HOE OUDER


Misschien nog onder invloed van de vakantiegevoelens, ook dan gaan we wel eens naar een festiviteit, expositie of anderszins een bijeenkomst waar we normaliter nu niet direct te vinden zouden zijn, opperde ik afgelopen zaterdag het idee om naar een oldtimerfestival te gaan. Wanneer zo'n oud brikje mij passeert kijk ik er altijd met veel belangstelling naar. Het leek me daarom wel eens leuk om er nu eens heel veel bij elkaar te zien. Het was mooi weer en om eventuele parkeerkosten uit te sparen besloten we om op de fiets te gaan.

Zo vertrokken we al vroeg in de middag met hond Hessel, springer en hondenkar richting Twijzelerheide. Na onze fietsen geparkeerd te hebben, gratis, maar dit gold ook voor de auto's, moest er zeven euro pp betaald worden alvorens we het terein op mochten stappen. In mijn ogen best wel duur, maar ach, soms moet je over die entreegelden heenstappen. Eenmaal op het terrein aangekomen kwam ik ogen tekort. Nu ben ik niet zo'n kenner, maar er waren hele mooie exemplaren bij. Ik ben niet zo'n liefhebber van die hele grote slagschepen, maar onderstaandvrachtwagentje vond ik een dotje

.

Er was dus van alles, auto's,bussen, grote vrachtwagens, brommers, motoren, maar ook een brandweerauto. Toen ik hier bij stond te kijken, sprak een man mij aan. Hij nodigde mij uit om achter het stuur plaats te nemen, dan zou hij een foto van mij nemen.

 

Dit herinnerde mij even aan een inmiddels al lang vervlogen wens om ooit vrachtwagenchauffeur te worden. Dit zal wegens mijn huidige leeftijd nooit meer in vervulling gaan. Hier is wel een andere wens voor in de plaats gekomen. Als......als ik ooit over veel, heel veel geld zou kunnen beschikken, dus zeg maar, als ik ooit een loterij zou winnen, dan ga ik op zoek naar een oldtimer. Ik zie me al rijden in zo'n prachtige Renault Dauphine of iets dergelijks.

                     (klik op de foto's)

hanscke Maandag 03 September 2012 - 11:27 am | | Standaard

twaalf reacties

Wieneke

Maar zijn die kleinere oldtimers dan zo vreselijk duur? Je hoeft geen wegenbelasting te betalen in ieder geval. Leuke foto van jou achter dat stuur.

Wieneke, - 03-09-’12 13:33
Di Mario

Owh. die oude brandweerauto…om bij te watertanden.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 03-09-’12 15:36
Plato

Ik ben geen autorijder maar dit is toch wel leuk. Van die oldtimers die vroeger gewoon in de straat stonden. Voor mij was dat de jaren vijftig toen er nog maar weinig auto’s waren. Leuk verslag. Ik kan me helemaal voorstellen dat jullie daar hebben lopen genieten.

Plato, (E-mail ) (URL) - 03-09-’12 16:01
Annemarie

Daar heb je dan inderdaad echt een geldzak voor nodig.. Want dat onderhoud, dat is best duur!! :-)
Mooie exemplaren en ja die vrachtauto’s zijn tof!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 03-09-’12 16:03
Hanny

Oude voertuigen vind ik veel mooier dan alle gestroomlijnde nieuwe exemplaren.
Heb je ooit nog eens tijd over, kun je zo bij de vrijwillige brandweer! :-)

Hanny, (E-mail ) (URL) - 03-09-’12 16:10
Renesmurf

ja, dat is wel eens leuk om te zien.

Wel jammer dat het zo prijzig is, ik vraag me dan af, moet dat nou?

Maar goed, met mooi weer is het dan ook al snel gezellig, je ziet nog eens wat en dan is het een leuke dag.

Renesmurf, (URL) - 03-09-’12 17:12
Marjolijn

Ja, dat is leuk..!!
In het zonnetje tussen de klassiekers wandelen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 03-09-’12 18:49
Nans

Go girl! Stoer in die brandweerwagen!
Dat vrachtautotje is erg leuk, daar zou ik nou voor gaan!
Grtz

Nans, - 03-09-’12 19:37
Sjoerd

Ik was ergens anders tussen de oldtimers… Je weet ik kan daar echt van genieten. Alleen de geur al van olie en benzine. Mooie foto op de brandweerwagen, een Opel Blitz.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 03-09-’12 20:39
Thérèse

Wat leuk dat je zo genoten hebt, Hanscke. IK geef er niets om, maar aan jou is het wél besteed en dan nog een leuke foto ook.

Thérèse, (URL) - 04-09-’12 18:40
ria

Oh, dat wilde ik ook, vrachtwagenchaufeur leek me eindeloos, nu niet meer hoor, maar vroeger wel dus. Zo’n oldtimer hoeft helemaal niet zo erg duur te zijn hoor, het is maar wat voor eisen je stelt en bekleding kan je zelf vaak heel veel aan doen. Wij hebben onze spit ook zelf helemaal opgeknapt.

ria, (E-mail ) (URL) - 04-09-’12 19:31
Laurent

Grappige autootjes, die Dauphines. Ze hebben er uiteindelijk veel teveel van gemaakt, de laatste series kregen ze niet mere verkocht, heb ik eens gelezen.

Laurent, (URL) - 08-09-’12 12:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.