verjaardagen in de vakantie kunnen heel leuk zijn. Mijn dochter was meestal ook in de vakantie jarig en dan stonden we op de camping waar ze zeer veel mensen kende. Heel gezellig zo’n stel mensen voor de caravan.
Vaasjes, in welke vorm dan ook, zijn altijd leuk om te krijgen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 19-08-’12 22:50
Annemarie

Cadeautjes zijn altijd leuk om te krijgen inderdaad.. :-)

Maar dat weer, pfff.. Ik ben allang blij dat het hier ‘s nachts zo afkoelt! Ik hou gewoon niet zo van de zomer, ben meer een wintermens. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 19-08-’12 23:07
Renesmurf

Ik wens je veel succes met het vinden van een volgende lezer! En anders weet Ria er nog wel een paar.

Geniet er lekker van, voor je er erg in hebt is het weer voorbij.

Renesmurf, (URL) - 20-08-’12 00:22
Marjolijn

Kadootjes krijgen is altijd leuk, geven nog leuker.
Geniet nog maar lekker van dit mooie terrasjes weer.
Fijne maandag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 20-08-’12 04:59
ria

Ik las het al en het is leuk! Zoals Hanscke ook al zegt, een cadeautje voor even om weer door te geven. Kleine moeite en plezier voor velen.

ria, (E-mail ) (URL) - 20-08-’12 20:31
Bertie

Alle dingen die je extra krijgt voelen als een cadeautje, ook het mooie weer dat ondanks de overdreven zon nog altijd beter is dan herfstig gekwakkel.
Voor je kleinkind is een na-presentje eveneens een extraatje wat zeker gewaardeerd zal worden. Denk ik.
Veel plezier met het doorgeefbundeltje, een leuk initiatief!
En succes met je porseleinvaasjesverzameling!

Bertie, (URL) - 20-08-’12 22:02
plato

Mooi blogje. En dat doorgeven van dat boekje is inderdaad een heel leuk gebaar. Zo te zien is Sjoerd wel geïnteresseerd.

plato, (E-mail ) (URL) - 22-08-’12 17:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.