GEZICHT


De start van dit nieuwe schooljaar heeft voor mij een ander gezicht in vergelijk met andere jaren. Meestal vind ik zo'n eerste week met de verschillende introductieprogramma's bovenmatig veel inspanning en energie vragen. Voor mijn gevoel valt dat dit jaar wel mee, terwijl ik toch twee nieuwe groepen heb moeten opstarten. Misschien speelt het mee dat deze groepen al oudere jaars zijn.

Misschien speelt ook mee, dat ik door mijn voetblessure genoodzaakt ben, om alles wat ik doe, zoveel mogelijk vanuit één werkplek te doen. Ik kan dus even niet hollen vliegen en draven . Dit schijnt bij mij een gevoel van rust te creëren.

Thuisgekomen geef ik mij dan ook maar over aan activiteiten die ik vanaf de bank kan doen. Het is dan ook niet zo vreemd dat mijn hand zich dan nog al eens uitstrekt naar de afstandsbediening. Tennis en politieke debatten wisselen elkaar met de regelmaat van de klok af.

Ik kan dan ook niet anders zeggen, dan dat ik dit keer de verkiezingscampagne aardig volg. Niet dat ik er ook maar iets wijzer van word, want ik weet nog steeds niet op welke partij ik moet gaan stemmen. Ik stem namelijk niet op een persoon, maar op een partij. En als ik helder heb welke partij het moet gaan worden, pas dan komt de persoon in beeld.

Ondertussen heb ik mij wel even opgewonden over het schilderij van B. Jolink. Hierover heb ik een heel duidelijke mening. Ik vind niet dat je iemand op de manier zoals hij het gedaan heeft, in beeld kunt brengen. Misschien zou het in cartoonvorm met bijbehorende tekst, waardoor het naar de komische kant getrokken wordt, gekund hebben.

Dit gaat mij te ver. Ik zou het dan ook geen kunst willen noemen. Persoonlijk zou ik dhr . Joling willen aanraden om, wanneer hij zich zo nodig in de schilderkunst moet uiten, hiervoor een ander genre te zoeken. Geef het schilderij dan wat mij betreft een klinkende titel en laat het dan verder aan ons over wat wij er in willen zien.

                                                     (klik)

hanscke Donderdag 06 September 2012 - 9:38 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

Het vervelende is dat je niet zeker weet wat de partij, die je kiest om bepaalde denkbeelden of ideologieën, moet inleveren van die denkbeelden en/of ideologieën om een coalitie te kunnen vormen. Ik weet echt niet op welke partij ik moet stemmen. Ik heb al eens geroepen dat ik het stemformulier blanco laat.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 06-09-’12 23:14
Marjolijn

Hou het maar lekker rustig, maar hoop dat de blessure ondertussen wel snel weer overgaat.
Op naar een zonnig weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 07-09-’12 06:00
plato

Inderdaad, het zou om het partijprogramma moeten gaan. Maar je weet het. Velen gaan voor het gezicht van de in hun ogen grote leider. Maar ook als je voor dat partijprogramma gaat, blijft het moeilijk. Want dan komt het dilemma: strategisch of ideologisch kiezen. Vele jaren heb ik strategisch gekozen. Maar ik geloof dat ik dat deze keer maar eens niet doe.

M.b.t dat werk van Jolink kan ik het wel eens zijn. Alhoewel ik niet de neiging heb om de heer GW erg te sparen, vind ik het werk wansmakelijk. Het was bedoeld als decorstuk geloof ik.

Het beste met de voet. Bij mij zijn de foto’s gisteren gemaakt. Volgende week weet ik hoe mijn voeten en knieën ‘erbij staan.’ Ik ben een beetje nerveus.

plato, (E-mail ) (URL) - 07-09-’12 09:39
Renesmurf

dhr Jolink mag maken wat die wil.

En als mensen er aanstoot aan nemen is het geslaagd.

Wat mij betreft wordt de PVV verboden, dat is een geen partij.

Ik ben er al uit wie ik ga kiezen.

Renesmurf, (URL) - 07-09-’12 20:36
Annemarie

Tsja als je gebonden bent aan 1 plek dan doe je het algauw rustig aan. Ik hoop dat met rust het snel beter gaat met je voet!! :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 07-09-’12 22:02
Bertie

Allereerst beterschap, ik hoop dat je je gauw weer beter kunt bewegen.
Het schilderij van Jolink heeft te maken met de teksten van zijn liedjes, las ik.
Wat hij schildert is tamelijk grof maar kunst moet wel vrij zijn, daarin ben ik het met Renesmurf eens.

Bertie, (URL) - 07-09-’12 23:49
Agnès

Ik begin dit jaar voor het eerst NIET aan een nieuw schooljaar…aan de ene kant een beetje onwennig, maar aan de andere kant ook een vrij gevoel… de verkiezingscampagne volg ik op de voet, maar of je er nu wijzer van wordt… voor het eerst voel ik me heel onzeker over op welke partij ik wil stemmen… mijn oude getrouwe partij zint me niet meer…wat nu…het debatteren brengt aan de ene kant meer verheldering, maar aan de andere kant weer niet…ik ben zo’n zwever geworden….Agnès

Agnès, (E-mail ) (URL) - 08-09-’12 18:44
Thérèse

Hoewel het niet leuk is, die kwaal aan je voet, is dit duidelijk een voordeel. Blijf dus maar rustig aan doen.

Over kunst laat ik mij maar niet uit. Ik ben daar gevoelsmatig te veel bij betrokken.

Thérèse, (URL) - 09-09-’12 20:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.